تست مشاعی

خبرنامه ۱۴ اسفند ۹۵

1395/12/14





سیف و طیب‌نیا به مجلس می‌روند

ایجاد خط اعتباری ویژه برای اشتغال

ورشکستگی بانک سرمایه شایعه جدید در فضای مجازی

آغاز مرحله تازه تعیین تکلیف سپرده های تعاونی میزان از شانزدهم اسفند

صدور مجوز انتشار ایران چک جدید در سال ۹۶

مستر کارت و ویزا کارت با وجود تحریم‌های اولیه آمریکا به ایران نمی‌آیند

سامانه پس از معاملات جدید عملیاتی می شود

صدور مجوز تبادل ارز بین بانک دولتی پاکستان و بانک مرکزی ایران

 

 

سیف و طیب‌نیا به مجلس می‌روند

دلایل عدم اجرای کامل مصوبه بخشش سود و جرایم دیرکرد وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان با حضور سیف و طیب‌نیا فردا در مجلس بررسی می‌شود.

مصوبه بخشش سود و جرایم دیرکرد وام های زیر ۱۰۰ میلیون تومان در ۲۱ بهمن ماه امسال به بانک ها ابلاغ شده است. بر اساس این مصوبه، بدهکاران بانکی زیر ۱۰۰ میلیون تومان، در صورت پرداخت اصل بدهی خود به بانک تا پایان سال جاری از پرداخت سود متعلقه و وجه التزام معاف می شوند و صرفا اصل مبلغ تسهیلات دریافتی را پرداخت می کنند. اما مجلس هفته پیش در مصوبه‌ای، اجرای طرح بخشودگی سود و جرایم دیرکرد وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان را تا پایان سال ۹۶ تمدید کرد. این بخشودگی صرفا مشمول افرادی است که به بانک های ملی ایران، بانک صادرات ایران، بانک تجارت، بانک ملت، بانک سپه، بانک توسعه تعاون، بانک صنعت و معدن، بانک توسعه صادرات ایران، بانک رفاه کارگران و بانک کشاورزی بدهی جاری و غیرجاری دارند.

البته برخی از بانک ها اعلام کرده اند که این بخشنامه در شعب آنها اجرا می شود، حتی در بین این بانک ها اسامی برخی از بانکهای خصوصی و یا بانکهایی که مشمول اجرای مصوبه نیستند هم دیده می شود.

رحیم زارع؛ نایب رییس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس درباره مصوبه مجلس در اینباره گفته است:‌ با توجه به تاخیر در ابلاغ مصوبه مربوط به بخشودگی سود و جرایم دیرکرد وام های تا ۱۰۰ میلیون تومان، کمیسیون تلفیق بودجه مجلس تصمیم گرفت زمان اجرای تبصره ۳۵ و ۳۶ اصلاح قانون بودجه سال ۹۵ را تا پایان سال آینده تمدید کند.

سیدکاظم دلخوش اباتری؛ سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از بررسی علت عدم اجرای کامل مصوبه بخشش سود و جرایم دیرکرد وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون در مجلس با حضور ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی و علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی خبر داد و افزود: این موضوع در نشست فردای کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه به مصوبه مجلس مبنی بر بخشش سود و جرایم دیرکرد وام های بانکی کمتر از صد میلیون تومان، اجرای این مصوبه با تاخیر روبرو شد.

علاوه بر تاخیر در اجرای بخشش سود و جرایم دیرکرد وام های بانکی، در حال حاضر نیز بانک ها از اجرای کامل مصوبه شانه خالی می کنند. با توجه به اینکه اجرای مصوبه مذکور یک اقدام عملی در راستای کمک به وضعیت اقتصادی کشاورزان و مردم است، کمیسیون اقتصادی با جدیدیت موضوع را بررسی می کند.

به علت عدم اجرای کامل مصوبه اجرای بخشش سود و جرایم دیرکرد وام های بانکی، کمیسیون اقتصادی از وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی دعوت کرده تا در نشست مشترکی که فردا در کمیسیون برگزار می شود این موضوع را بررسی کند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: عدم اجرای قانون تخلف آشکار است و باید بانک مرکزی با تخلف در عدم اجرای بخشش سود و جرایم دیرکرد وام های بانکی، برخورد کند.

ایبنا

 

 

ایجاد خط اعتباری ویژه برای اشتغال

با تصویب مجلس ۱۰ هزار میلیارد تومان از محل درآمد هدفمندکردن یارانه‌ها به منظور حمایت از تولید و اشتغال و همچنین توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی اختصاص یافت.

نمایندگان مردم در خانه ملت دولت را موظف کردند که یارانه افراد متقاضی را با رضایت خودشان به امور خیرخواهانه و فعالیت‌های عام المنفعه اختصاص دهد. نمایندگان در نشست علنی امروز شنبه مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال ۹۶ با بند الحاقی به تبصره ۱۴ ماده واحده این لایحه با ۱۲۵ رأی موافق، ۳۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در بند الحاقی تبصره ۱۴ لایحه بودجه آمده است؛ به منظور افزایش مشارکت مردمی در عرصه‌های اجتماعی حضور نیکوکارانه و خیرخواهانه مردم در تقویت زیرساخت‌های عمومی و فعالیت‌های عام‌المنفعه در حوزه‌های علمی، دانشگاهی، آموزشی، ورزشی، فرهنگی، اشتغالزائی و کارآفرینی، دولت موظف است در صورتی که گروه های ۵۰۰ نفری مردمی با رضایت نسبت به اهداء یارانه ماهانه خود به امور فوق در شهر یا روستای مشخص مبادرت نمایند، نسبت به واریز ماهانه مبلغ یارانه پرداختی به آنها به امور و منطقه مربوطه اقدام نماید. آیین‌نامه اجرائی این بند ظرف مدت سه‌ ماه با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

سازمان هدفمندی یارانه‌ها موظف است همزمان با تصویب آیین‌نامه نسبت به تهیه سامانه مناسب برای اعلام رضایت متقاضیان جهت اهداء یارانه خود به موضوعات مذکور اقدام کند.

طبق تبصره ۱۴ لایحه،‌ از منابع خالص وجوه ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها و ردیف‌های یارانه‌ای قانون بودجه سال ۹۶ و از مجموع ۴۸۰ هزار میلیارد ریال درآمد پیش‌بینی شده در این بخش، ۳۷۵ هزار میلیارد ریال به پرداخت یارانه نقدی خانوارها، موضوع افزایش حداقل مستمری خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط ۲۰ درصد حداقل دستمزد شورای اداری کار، ۴۸ هزار میلیارد ریال بر اساس قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت موضوع کاهش سهم هزینه‌های مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی، کمک به تأمین هزینه‌های تحمل‌ناپذیر درمان، پوشش دارو و درمان بیماران خاص صعب‌العلاج، ۱۰ هزار میلیارد ریال به حمایت از تولید، اشتغال، مسکن، حمل‌ و نقل عمومی، صادرات غیرنفتی و طرح‌های بهینه‌سازی و ارتقای بهره‌وری مصرف انرژی و تقویت منابع صندوق کارآفرینی امید اختصاص می‌یابد.

خانه ملت

 

 

ورشکستگی بانک سرمایه شایعه جدید در فضای مجازی

در روزهای اخیر پیامی در گروه ها و شبکه های اجتماعی منتشر می شود که در آن از کاربران خواسته شده اگر پول یا سپرده ای در بانک سرمایه دارند، آن را تا امروز (شنبه ۱۴ اسفند) از بانک خارج کنند زیرا طبق اطلاعات موثق این بانک تا ۱۵ اسفند اعلام ورشکستگی می کند.

شایعه سازان به همین میزان نیز اکتفا نکرده و مدعی شده اند همه حساب های این بانک در بانک سپه بسته و بلوکه شده است که همین جمله ناصحیح بودن مطلب منتشره را نشان می دهد زیرا طبق قانون همه بانک ها در بانک مرکزی حساب دارند نه در بانک های دیگر ضمن آنکه بانک ها بابت افتتاح هر نوع حساب، ملزم به پرداخت «ذخیره قانونی» نزد بانک مرکزی هستند که با این رویکرد، بانک ها ورشکسته نمی شوند و بانک مرکزی نگهبان وجوه مردم نزد بانکهاست.

بانک سرمایه در اطلاعیه ای با رد شایعه مطرح شده در شبکه های اجتماعی مبنی بر اعلام ورشکستگی بانک سرمایه تاکید کرده است: بی شک سهامداران و سپرده گذاران بانک سرمایه با اطلاعات و شم اقتصادی بالای خود به سادگی در می یابند که متأسفانه طراحان این شایعه یا از ساده ترین قوانین بانکداری در ایران بی خبرند و یا به عمد خود را به بی خبری زده‌اند.

بانک سرمایه تاکید کرده است: این بانک به لحاظ رشد منابع در سال جاری بهترین عملکرد را نسبت به یازده سال گذشته خود داشته و با اقدام قاطع حقوقی که به بازداشت چند تن از بدهکاران کلان بانکی انجامیده، در پی وصول مطالبات معوق خود و احقاق حقوق سهامداران است.

اخباربانک

 

 

 

آغاز مرحله تازه تعیین تکلیف سپرده های تعاونی میزان از شانزدهم اسفند

بانک صادرات ایران اعلام کرد تعیین تکلیف سپرده های تا سقف ۲ میلیارد ریال (۲۰۰ میلیون تومان) در تعاونی منحل شده میزان را از شانزدهم اسفندماه (دوشنبه آتی) آغاز می کند.

در اطلاعیه این بانک آمده است: سپرده‌ گذاران تعاونی منحل شده میزان می توانند با توجه به گزارش کارشناسان مالی دادگستری بر اساس جدول اعلام شده به شعبه های بانک صادرات ایران مراجعه و حساب سپرده بلندمدت یک‌ساله باز کنند. سود پرداخت شده به سپرده‌ ها ماهیانه و بر اساس نرخ‌های مصوب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.

در این اطلاعیه آمده است: سپرده ‌گذاران باید بر اساس آخرین عدد سمت راست کد ملی و با در دست داشتن اسناد و مدارکی که دلالت بر سپرده‌گذار بودن آنان در تعاونی منحل شده میزان دارد و به تایید کارشناسان مالی دادگستری و هیات تصفیه تعاونی میزان رسیده باشد، به شعبه های بانک صادرات مراجعه کنند. همچنین مبلغی که سپرده‌گذاران می‌توانند از حساب خود برداشت کنند حداکثر معادل ۳۰ درصد مبلغ سپرده بوده و بقیه مبلغ، طبق ضوابط و مقررات بانکی موجود در پایان مدت توسط سپرده‌ گذار قابل دریافت است.

تعاونی اعتباری میزان اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ به دلیل ناتوانی در عمل به تعهدات خود و فقدان مجوز از بانک مرکزی- به عنوان نهاد ناظر پولی- منحل و بانک صادرات ایران به عنوان بانک عامل تسویه موسسه با سپرده گذاران انتخاب شد.

فارس

 

 

صدور مجوز انتشار ایران چک جدید در سال ۹۶

نمایندگان مجلس بانک مرکزی را مجاز به تولید ایران چک‌های مورد نیاز کشور در سال ۹۶ کردند. نمایندگان درنشست علنی امروز شنبه مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال ۹۶ با بند (الف) تبصره ۱۷ ماده واحده این لایحه موافقت کردند که براساس این مصوبه بانک مرکزی مجاز به تولید و توزیع "ایران چک" های مورد نیاز کشور در سال ۹۶ شد. براساس بند (الف) این تبصره: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است ایران‌چک‌های مورد نیاز کشور را پس از تصویب شورای پول و اعتبار تولید و با مسدودکردن معادل ریالی آن تحت نظارت هیأت نظارت اندوخته اسکناس (موضوع ماده (۲۱) قانون پولی و بانکی کشور منتشر کند.

ایبنا

 

 

 

مستر کارت و ویزا کارت با وجود تحریم‌های اولیه آمریکا به ایران نمی‌آیند

کارت های جی.بی.سی در ۱۳۰ کشور دنیا پذیرندگی دارد. ضمن آن که ۳۰ میلیون فروشگاه در دنیا زیرپوشش آن قرار دارند.

پس‌ از عملیاتی شدن برجام مقامات بانک مرکزی مکاتباتی را با چهار شبکه پرداخت بین‌المللی یعنی ویزا، مستر، JBC ژاپن و CUP چین انجام دادند اما به دلیل آمریکایی بودن  ویزا کارت و مستر کارت ورود این کارت‌های اعتباری به بازار ایران‌ با محدودیت همراه شد.

همچنین قرار بود در شش ماهه دوم سال ۹۵ اولین کارت‌های اعتباری بانکی بین المللی از نوع آسیایی وارد ایران شود اما این اتفاق هم نیفتاد.

در این راستا ناصر حکیمی، مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در خصوص آخرین فعالیت در مورد ورود مستر کارت و سایر کارت‌های اعتباری به ایران به خبرنگار اقتصادی ایلنا گفت: زیر ساخت‌ها آماده شده و استانداردها نیز منطبق شده‌اند اما تنها مشکل اصلی که وجود دارد این است که طرف خارجی هنوز آمادگی برقراری این ارتباط را با ما ندارد و حاضر به انعقاد قرارداد نیست.

وی علت این عقب نشینی را فشارهای آمریکا عنوان کرد و افزود: البته این امر به دلیل تحریم های اولیه است و ارتباطی با مسئله برجام ندارد.

حکیمی در مورد زمان ورود مسترکارت‌ها به ایران گفت: این انتظار باید تعدیل شود. فعلا تا زمانی که تحریم‌های اولیه پابرجاست احتمال اینکه مستر کارت و ویزا کارت به صورت مستقیم وارد بازار ایران شود وجود ندارد و دولت آمریکا این اجازه را به آنها نمی‌دهد.

او در مورد ورود شرکت‌های غیر آمریکایی به ایران تصریح کرد: شرکتهای چینی و ژاپنی شبکه‌های پرداخت خاص خود را دارند و مشمول تحریم های اولیه نیستند و با آنها در حال مذاکره هستیم تا سال‌ آینده وارد بازار ایران شوند.

کارت های جی.بی.سی در ۱۳۰ کشور دنیا پذیرندگی دارد ضمن آنکه ۳۰ میلیون فروشگاه در دنیا زیرپوشش آنها قرار دارند؛ البته این میزان پوشش دهی نصف شبکه ویزا کارت است و دارندگان کارت های جی.بی.سی می‌توانند در کشورهای جنوب شرقی آسیا و اروپا استفاده کنند اما پوشش دهی این کارت‌ها در آمریکای شمالی ضریب نفوذ بالایی ندارد.

ایلنا

 

 

 

سامانه پس از معاملات جدید عملیاتی می شود

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ، از عملیاتی شدن سامانه پس از معاملات خبر داد و گفت: آغاز به کار این سامانه از شنبه ، تحول بزرگی در بازار سرمایه ایجاد خواهد کرد.

محمدرضا محسنی گفت: تغییر ساختار کد سهامداری و رفع محدودیت آن، امکان گفتگوی مناسب، هیبرید کامل، تجمیع دارایی، داشبوردهای الکترونیک، تحول در تعامل با ثبت احوال و تخصصی سازی از ویژگی های برتر این سامانه است .

او با بیان اینکه پیش از این نقاط ضعف احتمالی این سامانه برطرف شده است، اظهار داشت: با راه اندازی سامانه جدید پس از معاملات (IRPT) کدهای معاملاتی از ۸ به ۱۰ رقم (۳ رقم حرف و ۷ رقم عدد) افزایش خواهد یافت.

همچنین مدل رجیستری هیبرید کامل یکی از مهم ترین ویژگی های سامانه IRPT است که امکان بهره برداری از ظرفیت حداکثری موتور معاملات و ارائه سرویس های ارزش افزوده را به تمام ذینفعان مهیا می کند.

مدیر عامل سمات افزود: با راه اندازی رسمی سامانه جدید، سهام نزد کارگزار فریز می شود و کارگزار دیگری نمی تواند آن را به فروش برساند.

سیستم معاملات هیبریدی در دنیا معمول است و این سیستم برای نگهداری دارایی‌های مالی پس از معاملات استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، به دلیل آنکه سرمایه‌گذاران مجبور می‌شوند سهام خود را حتما از طریق کارگزاری‌هایی که به خریداری سهم پرداخته‌اند، به فروش برسانند، این امر باعث می‌شود که کارگزاری‌ها مدیریت ریسک انجام دهند.  در مدل جدید، هر فردی به هر میزان سهم و از هر کارگزاری که می‌خواهد خریداری می‌کند اما این میزان سهام را صرفا از طریق کارگزاری هایی که سهام را خریداری کرده است، می‌تواند به فروش برساند؛ به این ترتیب دیگر سهامدار یک کارگزار ناظر ندارد و ممکن است یک سهامدار چندین کارگزار ناظر داشته باشد. سامانه جدید پس از معاملات شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پس از تجربه‏ سامانه‏ تسویه و پایاپای نت کلیر که از سال ۱۳۹۰ به صورت پیوسته مورد استفاده‏ کارگزاران قرار گرفته است، پیش از این به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفته بود .

اخبارپول

 

 

صدور مجوز تبادل ارز بین بانک دولتی پاکستان و بانک مرکزی ایران

بانک دولتی پاکستان (SBP) مجوز تبادل ارز با بانک مرکزی ایران را دریافت کرد.

اشرف محمود واترا رییس بانک دولتی پاکستان در این باره اعلام کرد: کمیته ای در کابینه پاکستان برای افزایش روابط تجاری دو کشور، مجوز تبادل ارز با بانک مرکزی ایران را صادر کرده است.

این توافقنامه همچنین به صادر کنندگان دو کشور اجازه می دهد دعاوی خود را از طریق بانک دولتی پاکستان و بانک مرکزی ایران پیگیری کنند.

واترا روز جمعه در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی و صنعت لاهور همچنین اظهار داشت: قلبا خواستار تجارت با ایران هستم و از زمان انتصاب به این سمت بدون لحظه ای درنگ، به دنبال این اتفاق بوده ام.

توافق بین بانک دولتی پاکستان و بانک مرکزی ایران می تواند به افزایش حجم تبادلات تجاری دو جانبه کمک کند.

عبدالباسط رییس اتاق بازرگانی و صنعت لاهور نیز با اشاره به لزوم ایجاد کانال های بانکی بین ایران و پاکستان و کشورهای آفریقایی تأکید کرد: بانک EXIM باید ایجاد شود و اتاق بازرگانی لاهور باید در هیأت مدیره آن نمایندگی داشته باشد.

بنکر