تست مشاعی

خبرنامه ۲۲ آبان ۹۶

1396/08/22
  تجهیز تیم‌های ویژه برای ارائه خدمات بانکی در مناطق زلزله‌زده
رشد منفی ۲۹ درصدی تراز عملیاتی
بانک نمی‌تواند بخشی از تسهیلات را سپرده کند
تمامی شعب بانک‌های کرمانشاه فعال هستند
ریسک بالا و مال باختگی در بیت کوین

 




 


·        تجهیز تیم‌های ویژه برای ارائه خدمات بانکی در مناطق زلزله‌زده


معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی از تجهیز تیم‌های ویژه برای ارائه خدمات بانکی در مناطق زلزله‌زده خبر داد. ناصر حکیمی در نشست خبری با اشاره به وقوع زلزله شب گذشته در غرب کشور و وضعیت شبکه بانکی در مناطق زلزله‌زده اظهار داشت: امیدوارم پایداری سرویس در نقاط آسیب‌دیده ادامه باید و به همین دلیل تیم‌های ویژه تجهیز شده است. از صبح امروز جلساتی برگزار شد تا قطعی صورت نگیرد و ارائه خدمات بانکی ادامه یابد.


اخباربانک


 


·        رشد منفی ۲۹ درصدی تراز عملیاتی


رییس دیوان محاسبات در مورد شاخص‌های بودجه‌ریزی عملیاتی در بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور گزارشی ارایه کرد. عادل آذر در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با ارائه گزارشی در زمینه شاخص های بودجه ریزی عملیاتی در بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور گفت: چنین مکانیزمی از سال ۸۰ در قانون بودجه مورد تاکید قرار گرفت و پیش بینی ها این بود که این نظام تجدیدنظر جدی خواهد شد؛ اما در نهایت در قانون پنج ساله توسعه ششم در بند پ ماده ۷ به صراحت احکام تغییر نظام بودجه پیاده شد. رییس دیوان محاسبات با بیان اینکه بودجه ریزی عملیاتی اصطلاح غلطی است، ادامه داد: باید بودجه ریزی براساس عملکرد باشد؛ برهمین اساس نگاهی به آسیب های بودجه ریزی نظام کنونی کشور می اندازیم. وی با ارایه اسلایدهایی توضیح داد: آمارها نشان می دهد که همواره تخصیص‌ها به نحو بسیار بالایی و نزدیک عدد ۱۰ در بخش بودجه هزینه‌ای صورت گرفته است؛ یعنی دولت تمام تلاش خود را برای پرداخت بودجه های هزینه ای و جاری به کار می گیرد و پس از آن به سراغ بودجه های عمرانی می رود. البته آمارها نشان می دهد که عدد ریالی بودجه عمرانی افزایش پیدا کرده اما اتفاق عجیبی در این زمینه رخ داده است، چرا که طبق آمارها تخصیص بودجه عمرانی در سال ۹۰، ۲۵ درصد و در سال ۹۵، ۱۳ درصد بود؛ این در حالی است که تخصیص بودجه هزینه‌ای در سال ۹۰، ۷۴ درصد و در سال ۹۵، به ۸۷ درصد افزایش پیدا کرده و این نشان می دهد که همه اعتبارات برای بودجه های هزینه ای و جاری است و در واقع عمرانی را تعطیل کرده ایم. تراز عملیاتی در واقع تفاوت درآمدهای واقعی از طریق مالیات، عوارض یا درآمدهای سالم و خوب با اعتبارات هزینه ای است که سال به سال افزایش پیدا کرده است. وی گفت: تراز عملیاتی سال ۹۰، ۲۸ هزار میلیارد تومان بود و در سال ۹۵ این شاخص به منفی ۶۱ هزار میلیارد تومان رسید و در واقع شاهد رشد منفی ۲۹ درصد هستیم.
آذر در خصوص اینکه چگونه می‌توان تراز عملیاتی را جبران کرد؟ اظهارداشت: برای این کار باید تامین اعتبارات و تحول بودجه را در کشور به طور جدی دنبال کنیم، باید از منابع کشور ۶۱ هزارمیلیارد تومان برداشت کنیم و این منابع می تواند دارایی های سرمایه ای، مالی و بین نسلی باشند. رییس دیوان محاسبات توضیح داد: نفت مصداق دارایی های سرمایه ای و فروش شرکت ها و دارایی های دولتی مصداق سرمایه های مالی است، در واقع سال به سال واگذاری سرمایه های مالی افزایش پیدا کرده و شاهد افزایش آمار در بخش واگذاری دارایی های سرمایه ای هستیم.
خانه ملت


 


·        بانک نمی‌تواند بخشی از تسهیلات را سپرده کند


رئیس کانون بانک های خصوصی گفت : بانک نمی تواند بخشی از تسهیلات را سپرده کند. کوروش پرویزیان افزود: بر اساس مقررات بانک مرکزی اگر بانکی ۱۰۰ واحد تسهیلات بدهد و ادعا کند که ۲۰ واحد از این تسهیلات باید سپرده شود، خلاف دستورالعمل بانک مرکزی عمل کرده است. وی اضافه کرد: گواهی سپرده، حساب ارزی و مانده حساب جاری یا بخشی از سپرده به عنوان وثیقه قبول است و اگر یک فعال اقتصادی ضمانت نامه بگیرد باید به میزان ۱۰ درصد سپرده گذاری کند و این از شروط دریافت ضمانت نامه است. اگر تخلفی در این زمینه انجام گیرد و شعبه ای از یک بانک برخلاف دستورالعمل بانک مرکزی رفتار کند، متقاضی تسهیلات می تواند به بازرسی آن بانک یا بانک مرکزی مراجعه کند. پرویزیان با بیان اینکه وضع تسهیلات دهی بانک ها از شش ماه پیش به مراتب بهتر است ، گفت : نقدینگی بانک ها در این ماه در مقایسه با تیر و مرداد بهتر شده و اوضاع مالی دولت به میزان زیادی بر قدرت تسهیلات دهی بانک ها موثر است. وی افزود: تعهدات دولت به زمینه های مختلف اقتصاد و دیگر بخش ها هزینه بر است و اگر دولت به این تعهدات عمل کند، بانک ها کمتر دچار مشکل می شوند.
پرویزیان گفت: اگر دولت مطالباتی را که در جریان طرح هایی مثل خرید تضمینی گندم برایش ایجاد می شود یا بدهی اش به پیمانکاران را بپردازد، وضع نقدینگی بانک ها بهبود پیدا می کند و اگر به این تعهدات عمل نکند، بار مالی این بدقولی بر دوش بانک های دولتی سنگینی می کند و در ادامه بانک های خصوصی هم متاثر می شود. وی افزود : بانک مرکزی همچنین دستورالعمل جامعی با هدف مبارزه با پولشویی به بانک ها ابلاغ کرده است. ادارات مربوط به مبارزه با پولشویی در تمام بانک ها مستقر شده است و وزارت اقتصاد و دارایی به طور مستمر به پیشرفت بانک ها در این زمینه کمک می کند. بانک ها به طور فزاینده در زمینه پولشویی بهتر از گذشته عمل می کنند و استانداردهای بین المللی مربوط به قانون پولشویی در بانک ها به اجرا گذاشته شده است.
صداوسیما


 


        تمامی شعب بانک‌های کرمانشاه فعال هستند


دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی اعلام کرد: تمامی شعب بانک‌های استان کرمانشاه به جزء شهرستان سرپل ذهاب فعال بوده و آماده خدمت رسانی به هموطنان هستند. علیرضا قیطاسی با ابراز همدردی با هموطنان زلزله زده در غرب کشور و تسلیت به خانواده جان باختگان این حادثه دردناک گفت: تمامی شعب بانک ها در استان کرمانشاه فعال بوده و آماده خدمت رسانی به مردم هستند. وی درباره فعال نبودن بانک ها در شهرستان سرپل ذهاب نیز توضیح داد: از آنجایی که زیرساخت های خدمت رسانی بانک ها در این شهرستان به دلیل زلزله آسیب دیده بود و اساسا برق در این شهرستان قطع است، امکان فعالیت شعب وجود نداشت. دبیر شورای هماهنگی بانک های دولتی ادامه داد: با این حال با کمکی که از طرف کمیسیون بانک های استان کرمانشاه صورت گرفت، کامیون های سیار بانک های ملی و صادرات ایران برای خدمت رسانی به مردم شهرستان سرپل ذهاب به منطقه اعزام شده اند. قیطاسی همچنین تصریح کرد که پول نقد کافی با هماهنگی شورای هماهنگی بانک های دولتی به استان کرمانشاه ارسال شده و جای هیچگونه نگرانی در زمینه تامین نقدینگی وجود ندارد. همچنین محمدرضا جمشیدی دبیر کانون بانک های خصوصی اعلام کرد که تمامی شعب بانک های خصوصی در استان کرمانشاه فعال بوده و آماده خدمت رسانی به هموطنان هستند.


بنکر


 


·        ریسک بالا و مال باختگی در بیت کوین


مدیر فناوری های نوین بانک مرکزی گفت: تا زمان اعلام سیاست رسمی مردم باید با احتیاط برای خرید بیت کوین اقدام کنند. ناصر حکیمی افزود:نوسانات شدید در ارزهای رمزینه مانند بیت کوین  و هجوم سوداگران به این بخش می طلبد که سرمایه گذاران با احتیاط زیاد و پذیرش ریسک  بر روی آن تمرکز کنند. وی با اشاره به این که بانک مرکزی در حال بررسی و مطالعه و جوانب این مقوله می باشد تصریح کرد:رویکرد رسمی در حال تدوین می باشد که هنوز نهایی نشده است. به گفته وی، متاسفانه نمیتوان جلوی خرید و فروش ارزهای رمزینه را گرفت چرا که از طریق اپلیکیشن های مختلف اتفاق می افتاد اما می توان هشدار لازم را داد. معاون بانک مرکزی با بیان اینکه با نهادهای نظارتی در خصوص خرید و فروش ها صحبت شده ولی باید توجه داشت که در مورد موسسات اعتباری غیرمجاز نیز بانک مرکزی نهادهای نظارتی را در جریان گذاشته بود ولی در عمل اتفاق دیگری افتاد. البته تقاضای موثر باید کم شود و ما به مردم هشدار می دهیم و نمی توانیم سکوت کنیم. حکیمی گفت: بیت کوین کم کم در حال حرکت به سمت گلدکوئیست است. حکیمی در خصوص پولشویی با استفاده از بیت کوین گفت: اولویت اول ما بحث این است که استفاده از بیت کوین با قانون مبارزه با پولشویی تطبیق داشته باشد؛ پس استفاده از این ابزار نباید به ابزاری برای تامین مالی تروریسم تبدیل شود و حتما قوانین را رعایت بین المللی خواهیم کرد. وی در خصوص ارزهای رمزینه محلی نیز گفت: ممکن است به این تصمیم برسد که ارز رمزینه نیز به صورت انحصاری در اختیار بانک مرکزی باشد و آنگاه ممکن است که بیت کوین را به صورت اسکناس منتشر کنیم. حکیمی درباره سیاست اخیر بانک مرکزی درباره فن آوری های مالی یا فین تک ها گفت: بانک مرکزی براساس بررسی ها و تجربیات بین المللی در زمینه فین تک ها، سیاست نامه ای را درباره این موضوع تهیه و ارائه کرد. با ارائه این سیاست نامه، چارچوب ها برای یک سال و نیم آینده مشخص و دیدگاه بانک مرکزی در این زمینه در قالب این سیاست نامه اعلام شد. وی با بیان اینکه، سیاست های کلی دارای ۶ سند است، اظهارداشت: سند اول در تیرماه به نام پرداخت ساز ارایه شد که بر اساس آن فین تک هایی ایجاد می شود که اطلاعات مربوط به پرداخت را توسعه می دهند.
ایبنا