تست مشاعی

خبرنامه ۴ بهمن ۱۳۹۹

1399/11/04

اقدامات بانک مرکزی در جلوگیری از فروپاشی اقتصادی
تراکنش‌های بانکی فاقد کد شهاب در ساتنا برگشت می‌خورند
ظرفیت ۱٫۴ میلیارد دلاری استخراج رمزارزها در ایران
بازگشت ۴۰ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصاد
سرمایه‌گذاری در کشور ۲۰۰ درصد رشد کرد
توصیه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به مردم درباره بازار بورس
وزارت بهداشت موفق به دریافت وام از بانک جهانی شد

 
 

اقدامات بانک مرکزی در جلوگیری از فروپاشی اقتصادی
رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی اقدامات این بانک در جلوگیری از فروپاشی اقتصادی را تشریح کرد.
عبدالناصر همتی در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت: سه شنبه شب گذشته، به دعوت شبکه افق، در برنامه معیار، ابعادی از تلاش‌های مجموعه حاکمیت و به ویژه بانک مرکزی در خنثی سازی تحریم‌های آمریکا و اقدامات بانک مرکزی در جلوگیری از فروپاشی اقتصادی را تشریح کردم.
وی افزود: بحث اصلی این بود که در صورت نبود سیاست گذاری‌های مقاومتی و اقدامات بانک مرکزی، برای کنترل تراکنش‌های ریالی و پایه پولی و صیانت از ذخایر ارزی و تأمین مالی واردات کالاهای اساسی و دارو، افزایش پایه پولی و نقدینگی و ارزان فروشی ارز می‌توانست کشور را در موقعیتی قرار بدهد که مطابق پیش بینی بسیاری از تحلیل گران با تورم افسارگسیخته و نرخ ارز غیر معقول بالایی روبرو شود.
به دلیل سیاست‌ها و برنامه‌های انجام شده و در حال انجام و ابزارهای طراحی شده و در حال استفاده، به ویژه در حوزه سیاست گذاری پولی و تأمین مالی کسری بودجه، شرایط امروز کشورمان به هیچ وجه به وضعیت قبلی باز نمی‌گردد و مجموع شرایط نیز همین را نشان می‌دهد. بانک مرکزی و درکل مجموعه نظام به درستی از بحران تحریم‌ها به عنوان فرصتی برای بسیاری از سیاست‌ها استفاده کرد و این اصلاحات را ادامه خواهد داد.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: تجربیات گرانسنگ خنثی سازی تحریم و اصلاح روندها، چه در بانک مرکزی و وزارت نفت و چه در بین مجموعه فعالین اقتصادی بخش خصوصی، بستر و شرایط متفاوتی را برای تجارت خارجی و نیز رشد تولید ملی، حتی با تداوم آن تحریم‌ها فراهم ساخته است. روند فزاینده صادرات نفت و فرآورده و صادرات غیرنفتی در ماه‌های اخیر مؤید این نکته است. هرچند، شک ندارم تحریم‌های آمریکا نیز نمیتواند روند قبل را طی کند.
اخباربانک
 
 
تراکنش‌های بانکی فاقد کد شهاب در ساتنا برگشت می‌خورند
تمام تراکنش های بانکی فاقد «کد شهاب» از ۵ بهمن ماه در ساتنا برگشت می‌خورند، لذا افراد حقیقی یا حقوقی که کدملی یا شناسه ملی خود را به بانک اظهار نکرده باشند نمی توانند از این خدمت بهره مند شوند.
بانک مرکزی اعلام کرد که این بانک طی چند سال اخیر در تلاش بوده است هویت صاحبان تراکنش‌های بانکی با قاطعیت هرچه بیشتر شفاف شود و در همین راستا نیز نسبت به راه اندازی «سامانه نهاب» با همکاری سازمان‌هایی از جمله «ثبت احوال کشور»، «ثبت شرکت‌ها»، «وزارت کشور» و سایر نهادهای ذی ربط اقدام کرده است.
بر این اساس و به منظور عمل به تکلیف قانونی، از روز ۵ بهمن ماه، تمام تراکنش‌های فاقد «کد شهاب» در «ساتنا» برگشت می‌خورند.
«کد شهاب» همان کدملی برای اشخاص «حقیقی» و «شناسه ملی» برای اشخاص حقوقی است.
از این رو بانک مرکزی به عنوان نهاد سیاست گذار پولی و بانکی، با جدیت هرچه تمام تر فرایند جلوگیری از انجام تراکنش‌هایی که به یک شخص حقیقی یا حقوقی معین مربوط نیستند را آغاز کرده است و این مهم بلافاصله در سایر سامانه‌های بین بانکی و پس از آن در سامانه‌های درون بانکی اجرا می‌شود.
لذا افراد حقیقی یا حقوقی که کدملی یا شناسه ملی خود را به بانک اظهار نکرده باشند، نمی‌توانند از خدمات بانکی بهره‌مند شوند.
یادآور می‌شود،این اقدام بر فعالیت مشتریانی که اطلاعات هویتی ایشان نزد بانکها و موسسات اعتباری موجود است، تاثیری نخواهد داشت و صرفاً حساب‌ها و تراکنش‌هایی را که فاقد شناسه ملی هستند را برگشت می زند.
در پایان بار دیگر تأکید می‌شود، با توجه به مهلت طولانی که برای اجرای این قانون در نظر گرفته شده بود، زمان تعیین شده تمدید نخواهد شد.
ایبنا
 
 
ظرفیت ۱٫۴ میلیارد دلاری استخراج رمزارزها در ایران
مدیرکل سرمایه گذاری امور و طرح‌های وزارت صنعت گفت: برآورد ظرفیت مجوزهای صادر شده برای استخراج رمزارزها در صورت تبدیل به پروانه بهره‌برداری در آینده حدود ۱.۴ میلیارد دلار است.
«علیرضا هادی»، مدیرکل سرمایه‌گذاری و امور طرح‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به یک مطالعه جهانی گفت: ارزش رمز ارز در کل بازار دنیا ۹۴۰ میلیارد دلار است که روزانه ۱۵۳ میلیارد دلار گردش دارد. اکنون ۸ هزار و ۲۴۹ رمز ارز جهانی و ۳۱۳ واحد صرافی بین‌المللی رمز ارز در دنیا مشغول به کار هستند.
۶۸ درصد سهم کل بازار رمز ارز به بیت کوین اختصاص دارد. میزان استخراج سالیانه رمز ارز دنیا ۹هزار و ۷۰۰ میلیون دلار است و ظرفیت استخراج سالیانه رمز ارز ایران ۶۶۰ میلیون دلار معادل ۷.۵ درصد کل دنیا است.
او درباره آمار استخراج بیت کوین و پیش‌بینی آن در ایران گفت: استخراج جهانی بیت کوین سالیانه ۳۲۴ هزار بیت کوین معادل ۱۱ هزار میلیون دلار است. در ایران برآورد استخراج غیررسمی فعلی ۱۹ هزار و ۵۰۰ بیت کوین معادل ۶۶۰ میلیون دلار است.
مدیرکل سرمایه گذاری امور و طرح‌های وزارت صمت تاکید کرد: برآورد ظرفیت استخراج مجوزهای صادره در صورت تبدیل به پروانه بهره‌برداری در آینده، حدود ۴۲ هزار بیت کوین معادل یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار است.
رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران پیش از این با بیان اینکه آمار رسمی درباره تعداد دستگاه های استخراج رمز ارز وجود ندارد، گفت: برآوردی که حدود دو سال قبل انجام شده، نشان می‌دهد ۵۰۰ هزار دستگاه در ایران موجود بوده است.
سال گذشته قبل از این‌که صنعت استخراج رمز ارز در کشورمان قانونی شود، به ماینرها (استخراج‌کنندگان رمزارز) قاچاقچی برق می‌گفتند. اما پس از مدتی، دولت این صنعت را به رسمیت شناخت. اما به رسمیت شناختن این صنعت به این معنی نبود که مانند دیگر صنایع با آن برخورد شود.
مهر
 
 
بازگشت ۴۰ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصاد
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: میزان صادرات مشمول رفع تعهدات ارزی از ۲۲ فروردین ۹۷ تا پایان مردادماه سال جاری، ۶۴ میلیارد یورو بوده که با احتساب مهلت چهارماه‌ه برای رفع تعهدات ارزی میزان تعهدات ارزی تا پایان آذرماه سال جاری بیش از ۵۸ میلیارد یورو بود. از این مقدار، بیش از ۶۸ درصد، معادل ۴۰ میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است.
احسان قمری اظهار داشت: میزان صادرات مشمول رفع تعهدات ارزی از ۲۲ فروردین ۹۷ تا پایان مردادماه سال جاری، ۶۴ میلیارد یورو بوده که با احتساب مهلت چهارماه‌ برای رفع تعهدات ارزی میزان تعهدات ارزی تا پایان آذرماه سال جاری بیش از ۵۸ میلیارد یورو بود. از این مقدار، بیش از ۶۸ درصد، معادل ۴۰ میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است. از این میزان رفع تعهد انجام شده، ۳۷ میلیارد یورو مربوط به واحدهای تولیدی و ۳ میلیارد یورو مربوط به واحدهای غیر تولیدی بوده است.
بر اساس مصوبات کارگروه پایش رفتار تجاری ۲ هزار و ۱۴۶ کارت بازرگانی مربوط به واحدهای غیر تولیدی که کمتر از ۳۰ درصد تعهدات ارزی خود را ایفا کرده‌اند تعلیق شده است.
بر اساس اقدامات انجام شده توسط کارگروه اقدام ارزی مستقر در سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان‌های صنعت،‌ معدن و تجارت استان‌ها و با همکاری جامعه صادرکنندگان تاکنون بیش از ۷۰۰ کارت بازرگانی رفع تعلیق شده است. کل کارت‌های بازرگانی که نسبت به صادرات اقدام کرده‌اند ۱۱ هزار و ۸ کارت بوده که از این تعداد، ۷ هزار و ۶۶ واحد تولیدی و مابقی واحدهای غیر تولیدی بوده‌اند.
با ابلاغ مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در آبان ماه، روند ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان با هدف تامین ارز مورد نیاز تولید بهبود یافته که این مساله ناشی از همکاری کلیه بخش‌های دولتی و خصوصی با وزارت صنعت، معدن و تجارت است. با توجه به اعلام صادرکنندگان در خصوص مشکلات مربوط به ایفای تعهدات ارزی از جمله معوقات سال ۹۷، فروش ریالی به عراق و افغانستان، روش‌های ایفای تعهدات ارزی، صادرات به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و... در کمیته اقدام ارزی مطرح و در آینده نزدیک ابلاغ خواهد شد.
بنکر
 
 
سرمایه‌گذاری در کشور ۲۰۰ درصد رشد کرد
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان فصل پاییز حجم سرمایه گذاری در کشور نسبت به مدت میانگین سال ۹۸ بیش از ۲۰۰ درصد رشد کرده است.
علی رضا رزم حسینی افزود: در این مدت صدور پروانه بهره برداری هم ۹ درصد افزایش یافته است.
برغم تحریم در همین مدت تولید تلویزیون، ماشین لباسشویی، آلومینیوم، ورقه فولاد، خودروی سواری، سیمان و ماشین آلات کشاورزی به ترتیب ۵۸، ۵۹،۶۰، ۵۱، ۱۰،۲۳،۱۵، ۱۵ و ۴۰ درصد رشد کرده است.
با وجود کرونا حجم اشتغال در بخش صنعت در مقایسه با سال گذشته حدود ۶ درصد افزایش یافته و این روند تاپایان سال جاری صعودی خواهد بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با تصمیمات جدید دولت رفع تعهد ارزی بصورت کالا می تواند انجام بگیرد که این سیاست همزمان به سود دولت و تولیدکنندگان خواهد بود.
رزم حسینی با اشاره به مساله بدهی واحدهای تولیدی گفت: وزارت صمت و دستگاه قضا تمایلی ندارند هیچ صادرکننده ای به دستگاه قضایی معرفی شود. در صورتی که دستگاه قضایی تضمین دهد که نظارت های لازم انجام بگیرد می توان بسیاری از اختیارات ملی را به سازمان های استانی واگذار کرد و معتقدیم تفویض اختیارات به نفع استانها است.
ما دنبال تقویت رقابت و تولید کالای ایرانی در داخل مرزها هستیم. ما باید از همه فعالان اقتصادی که در دوران تحریم به داد نیازهای اساسی کشور رسیدند حمایت کنیم و با واردات بی روبه ضربه ای به آنها نزنیم.
ایرنا


توصیه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به مردم درباره بازار بورس
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که نگاه مردم به بورس بلند مدت باشد، گفت: مردم آرامش خود را حفظ کنند، شرایط بازار سرمایه در بلندمدت به نفع کشور و مردم خواهد بود.
محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به وضعیت فعلی بازار بورس گفت: نگاه مردم به بورس بلندمدت باشد، وضعیت بازار سرمایه علی‌رغم تمامی اشکالاتی که در طول ایام اخیر از جمله عدم مدیریت صحیح، باز هم قابل بازگشت است. مردم در شرکت‌های بزرگ با PV کم سرمایه گذاری کنند و پرتفوی سرمایه‌گذاری به جای تک سهم تشکیل دهند.
عملکرد بازار سرمایه در شرایط جنگ، قبل و بعد از تحریم نشان داده که به طور متوسط نرخ بلندمدت آن ۲.۵ تا ۳ برابر نرخ بازه بدون ریسک است لذا مردم در شرایط فعلی آرامش خود را حفظ کنند و بدانند شرایط بازار سرمایه در بلندمدت حتما به نفع کشور و مردم خواهد بود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات این کمیسیون برای بررسی وضعیت بازار بورس تصریح کرد: در جلسات برگزار شده محورهای مربوط به بخش‌های نظارتی بر بورس مورد بحث و بررسی قرار گرفت. معتقدیم بخشی از شرایط فعلی بازار بورس به دلیل عدم نظارت و مدیریت‌های ضعیف بوده که باید اصلاح شود و اقدامات لازم در این باره صورت گیرد. دولت باید برای جبران بخشی از اشکالاتی که در عرضه‌هایی همچون دارا دوم و پالایشی‌ها داشته، ورود کند.
ایلنا


وزارت بهداشت موفق به دریافت وام از بانک جهانی شد
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت گفت: برای نخستین بار بعد از سال ۲۰۰۵ وزارت بهداشت موفق شد، وامی را که حق مسلم ما از مراجع بین المللی است، از بانک جهانی دریافت کند.
سید کامل تقوی نژاد اظهار داشت: با وجود کارشکنی جدی آمریکایی‌ها که در هیات مدیره بانک جهانی تلاش کردند این وام در اختیار ایران قرار نگیرد، خوشبختانه با تلاش‌های صوزت گرفته حدود ۸۰ دستگاه سی تی اسکن از محل این وام، وارد کشور و در مدت چهار ماه اخیر در بیمارستان‌ها نصب شد.
ایرنا