تست مشاعی

خبرنامه ۲۵ مهر ۹۶

1396/07/25

جذب فاینانس خارجی ۲۵ میلیارد دلار شد
دولت دوازدهم تکلیف ارز را مشخص کند
بانک های ایرانی آماده آغاز همکاری با پاکستان هستند
گسترش مناسبات ایران و الجزایر در دستور کار



جذب فاینانس خارجی ۲۵ میلیارد دلار شد
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه ثبات خوبی در اقتصاد ایران به وجود آمده است، گفت:‌ تاکنون ۲۵ میلیارد دلار فاینانس خارجی جذب شد.
اسحاق جهانگیری گفت: مهمترین دستاورد کشور ثبات اقتصادی است و سال ۹۲ اعلام کردیم اقتصاد باید برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی باشد و بداند حرکت ارز، تورم و نرخ سود تسهیلات به چه سمتی است، اینها برای حیات هر بنگاه اقتصادی تعیین کننده است. امروز ثبات خوبی در شاخص های اقتصادی وجود دارد و تعامل خوبی با محیط های اقتصادی دنیا در حال انجام است، ما در مقطعی در یکی از کشورهای دوست ۲۲ میلیارد دلار سپرده گذاری کردیم که ۱۸ میلیارد دلار به ما فاینانس دهند، اما امروز فاینانس را با امضای وزیر اقتصاد زیر یک برگه می گیریم، تا به حال در اقتصاد دنیا سپرده گذاری برای دریافت فاینانس معمول نبوده است.
تاکنون ۲۵ میلیارد دلار فاینانس از دیگر کشورها دریافت کردیم. در حوزه نفت و گاز شرکت های مهمی با ایران کار می کنند، قرارداد توتال نهایی شد و ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است، ۴۴ میلیارد دلار پارسال صادرات غیرنفتی داشتیم و نرخ رشد اقتصادی پارسال ۹ تا ۱۲ درصد بود که بالاترین رقم در جهان است.
پارسال بیش از ۶۰۰ هزار شغل ایجاد شد و در فصل بهار امسال ۷۹۵ هزار شغل ایجاد شده است، در همه جای دنیا هم بر اساس داده ها و شاخص ها میزان رشد را اعلام می کنند.
باید کاری کنیم بنگاه های ما به بازار جهانی دسترسی پیدا کنند. جهانگیری افزود: دو شوک در ۵ سال اخیر به اقتصاد کشور وارد شد که یک مورد شوک به نفت بود، سال های ۹۲ و ۹۳ بشکه ای ۱۰۰ دلار می فروختیم ولی در سال های ۹۵ و ۹۴ بشکه ای ۳۰ دلار نفت می فروختیم، اما اقتصاد کشور مقاوم شده و کسی این تغییرات را حس نکرد.
باید برنامه ریزی و با جدیت کار کنیم و توجه به استاندارد و انتخاب زبان کیفیت برای ما و جهان یک ضرورت است، استاندارد و کیفیت برای اقتصاد، علم، فرهنگ و حتی سیاست کشور تعیین کننده است.
جهانگیری تصریح کرد: توسعه­ به معنی ارتقای کیفیت زندگی آحاد ملت است، اگر بهره‌وری در تصمیم گیری سازمان ها و بخش های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی، پژوهش، آموزش و پرورش بالا برود به استاندارد بالا می رسیم. استاندارد بر همه عرصه ها از جمله سیاسی، اقتصادی و حاکمیتی تسری پیدا کند و مردم بدانند خروجی فعالیت ما در بهبود زندگی آنها تعیین کننده است. نباید فقط به ارایه برخی آمار مثل برگزاری جلسات بسنده کنیم. اینکه از جلسات چه خارج می شود کیفیت تصمیم گیری را تعیین می کند. حتی اگر بخواهیم برای نیاز جدی کشور، برای مقابله با رانت، قانون گریزی در حوزه علم و صنعت و اقتصاد و ... تلاش کنیم باید به مبانی کاربرد استاندارد توجه کنیم.
ایبنا


دولت دوازدهم تکلیف ارز را مشخص کند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران خواستار تک‌نرخی کردن نرخ ارز برای تقویت ثبات بازار شد و گفت: ارز از تلاطم‌های بازار تاثیر می‌پذیرد و لازم است دولت تکلیف ارز را مشخص کند. مسعود خوانساری صبح امروز در سی و یکمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران افزود: تک‌نرخی شدن نرخ ارز سبب ثبات بازار خواهد شد.
در چهار سال گذشته ثبات نسبی در اقتصاد کشور به وجود آمد و هیجانات قیمتی روزانه، کمتر دیده شد؛ ضمن اینکه تورم بالای ۴۰ درصد نیز به کمتر از ۱۰ درصد رسید و مردم امیدی به آینده پیدا کردند. در این سال‌ها تحت نظر فعالیت‌های دیپلماسی نیز اقدامات خوبی انجام شد که در نتیجه آن، ایران از انزوای زمان تحریم با تغییر ۱۸۰ درجه‌ای به شرایط بسیار مطلوب‌تری رسید.
نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: بحث برون‌نگری و درون‌زایی اقتصاد که به‌عنوان مهمترین هدف در اقتصاد مقاومتی مطرح شده، راه نجاتی است که باعث تاب‌آوری اقتصاد در مقابل تکانه‌های اثرگذار خارجی می‌شود و نمونه‌ای از اثرگذاری آن نیز در مواجهه با موضع‌گیری اخیر ترامپ مشاهده شد.
سخنرانی ترامپ که البته به‌ جز سه کشور، حتی در خود آمریکا هم تایید نشد و اکثر مجامع بین‌المللی و کشورهای اروپایی، با این مواضع مخالفت کردند، به خود آمریکا ضربه وارد کرد و در ایران نیز منجر به انسجام داخلی بیشتر میان مردم و مسئولان شد.
خوانساری با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، گفت: در فضای برجام فرصتی ایجاد شد که شرایط توسعه اقتصادی ایجاد که این سال نیز به نام اقتصاد مقاومتی مطرح شد تا از پتانسیل‌های موجود در کشور بهتر استفاده شود و در عین ‌حال درون‌زایی و برون‌گرایی داشته باشیم.
وی افزود: حدود دو تا سه ماه دیگر مواضع اخیر ترامپ در کنگره آمریکا مطرح شود بر این اساس باید چاره‌ای اندیشید تا خود را ایزوله کرده و اقتصاد خود را محکم‌تر کنیم تا آسیب کمتری ببینیم.
رئیس اتاق تهران با اشاره به مشکلات بهبود محیط کسب‌وکار گفت: شرایط فعلی به‌گونه‌ای است که تولیدکننده و کارآفرین دچار مشکل هستند و از نظر شاخص محیط کسب‌وکار رتبه مساعدی در مجامع بین‌المللی نداریم از این ‌رو باید به محیط کسب‌وکار بیشتر بپردازیم و حذف مجوزهای غیرضروری را تسریع کنیم. خوانساری با اشاره به تأثیر مشکلات نظام بانکی کشور در توسعه اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری در کشور گفت: سودی که بانک‌ها به تسهیلات می‌دهند دلیلی شده که مردم دیگر کار ایجاد نکنند و پول خود را با خیال آسوده در بانک‌ها بگذارند و سود آن را بگیرند. تا این وضعیت ادامه داشته باشد، سرمایه‌گذاری در کشور و ورود سرمایه به بخش تولید و صنعت توجیه‌پذیر نیست پس باید این مسئله را حل کرد.
پایگاه اطلاع رسانی اتاق تهران


بانک های ایرانی آماده آغاز همکاری با پاکستان هستند
مدیرکل بین الملل بانک مرکزی با اشاره به اینکه دقرارداد «ترتیبات بانکی و پرداخت ها» بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی پاکستان منعقد شد، اظهار داشت: براساس ماده یک این قرارداد، طرفین موظف شدند در اسرع وقت، فهرستی از بانک های دو کشور را که در این چارچوب با استفاده از ارزهای ملی دو کشور به ایجاد روابط کارگزاری اقدام می کنند، برای یکدیگر ارسال کنند.
«حسین یعقوبی میاب» تاکید کرد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، فهرست کاملی از تمام بانک‌های عضو بازار بین بانکی ایران را به طرف پاکستانی ارائه کرد و در واقع تمام این بانک ها می توانند در چارچوب این قرارداد، به ایجاد روابط با بانک های پاکستانی اقدام کنند اما متاسفانه تا این لحظه هیچ فهرستی از بانک های پاکستانی برای بانک مرکزی ایران ارسال نشده است. این موضوع در دستور پیگیری بانک مرکزی ایران قرار دارد و مکاتبات متعددی در این خصوص انجام شده است. آخرین مکاتبه نیز در هفته گذشته با آقای «محمد علی» معاون بانک مرکزی پاکستان بوده و ایشان در پاسخ اظهار کردند که به زودی این لیست را ارسال خواهند کرد. با این توصیف ظاهراً طرف پاکستانی در تهیه و ارسال لیست تعلل دارد.
یعقوبی با یادآوری اینکه این موضوع در نشست میان معاون اقتصادی رییس جمهوری با وزیر امور خارجه پاکستان در ماه گذشته مطرح شد و مورد تاکید طرف ایرانی قرار گرفت، اظهار داشت: آقای نهاوندیان در این جلسه درخواست اجرای مفاد این قرارداد را داشت که وزیر خارجه پاکستان، قول تسریع در اقدام را از سوی بانک مرکزی پاکستان داد؛ ما هم امیدواریم انشاءالله بعد از دریافت این فهرست از سوی طرف پاکستانی، این قرارداد را اجرایی کنیم.
به گفته او، با اجرای دقیق مفاد این توافقنامه، هیچگونه محدودیت و مانعی موجود پیش روی افزایش سطح مناسبات تجاری و نقل و انتقالات ارزی و تسویه مبادلات تجاری بین دو کشور وجود نخواهد داشت.
روز گذشته روزنامه انگلیسی زبان «نیوز» پاکستان در خبری به نقل از مقام های دولتی این کشور که نامی از آنها برده نشد، ادعا کرد: اجرای قرارداد «ترتیبات بانکی و پرداخت ها» که به امضای مسئولان دو کشور رسیده، در انتظار تصمیم گیری مسئولن بلندپایه بانک مرکزی ایران است تا با صدور دستور العمل هایی شرایط اجرای کار را فراهم کنند.
ایران و پاکستان فروردین ماه سال گذشته نخستین یادداشت تفاهم همکاری های بانکی را بین دو کشور به امضا رساندند که در آن ایجاد رابطه بانکی و افتتاح حساب های متقابل به ارزهای مختلف بین بانک های مرکزی دو کشور و همچنین ایجاد زمینه مناسب برای همکاری های متقابل بانک ها با هدف تسهیل مراودات تجاری از طریق ارائه انواع خدمات بانکی و همچنین استفاده از سیستم ها و ابزارهای پرداخت توسط شهروندان دو کشور مورد تاکید قرار گرفته است. از دیگر دستاوردها این تفاهمنامه نیز می توان به اعطای مجوز تاسیس شعبه برای «بانک ملی ایران» و همچنین «حبیب بانک پاکستان» به ترتیب در پاکستان و ایران اشاره کرد.
در توافقات صورت گرفته، الحاق مجدد ایران به مکانیسم «اتحادیه پایاپای آسیایی» مورد تاکید و توافق طرفین قرار گرفته است. بر این اساس تجار دو کشور خواهند توانست معاملات تجاری خود را از طریق بانک های عامل به سهولت تسویه کنند. ایران، پاکستان، هندوستان و بنگلادش اعضای اصلی اتحادیه فوق را تشکیل می دهند. به منظور نظارت بر اجرای توافقنامه، طرفین موافقت کردند کمیته ای دائمی تحت عنوان «کمیته مشترک بانکی ایران و پاکستان» تشکیل شود.
ایرنا


گسترش مناسبات ایران و الجزایر در دستور کار
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در دیدار با همتای الجزایری خود، بر تعمیق همکاری‌های دو طرف تاکید کرد. در این دیدار که در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی صورت گرفت، در خصوص موضوعات مورد علاقه طرفین بحث و بررسی صورت گرفت. بنا بر این گزارش، عبدالرحمان رائویا وزیر دارایی الجزایر طی سخنانی در این دیدار، با بیان اینکه تعدادی شرکت های ایرانی در الجزایر فعال هستند، اظهارداشت: الجزایر آمادگی پذیرش و فراهم آوردن بستر حضور بیشتر شرکت های ایرانی را دارا است. طرف الجزایری همچنین ابراز امیدواری نمود، در اوایل سال آتی میلادی به ایران سفر کرده و پیشرفت های ایران را از نزدیک مشاهده نماید. این گزارش حاکی است، "مسعود کرباسیان" وزیر اقتصاد کشورمان نیز طی سخنانی، ضمن تبیین وضعیت اقتصادی کشور به نقش ایران در امنیت منطقه و آمادگی همکاری با کلیه کشورها از جمله کشورهای همسایه و مسلمان پرداخت. وی با اشاره به اینکه الجزایر در گروه کشوری ایران در بانک جهانی قرار دارد خواستار همکاری تنگاتنگ و عمیق تر در این گروه شد و بر هماهنگی دو گروه کشوری در بانک جهانی و صندوق بین المللی پول تاکید کرد. در این دیدار، طرفین بر لزوم حمایت از یکدیگر در مجامع بین المللی و در حوزه های مختلف تاکید کردند. در این دیدار مدیر اجرایی گروه کشوری ایران که الجزایری است نیز حضور داشت و مقرر شد همکاری های خود را تعمیق کرده و به نحو مناسبی با نماینده کشورمان همکاری نماید و این موضوع را وزیر الجزایری نیز مطرح کرد.
اخباربانک