تست مشاعی

خبرنامه ۲۸ تیر ۱۴۰۱

1401/04/28

افزایش فروش ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما
گشایش نماد معاملاتی جفت ارز "ریال-روبل" در بازار متشکل ارزی ایران
تشکیل کارگروه مشترک هماهنگی سیاست‌های ارزی




افزایش فروش ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما
میزان فروش ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما از ابتدای سال تاکنون به بیش از ١٣/۵ میلیارد دلار افزایش یافت که این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال قبل بیش از ٨٢ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
براساس معاملات روز جاری در سامانه نیما، صادرکنندگان با فروش بیش از ١۶٧ میلیون معادل دلاری ارزهای حاصل از صادرات در روز جاری میزان فروش ارز در سامانه نیما از ابتدای سال تاکنون را به بیش از ١٣/۵ میلیارد دلار افزایش دادند که این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال قبل بیش از ٨٢ درصد افزایش نشان می‌دهد.
نظام یکپارچه‌ی معاملات ارزی (سامانه نیما) با هدف تسهیل تامین ارز راه‌اندازی شده و با استفاده از آن، خریداران (واردکنندگان) و فروشندگان (صادرکنندگان) ارز متناسب با نیازهای خود نسبت به انجام عملیات ارزی در محیط الکترونیک اقدام می کنند.
لذا سامانه نیما محل تأمین ارز کالاهای وارداتی به کشور و بازار میان صادرکنندگان و واردکنندگان است و حجم معاملات انجام شده در آن در فرایند تعیین نرخ ارز نقشی تعیین کننده دارد.
روابط عمومی بانک مرکزی


گشایش نماد معاملاتی جفت ارز "ریال-روبل" در بازار متشکل ارزی ایران
توافق ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های پولی و بانکی در گام اول ظهر امروز با راه اندازی  نماد معاملاتی جفت ارز «ریال-روبل» در بازار متشکل ارزی ایران عملیاتی می‌شود.
روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: ‏ظهر امروز با گشایش این نماد معاملاتی مهم، صادرکنندگان ایرانی از طریق بانک‌ها و صرافی‌های عضو بازار متشکل ارز کشور می‌توانند همانند اسکناس دلار و یورو، روبل را با ‎نرخ توافقی در این بازار عرضه نمایند.
رئیس‌کل بانک مرکزی کشورمان در مسکو و طی دیدار با مقامات ارشد روسیه، از توافقات راهبردی در حوزه پولی و بانکی خبر داده بود که بطور جدی توسط بانک‌های مرکزی دو کشور پیگیری می‌شود.
با اضافه شدن نماد معاملاتی جدید و آغاز معاملات روبل در بازار متشکل ارزی، صادرکنندگان ایرانی از طریق بانک‌ها و صرافی‌های کارگزار بازار متشکل معاملات ارزی می‌توانند همانند اسکناس دلار و یورو، روبل را با نرخ_توافقی در این بازار عرضه نمایند.
متقاضیان اسکناس روبل از جمله دانشجویان هم در چارچوب مقررات ارزی بانک مرکزی می‌توانند درخواست خود را در یکی از سرفصل های مصارف ارزی خدماتی (غیربازرگانی) که از سوی بانک مرکزی تعیین شده است ثبت نمایند.
جزییات نحوه انجام معاملات در نماد معاملاتی روبل بزودی توسط بازار متشکل ارزی منتشر خواهد شد.
تسنیم
 

تشکیل کارگروه مشترک هماهنگی سیاست‌های ارزی
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه از آغاز به کار دولت سیزدهم کارگروهی را با همکاری بانک مرکزی ایجاد کردیم و توانستیم دستاوردهای خوبی داشته باشیم، گفت: براساس برنامه‌ریزی های انجام شده هدفگذاری‌ کرده‌ایم تا افق ۱۴۰۴، صادرات ۷۵ میلیارد دلاری را محقق کنیم.
سی‌وششمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران امروز با حضور علیرضا پیمان‌پاک؛ رئیس سازمان توسعه تجارت برگزار شد که گزارشی از برنامه های سازمان توسعه تجارت درباره وضعیت تجارت خارجی و روابط با کشورهای همسایه و منطقه در آن ارائه شد.
پیمان پاک در این نشست برنامه‌های سازمان توسعه تجارت را به دو بخش برنامه‌های توسعه بازار و رفع مشکلات حوزه تجارت تقسیم کرد و گفت: بخش‌های عمده‌ای از این برنامه‌ها ، از جمله موضوع تجارت بین‌المللی را باید بیشتر تقویت کنیم که کمی از آن غافل هستیم.  
وی با تاکید بر ضرورت هماهنگی سیاست‌های ارزی و تجاری، اظهار کرد: از آغاز به کار دولت سیزدهم کارگروهی را با همکاری بانک مرکزی ایجاد کردیم و توانستیم دستاوردهای خوبی داشته باشیم. از جمله اینکه واردات در برابر صادرات برای همه گروه های صادراتی باز شد و واردات در برابر صادرات غیر را هم دنبال کردیم؛ البته برخی از مشکلات ما برای عدم مدیریت کار توسط بخش خصوصی بود که برهمین اساس تالار دوم را ایجاد کردیم تا با نرخ توافقی صادرات کالا صورت بگیرد ولی برخی صادرات نماها کار را خراب کردند.
به اعتقاد رئیس سازمان توسعه تجارت، باید رویکردمان را در حوزه صادرات تغییر دهیم و صادرات را از شکل سنتی به صادرات فناورمحور تغییر دهیم. همچنین با توجه به اینکه به راه‌اندازی شبکه‌های خرده فروشی در کشورهای مقصد توسط صادرکنندگان توجهی نشده و دولت نیز به آن توجهی نداشته است بنابراین تمرکز ما بر آن است که در بحث زنجیره صادراتی بیشترین ارزش را به کشور وارد کنیم.
پیمان‌پاک با اشاره به اولویت‌بندی در حوزه صادرات افزود: اولویت اول کشورهای همسایه و برخی کشورهای استراتژیک بود که در این فرآیند در چند محور تمرکز شدیم. یکی از محورهای اصلی بحث توسعه بازار و محور مهم دیگر هم بحث لجستیک بود. همچنین در بحث زیرساخت‌های ریلی کشور و در حوزه ترانزیت هم فعالیت‌هایی انجام شده است و برای حل مسائل گلوگاه‌های ریلی و رفع مشکلات گمرکات هم اقدامات خوبی شکل گرفت.
وی به موافقتنامه‌های تجاری و بین المللی با کشورهای مختلف هم اشاره کرد و گفت: موافقتنامه تجارت آزاد با چند کشور را در دستور کار داریم که در این میان موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا نیز به صورت جدی دنبال می شود که طی ۹ نشست به نتایج خوبی رسیده‌ایم و تا آذرماه امسال بر سر کالاها هم توافق خواهد شد و بعد از آن هم مصوبات مجلس در این رابطه دنبال می شود.  
پیمان پاک معتقد است: ۸۰ تا ۹۰ درصد مسائل مربوط به حوزه تجارت به خودتحریمی‌ها مرتبط است و ۱۰ تا ۲۰ درصد مربوط به مسائل تحریمی خارجی است که این مسائل به راحتی قابل مدیریت است زیرا در این بخش عزم‌ها هماهنگ و نیت‌ها همسو است؛ بنابراین حل مشکلات خارجی نسبت به مسائل داخلی راحت تر است.
وی افزود: ملاک‌هایی را قرار دادیم مبنی بر اینکه براساس سیاست‌های کلان کشور تعامل با کشورهای همسایه  همسو باشد و بحث گسترش دیپلماسی تجاری هم ذیل دیپلماسی اقتصادی صادرات غیرنفتی ما افزایش یابد.
معاون وزیر صمت همچنین با اشاره به اینکه صادرات محصولات آب‌بر در شرایط کم آبی خوب منطقی نیست ؛ گفت: این موضوع نباید به یک قاعده در بودجه تبدیل شود که صادرات همه محصولات کشاورزی و مواد غذایی  مشمول یک عوارض صادراتی باشند. ضمن اینکه نباید محصول صادرات کسی که بهترین تکنولوژی و کمترین آب‌بری را دارد با فردی که به صورت سنتی محصولی مانند هندوانه را تولید و صادر می‌کند دارای یک عوارض صادراتی باشند؛ در نتیجه اگرچه وضع عوارض صادراتی بر محصولات کشاورزی خوب است اما به‌صورت تخصصی نبوده و مشکلاتی ایجاد شده است.
وی افزود: ۷ مرکز تجاری ایجاد شده که یکی از این مراکز مرکز امارات است و تاکنون موفق عمل کرده و تلاش ما این است که این مراکز به سفارتخانه های تجاری تبدیل شود که بتوانند همه خدمات را ارائه دهند.
ایبنا