تست مشاعی

خبرنامه ۱۷ مهر ۹۵

1395/07/17

گزارش بانک مرکزی از سفر سیف به مالزی

اجرایی شدن روابط کارگزاری بانک های مرکزی ایران و ویتنام

مبادلات دلاری بانک های خارجی با ایران را آزاد شد

وزیر اقتصاد به منظور شرکت در اجلاس سالانه بانک جهانی عازم واشنگتن شد

لزوم دریافت مجوز از شاپرک برای ارایه خدمات و ابزار جدید پرداخت الکترونیکی

۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی‌های ثامن‌الحجج وارد فاز مشروط شدند

آغاز مرحله دوم عرضه اوراق گواهی سپرده بانک ملی ایران

مخالفت نمایندگان مجلس آمریکا با پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی

هشدار وزارت خزانه داری آمریکابه بانک ها اروپایی

بانک ابوظبی ۲۰۰ تن از کارکنان خود را اخراج می کند



گزارش بانک مرکزی از سفر سیف به مالزی

برقراری ارتباط بانکی از طریق تشکیل حساب مشترک برای تسهیل تسویه حساب مبادلات تجاری بین ایران و مالزی، اتصال سوئیچ کارت های بانکی و تشکیل کمیته ای برای رفع بانکی میان دو کشور در سفر به کوالالامپور پیگیری شد.

ولی الله سیف که رئیس جمهوری را در سفر به جنوب شرق آسیا همراهی می کند، فضا و فرصت پیش آمده میان کشورهای ایران و مالزی را مثبت قلمداد کرد. مالزی از کشورهای پیشرو در بانکداری اسلامی و نظام بانکی آن در این بخش پیشرفت های محسوسی داشته و موفق به تهیه ابزار جدید مطابق با مبانی اسلامی شده است و امید می رود با بهره گیری از تجارب، همکاری میان دو کشور گسترش یابد.

سیف با اشاره به سوابق و روابط خوب گذشته میان دو کشور، گفت: مالزی در گذشته روابط بسیار خوبی با ایران داشته و پیش از این، حجم روابط اقتصادی میان دو کشور بسیار بالاتر از سطح کنونی بود اما متأسفانه به واسطه شرایط ایجاد شده در دوران تحریم ها، این روابط با وقفه ای چندساله روبه رو شد.

وی ابراز امیدواری کرد که با سفر رئیس جمهوری به این کشور و دیدار با مقام های مالزی، فصلی جدید و نقطه عطفی در آینده روابط دو کشور آغاز شود.

رئیس کل بانک مرکزی یکی از اصلی ترین مذاکرات میان دو کشور را در بخش مسایل بانکی عنوان کرد و گفت: یکی از اساسی ترین موضوع های موثر در رشد و روابط اقتصادی دو کشور، برقراری روابط بانکی میان ایران و مالزی است. در دیدار با معاونان بانک مرکزی این کشور توانستیم به نتایج مثبتی درباره برقراری و گسترش سطح روابط اقتصادی میان دو کشور دست یابیم.

وی همکاری بانک های تجاری را از دیگر محورهای اصلی مذاکرات میان دو بانک مرکزی دانست و افزود: یکی دیگر از محورهای مذاکرات میان دو کشور، موضوع های مرتبط با بانک های تجاری از جمله برقراری ارتباط از طریق تشکیل حساب مشترک برای تسهیل تسویه حساب مبادلات تجاری بین دو کشور بود.

همچنین به دلیل آمار بالای تعداد گردشگر میان ایران و مالزی، اتصال سوئیچ کارت های بانکی نیز در این دیدار مطرح شد. تشکیل کمیته ای میان دو کشور برای رفع و بیان مسایل بانکی از دیگر مواردی بود که بر سر آنها توافق شد. وی همچنین به دعوت رئیس کل بانک مرکزی مالزی برای حضور در ایران اشاره کرد و گفت: قرار شد رئیس کل بانک مرکزی مالزی در آینده ای نزدیک به ایران سفر کند و موضوع های مطرح شده میان دو کشور در سفر آتی، نهایی و تفاهم های میان دو کشور عملیاتی شود.

سیف در ادامه به همکاری های مشترک دو کشور در برخی مجامع بین المللی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه پیش از این، ایران و مالزی در مجامع بین المللی به ویژه در نهادهای بانکداری اسلامی همکاری های مشترکی داشته اند؛ انتظار می رود با گسترش سطح همکاری ها، این روابط بیش از پیش تقویت شود.

از جمله این جوامع می توان به هیأت خدمات مالی اسلامی (IFSB) اشاره کرد که ایران در سال ۲۰۱۷ نایب رئیس این نهاد و در سال ۲۰۱۸ ریاست دوره ای آن را عهده دار خواهد بود.

ایرنا




اجرایی شدن روابط کارگزاری بانک های مرکزی ایران و ویتنام

رئیس کل بانک مرکزی روز پنجشنبه توافق و اجرایی شدن روابط کارگزاری بین بانک های مرکزی ایران و ویتنام اعلام کرد و گفت که کارت های اعتباری اتباع دو کشور به رسمیت شناخته می شود.

رئیس کل بانک مرکزی روز پنجشنبه پس از مذاکره با مقام های بلندپایه بانکی ویتنام از تسهیل تبادلات بانکی ایران و ویتنام با عنایت به عزم دو کشور در گسترش روابط اقتصادی و تجاری خبر داد.

وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با طرف ویتنامی و توافق دو رئیس جمهور، گفت: پیرو توافقنامه ای که حدود شش ماه پیش در تهران به تایید و امضاء مقامات دو کشور رسید، در این سفر و با مذاکرات انجام شده جزییات اجرایی نیز مورد بررسی و تفاهم قرار گرفت که براساس این موافقتنامه دو طرف ضمن تاکید بر توافقات قبلی، بر مکانیزم حساب مشترک برای تسویه حساب مبادلات تجاری طرفین توافق شد و بانک های مرکزی ایران و ویتنام در خصوص روابط کارگزاری و اجرایی کردن این روابط به توافق دست یافتند.

رییس کل بانک مرکزی ایران به موضوع سوییچ کارت های بانکی دو طرف هم اشاره کرد و گفت: با اجرایی شدن این موضوع اتباع دو کشور و گردشگران می توانند با استفاده از کارت های بانکی خود از تسهیلات مورد نظر در کشور میزبان استفاده کنند که این مهم در روند تبادلات و تعاملات فیمابین نقش بسیار مهمی خواهد داشت.

سیف، ضمانت اجرایی توافقات انجام شده را نیز حایز اهمیت دانست و گفت: برای تحقق اهداف و برنامه های پیش بینی شده هم مقرر شد کمیته مشترک بانکی تشکیل و با برگزاری جلسات نوبه ای در تهران و هانوی روند اجرایی توافقات را دنبال کنند. ظرفیت ارتباطات و تعاملات اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار بالاست و دکتر روحانی هم بر افزایش ۵ برابری حجم تبادلات تاکید داشتند و در این سفر دو رئیس جمهور افزایش آن را تا دو میلیارد دلار مورد تاکید قرار دادند که با فراهم نمودن تسهیلات و امکانات بانکی مناسب این هدف قابل دستیابی است و در این جهت توافق های انجام شده می تواند نقش تاثیرگذاری به دنبال داشته باشد.

ایرنا



مبادلات دلاری بانک های خارجی با ایران را آزاد شد

وزارت خزانه داری آمریکا در واکنش به فشارها و دیپلماسی اقتصادی مقامات دولتی، انجام مبادلات دلاری بانک های خارجی با ایران را آزاد کرد.

طی روزهای گذشته مقامات ارشد دولتی انتقادهای فراوانی به نحوه عملکرد آمریکایی ها در اجرای توافقات برجام به ویژه در حوزه بانکی وارد کردند و معتقدند غربی ها به بهانه های مختلف به دنبال جلوگیری و یا کُند کردن شکل گیری مناسبات اقتصادی ایران با سایر کشورها به ویژه اروپایی ها هستند.

آمریکایی ها در عین حال که به بانک های اروپایی می گویند منعی برای کار با ایران ندارند، از آنسو مرتبا ابهامات و بهانه هایی را مطرح کرده که این موارد باعث تردید و ترس بانک های اروپایی برای همکاری با بانک های ایرانی می شود.

ولی الله سیف؛‌ رییس کل بانک مرکزی طی روزهای گذشته و در جریان دیدار با مقامات آلمانی به این مسئله که آمریکایی ها در ۹ ماه پس از اجرایی شدن توافقات برجام مرتبا بهانه هایی را مطرح می کنند انتقاد کرد و از اروپایی ها خواست تا برای تسهیل همکاری ها، آمریکا را تحت فشار قرار دهند.

رییس جمهور نیز در روزهای گذشته از روند اقدامات غربی ها در این زمینه انتقاد کرد و محمدجواد ظریف؛ وزیر امور خارجه نیز تلاش هایی را برای تسهیل روابط بانکی و تجاری ایران با سایر کشورها به ویژه اروپا انجام داده است.

مقامات ایرانی می گویند با وجود اینکه گزارش های بین المللی و از جمله گزارش هفته پیش سازمان انرژی اتمی درباره عمل کامل ایران به تعهدات خود در برجام، اما غربی ها مرتبا بهانه های جدیدی را برای دور زدن توافقات و یا اختلال در روند اجرای آن مطرح می کنند.

اما حالا فشارها و انتقادهای مقامات ایرانی جواب داده و وزارت خزانه داری آمریکا را مجبور به صدور بیانیه جدید کرده است. در این بیانیه انجام مبادلات دلاری ایران با بانک های خارجی به شرطی که از سیستم مالی آمریکا نباشد آزاد شده و در واقع آمریکایی ها عنوان کرده اند بانکداران اروپایی می توانند با ایران همکاری های اقتصادی داشته باشند.

همچنین این بیانیه نشان می دهد که طرف های خارجی می توانند با ایران مبادلات اقتصادی داشته باشند و هدف تحریم های یکجانبه آمریکا هم قرار نگیرند. می توان این اقدام جدید آمریکایی ها را گام جدیدی برای تسهیل در مناسبات تجاری و بانکی ایران با اروپا دانست به شرطی که غربی ها بهانه ها و تفسیرهای جدیدی ارائه نکنند!

در عین حال شاید بتوان این اقدام اخیر وزارت خزانه داری آمریکا را واکنش و یا پاسخی به فشارها و انتقادات مقامات ایرانی دانست که طی هفته های اخیر مشخصا رفتار آمریکا در قبال شکل گیری همکاری ها و مناسبات بانکی و اقتصادی ایران با اروپا را نقد کردند.

البته مقامات آمریکایی عنوان کرده اند اینکه شرکت های خارجی تمایلی به همکاری و برقراری ارتباط تجاری با ایران ندارند به رفتار خود ایران بر می گردد. به نظر می رسد طی ماه های اخیر،‌ برقراری روابط بانکی به یکی از مهم ترین اولویت ها و پیگیری های مقامات ایرانی تبدیل شده چون حل مسائل مربوط به بانک ها می تواند زمینه ساز رونق مبادلات تجاری، تسهیل نقل و انتقالات مالی با خارج از کشور و همچنین تامین مالی خریدهای خارجی ایران شود.

ایبنا



وزیر اقتصاد به منظور شرکت در اجلاس سالانه بانک جهانی عازم واشنگتن شد

علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی به منظور شرکت در اجلاس سالانه بانک جهانی در راس هیاتی عازم واشنگتن شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در حاشیه این اجلاس دیدارهای دو جانبه با وزرا و مقامهای اقتصادی چند کشور خواهد داشت.

برگزاری نشست هم اندیشی با وزرای اقتصاد حوزه منا(خاورمیانه و شمال افریقا) و ارایه تجربه موفق ایران در مدیریت بحران کاهش قیمت نفت از جمله برنامه هایی است که در دستور کار وزیر اقتصاد کشورمان در سفر به واشنگتن و اجلاس بانک جهانی قرار دارد.

قائم مقام بانک مرکزی به همراه معاونان ارزی و اقتصادی این بانک نیز به منظور شرکت در اجلاس سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در نشست واشنگتن حاضر خواهند شد.

این اجلاس فرصتی برای تبادل دیدگاه ها و جلسات دوجانبه با مقامات سایر کشورها به شمار می رود و علاوه بر مقامهای بانک های مرکزی و وزرای دارایی کشورها، فعالان اقتصادی از بانک ها و موسسات مالی نیز گرد هم می آیند تا با مقامات تجاری و بانکی کشورها گفت و گو و تبادل نظر کنند.

در این اجلاس نمایندگان بانک مرکزی ایران نیز با مقامات اقتصادی صندوق بین المللی پول و مدیران ارشد بانک های مرکزی و تجاری برخی کشور ها به طور جداگانه دیدار می کنند. باتوجه به شرایط پسابرجام، در حاشیه این اجلاس، نمایندگان ایران در خصوص راهکار های گسترش روابط بانکی و رفع موانع موجود با مقامات اقتصادی سایر کشورها رایزنی خواهند کرد. اجلاس پاییزه بانک جهانی از شانزدهم تا هیجدهم مهرماه برگزار خواهد شد.

شادا




لزوم دریافت مجوز از شاپرک برای ارایه خدمات و ابزار جدید پرداخت الکترونیکی

شرکت های ارایه کننده خدمات پرداخت ملزمند پیش از ارایه هر خدمت و ابزار جدید، طرح را برای بررسی و تایید به شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) بفرستند.

به گزارش درگاه شاپرک، در چند هفته گذشته شاهد آن بودیم که برخی شرکت های ارایه دهنده خدمات پرداخت (PSP) خدمات جدیدی در قالب سرویس NFC به جامعه معرفی و عرضه کرده اند.

این اقدام در حالی صورت گرفته که هنوز همه مراحل قانونی لازم برای صدور مجوز عرضه خدمت NFC طی نشده است.

بررسی های شاپرک نشان می دهد هیچیک از خدمات مبتنی بر NFC توسط شرکت های ارایه دهنده خدمات پرداخت، در محیط واقعی، عملیاتی نشده است.

شاپرک تذکر لازم را به شرکت های ارایه دهنده خدمات پرداخت برای تکمیل مراحل قانونی دریافت صدور مجوز داده است.

ایرنا




۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی‌های ثامن‌الحجج وارد فاز مشروط شدند

به دنبال تعیین تکلیف مرحله‌ای پرونده سپرده‌گذاران تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج از امروز همزمان با ۱۷ مهرماه فاز جدید پرداخت‌ وجوه از سوی بانک عامل آغاز می‌شود. مبالغ تا سقف۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی به‌ طور مشروط به سپرده‌گذاران واگذار خواهد شد

حدود ۹ ماه از آغاز بررسی و پرداخت پرونده‌های سپرده‌گذاران تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج از سوی بانک عامل یعنی بانک پارسیان می‌گذرد، تاکنون طی چند مرحله و با شروع از پرداخت‌های خرد حساب‌های حدود ۹۷ درصد این سپرده‌گذاران تعیین تکلیف شده است.

این در حالی است که براساس گزارشی که چندی پیش بانک مرکزی اعلام کرد در حال حاضر حساب‌های این تعاونی از یک میلیون و ۲۵۷ فقره به ۳۳ هزار فقره کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان پرداخت وجوه ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی تا ۹۹ درصد سپرده‌گذاران تعیین تکلیف شوند. تا پیش از این سپرده‌گذاری‌ها تا ۱۰۰ میلیون تومان مورد رسیدگی قرار گرفته بود و از امروز -شنبه-سپرده‌های تا سقف ۲۰۰ میلیون و از ۲۷ مهرماه تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان به جریان رسیدگی‌ها اضافه خواهد شد.

اما پرداختی‌ها در این مرحله به‌طور مشروط انجام خواهد شد به‌طوری که تا سقف ۳۵ میلیون تومان به هر یک از مشتریان پرداخت می‌شود مشروط به این‌که تعهدی مبنی بر عدم مطالبه باقی‌مانده وجوه خود طی بازه زمانی مشخصی به بانک پارسیان ارائه کند تا بانک بتواند فرصت کافی برای تبدیل دارایی‌های تعاونی و تامین وجوه نقد مورد نیاز برای پرداخت مطالبات سپرده‌گذاران در اختیار داشته باشند.

بر این اساس، تعهد عدم مطالبه باقی‌مانده وجوه از سوی سپرده‌گذار تا سقف ۲۰۰ میلیون تومانی برای ۱۴ ماه و تا سقف ۳۰۰ میلیون تومانی برای ۱۷ ماه خواهد بود.

این در حالی است که در حال حاضر تبدیل دارایی‌های تعاونی ثامن‌الحجج و فروش املاک آن برای افزایش نقدینگی و تسویه طلبکاران با توجه به شرایط موجود در بازار ساختمان و مسکن با مشکل مواجه بوده و به راحتی این املاک به وجوه نقد تبدیل نمی‌شود. از این‌رو تاکنون بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری از سوی بانک مرکزی به بانک پارسیان جهت پرداخت وجوه سپرده‌گذاران اختصاص پیدا کرده که البته این مورد نیز با انتقاداتی مواجه است، چرا که به هرحال خروج پول پرقدرت بانک مرکزی و خرج آن می‌تواند تبعاتی مانند افزایش پایه پولی و تورم را به همراه داشته باشد.

تعاونی اعتباری ثامن‌الحجج از موارد غیرمجاز فعال در بازار غیرمتشکل پولی بود که از سال گذشته و به دنبال تشدید گرفتن بحران‌های درونی و مدیریتی با مشکل مواجه شد و نتوانست پاسخگوی سپرده‌گذاران خود باشد. پرونده این موسسه که با تخلفات بسیاری همراه است همچنان در جریان بوده و بسته نشده است. بانک مرکزی از نیمه دوم سال قبل بانک پارسیان را به عنوان بانک عامل اجرای تعهدات ثامن‌الحجج برگزید و در این مدت به عنوان کانالی جریان این موسسه از طریق پارسیان پیگیری می‌شود. این در حالی است که ظاهرا با توجه به نبود منابع لازم برای تسویه وجوه سپرده‌گذاران و از سویی حواشی دیگر که مشتریان ثامن‌الحجج طی تجمعاتی ایجاد کردند پارسیان هم چندان از برعهده گرفتن مسوولیت این تعاونی راضی به نظر نمی‌رسد.

ایسنا




آغاز مرحله دوم عرضه اوراق گواهی سپرده بانک ملی ایران

مرحله دوم عرضه اوراق گواهی سپرده مدت دار ویژه سرمایه گذاری (عام) بانک ملی ایران از امروز (شنبه) در شعب این بانک در سراسر کشور آغاز شد. این اوراق با نرخ سود علی الحساب ۱۵.۵ درصد و تا ۲۵ مهرماه جاری توسط شعب بانک ملی ایران عرضه می شود. این اوراق با سررسید یکساله، به صورت الکترونیکی با نام و قابل انتقال به غیر بوده و باز خرید قبل از سررسید آن با نرخ ۱۳.۵ درصد سالانه از تاریخ انتشار امکان پذیر است.

همچنین این اوراق معاف از مالیات است و سود علی الحساب آن ماهانه پرداخت می شود و امکان معاملات ثانویه این اوراق از طریق بورس و فرابورس ایران فراهم است.

گواهی سپرده یک ابزار مالی برای جذب منابع کوتاه مدت سرمایه گذاران، به ویژه اشخاص حقوقی و شرکت های سرمایه گذاری است که در دو شکل سرمایه گذاری عامل و خاص ارایه می شود.

ایرنا




مخالفت نمایندگان مجلس آمریکا با پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی

نمایندگان مجلس آمریکا نسبت به عواقب پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی برای کاخ سفید، هشدار دادند و از دولت این کشور خواستند تا از پیوستن ایران به این سازمان جلوگیری کند.

به نقل از وال‌استریت ژورنال، گروهی از نمایندگان مجلس آمریکا متشکل از هر دو حزب این کشور در حال فشار بر کاخ سفید برای جلوگیری از پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی هستند.

این نمایندگان به کاخ سفید هشدار دادند که پیوستن ایران به این سازمان بین‌المللی امکان اعمال دوباره تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور را از بین خواهد برد.

این فشار بر خلاف سیاست کنونی کاخ سفید برای بازگرداندن تهران به اقتصاد جهانی پس از توافق هسته‌ای است.

روز گذشته نامه‌ای با این مضمون از سوی نمایندگان ایالت‌های ایلینویز، واشنگتن، کالیفرنیا و نیویورک به کاخ سفید ارسال شده است و در این نامه از نماینده آمریکا در سازمان تجارت جهانی خواسته شده است که نسبت به ورود ایران به این سازمان مقاومت کنند.

در این نامه آمده است که ورود ایران به سازمان تجارت جهانی نه تنها به تقویت دولت این کشور منجر خواهد شد بلکه می‌تواند توانایی آمریکا برای مقابله با تأثیرات این کشور بر منطقه را نیز به شدت تحت تأثیر قرار دهد. تمام این نمایندگان پیش‌تر نیز با امضای توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها علیه ایران مخالف بودند.

این نمایندگان در نامه خود همچنین نسبت به قوانین سازمان تجارت جهانی برای اعضاء و در نتیجه محدود شدن امکان این کشور برای اعمال تحریم‌های بین‌المللی مجدد علیه ایران ابراز نگرانی کردند.

این مقامات اعلام کردند که روند عضویت در سازمان تجارت جهانی مبتنی بر اجماع اعضای کنونی بوده و در حال حاضر تعدادی از کشورها با عضویت ایران در این سازمان مخالف هستند. مقامات آمریکایی همچنین تأکید کردند که این کشور نیز هم اکنون از پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی حمایت نمی‌کنند.

از زمان توافق هسته‌ای تا کنون کشورهایی مانند عمان و سوئیس فشارهایی را برای تشکیل یک کمیته برای بررسی درخواست ایران برای عضویت در سازمان تجارت جهانی را صورت داده است.

عربستان نیز مخالف عضویت ایران در تجارت جهانی است. پیش‌تر جورج‌بوش رئیس جمهور سابق آمریکا اعلام کرده بود که در صورت حصول توافق هسته‌ای آمریکا از پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی حمایت خواهد کرد.

فارس



هشدار وزارت خزانه داری آمریکابه بانک ها اروپایی

جک لو وزیر خزانه داری آمریکا، در پی تردید و نگرانی پیش آمده درباره وضعیت دویچه بانک آلمان خواستار رعایت نظام بانکداری از سوی کشورهای اروپایی شد.

به گزارش روزنامه اتریشی کرونه، جک لو روز جمعه در نشست سالانه صندوق بین المللی پول در واشنگتن طی سخنانی گفت: اروپایی ها باید این اطمینان را ایجاد کنند که بانک های آنها در آینده، مقابل هرگونه خطر ثبات کافی داشته باشد. این برای ما کاملا روشن است که اروپایی ها همانطور که ما تاکنون برای سیستم های بانکداری خود تدابیری انجام داده ایم، اقدام نکرده اند.

به گزارش کرونه، اظهارات وزیر خزانه داری آمریکا در پی اتهام دویچه بانک آلمان از سوی مقامات قضایی ایالات متحده مبنی بر فروش اوراق بهادار دارای مشکل و فریب سرمایه گذاران است. در همین راستا دستگاه قضایی آمریکا نیز برای حل و فصل این اختلاف، رقمی معادل ۱۴ میلیارد دلار از دویچه بانک طلب کرده است.

در حال حاضر تردید و نگرانی درباره وضعیت دویچه بانک، بخش بانکی در بازارهای بورس اروپایی را نیز با آشفتگی همراه کرده، چرا که اختلاف حقوقی بین دویچه بانک و دادگستری ایالات متحده آمریکا و احتمال پرداخت رقمی معادل ۱۴ میلیارد دلار جهت حل و فصل این دعاوی، برای بانک آلمانی بحران ساز شده است.

از سوی دیگر، با این تحولات تمایل مشتریان به خروج سرمایه از این بانک افزایش یافته است. این روند ارزش سهام دویچه بانک را در اواسط کار روز جمعه بازار بورس فرانکفورت به شدت کاهش داد.

بحران دویچه بانک و گسترش آن به بخش بانکی اروپا، حتی به بازار بورس نیویورک هم سرایت کرده است. دویچه بانک از ابتدای سال ۲۰۱۶ تاکنون، بیش از ۵۰ درصد از سرمایه بورسی خود را از دست داده است.

ایرنا



بانک ابوظبی ۲۰۰ تن از کارکنان خود را اخراج می کند

مسوولان بخش اقتصادی امارات متحده عربی به دنبال مشکلات گستره ناشی از کسری بودجه و جهت اتخاذ تدابیر جبرانی در این زمینه، ۲۰۰ تن از کارکنان بانک ابوظبی را اخراج کردند.

بانک اسلامی ابوظبی جزو سرشناس ترین بانک های امارات متحده عربی بوده که توانسته در سطح منطقه به تعامل گسترده ای در زمینه های اقتصادی و تجاری دست بزند اما به دلیل مشکلات ناشی از کسری بودجه و کاهش منابع مالی امارت ابوظبی، از جمله نقش امارات در جنگ یمن و هزینه های کلان آن وارد مرحله بحران مالی شده است .

این در حالی است که بانک ابوظبی جزو بزرگنرین مراکز بانکی امارات متحده عربی تلقی می شود و بیش از دو هزار کارمند دارد. پیش از این نیز بانک الاتحاد ابوظبی به دلیل مشکلات مالی تعداد قابل توجهی از کارکنان خود را اخراج کرده بود.

صندوق بین المللی پول نیز در تازه ترین گزارش خود تصریح کرده است که امارات متحده عربی در سال جاری به دلیل کاهش قیمت نفت با کسری بودجه مواجه می شود. این اولین بار از سال ۲۰۰۹ است که دولت امارات با کسری بودجه مواجه می شود؛ کسری که حدود ۲.۳ درصد از کل تولید ناخالص ملی را شامل می شود. به نوشته نشریه القبس صندوق بین المللی پول تاکید کرده است که میزان افزایش سود ناخالص در سال های آینده متاثر از این کسری بودجه خواهد بود. صندوق بین المللی پول از امارات خواست موضوع کند کردن روند پرداخت هزینه های جاری مانند دستمزدها، خرید مواد خام و همچنین افزایش درآمدها با افزودن مالیات ها را مورد بررسی قرار دهد. دولت امارات متحده عربی تحت فشار دولت سعودی مشارکت گسترده ای در جنگ یمن داشته است و این امر تبعات منفی را برای مسئولان امارت ابوظبی در زمینه های سیاسی و اقتصادی درپی داشت.

ایرنا