تست مشاعی

خبرنامه ۰۹ فروردین ۹۶

1396/01/09

نرخ تورم ۹۵ تک رقمی شد

براساس اعلام بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به اسفندماه ۱۳۹۵ نسبت به دوازده ماه منتهی به اسفندماه ۱۳۹۴ معادل ۹ درصد بوده است.

تحقق نرخ تورم ۹ درصدی سال گذشته بعد از نرخ تورم تک رقمی سال ۱۳۶۹ دومین تجربه ایران در دستیابی به نرخ تورم زیر ۱۰ درصد است، بر این اساس ایران پس از ۲۶ سال در ردیف کشورهای با نرخ تورم یک رقمی قرار گرفته است.

گفتنی است خلاصه نتایج به‌دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه ۱۰۰=۱۳۹۰ به شرح زیر است:

- شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اسفندماه ۱۳۹۵ به عدد ۲۶۲.۸ رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۰ درصد افزایش یافت.

- شاخص مذکور در اسفندماه ۱۳۹۵ نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۱۱.۹ درصد افزایش داشته است.

- نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به اسفندماه ۱۳۹۵ نسبت به دوازده ماه منتهی به اسفندماه ۱۳۹۴ (نرخ تورم سال ۱۳۹۵) معادل ۹.۰ درصد است.

خلاصه نتایج شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران نشان می دهد که شاخص کل در اسفندماه سال ۱۳۹۵ نسبت به ماه قبل از آن ۲.۰ درصد رشد داشته است. این رقم نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن ۱۱.۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر این اساس نسبت تغییرات گروه های اصلی نسبت به ماه قبل از آن در گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها ۴.۹ درصد؛ پوشاک و کفش ۰.۵ درصد؛ مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها ۰.۴ درصد؛ اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه ۱.۰ درصد؛ بهداشت و درمان ۰.۷ درصد؛ حمل و نقل ۰.۴ درصد؛ تفریح و امور فرهنگی ۳.۹ درصد؛ تحصیل ۰.۱ درصد؛ رستوران و هتل ۱.۳ درصد و کالاها و خدمات متفرقه ۰.۸ درصد بوده است.

همچنین تغییرات در گروه دخانیات صفر درصد و در گروه ارتباطات منفی ۰.۱ بوده است. این شاخص برای گروه های اختصاصی کالا و خدمت نسبت به ماه قبل از آن به ترتیب ۲.۸ و ۰.۸ درصد بوده است.

با این حال خلاصه نتایج شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اسفندماه سال گذشته نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن عدد ۱۱.۹ درصد را نشان می‌دهد.

بر این اساس شاخص گروه های اصلی در اسفندماه سال ۹۵ نسبت به اسفندماه سال قبل از آن نشان می دهد که خوراکی ها و آشامیدنی ها ۱۷.۸ درصد؛ دخانیات ۱۰.۹ درصد؛ پوشاک و کفش ۶.۱ درصد؛ مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت ها ۹.۲ درصد؛ اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه ۷.۱ درصد؛ بهداشت و درمان ۱۶.۹ درصد؛ حمل و نقل ۸.۰ درصد؛ ارتباطات ۶.۵ درصد؛ تفریح و امور فرهنگی ۷.۹ درصد؛ تحصیل ۱۰.۸ درصد؛ رستوران و هتل ۱۰.۳ درصد و کالاها و خدمات متفرقه ۹.۵ درصد رشد داشته‌اند. همچنین درصد تغییرات در گروه‌های اختصاصی کالا و خدمات در اسفندماه ۱۳۹۵ نسبت به سال قبل از آن به ترتیب ۱۲.۴ و ۱۱.۳ درصد بوده‌اند.

روابط عمومی بانک مرکزی

 

 

 

جزئیات مذاکرات بانکی با روس‌ها

رئیس کل بانک مرکزی با تشریح جزییات مذاکرات بانکی با روسیه گفت: به زودی شبکه کارت بانکی شتاب ایران و میر روسیه به یکدیگر متصل می‌شود.

ولی الله سیف پس از امضای اسناد همکاری با روسیه و در بازگشت از مسکو گفت: با بانک مرکزی روسیه پیرامون اتصال سوئیچ کارت های بانکی دو کشور یعنی سامانه شتاب ایران و سامانه میر روسیه مذاکره کردیم تا با نهایی شدن آن، گردشگران دو کشور از خدمات این کارت ها و استفاده از دستگاه های خودپرداز و پایانه های فروش بهره مند شوند.

مذاکرات تقریبا نهایی و مقرر شد متن تفاهم نامه ظرف هفته آینده آماده و سپس امضاء شود و پس از آن نیز به لحاظ فنی یک ماه زمان نیاز است تا این اتصال برقرار شود که دستاورد مثبتی در تسهیل گردشگری میان ایران و روسیه خواهد بود و امیدواریم به زودی عملیاتی شود.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین گفت: ایجاد روش حساب مخصوص میان بانک های مرکزی ایران و روسیه از دیگر موضوعاتی است که دنبال کرده ایم.

قرار شد به علت محدودیت های کاری و تفاوت نوع وظایفش بانک مرکزی روسیه با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، دو بانک بزرگ این مسئولیت را عهده بگیرند و تجار دو طرف در کالاهای صادراتی و وارداتی تسویه حساب ها را بر اساس پول ملی انجام دهند. یک حساب مشترکی وجود خواهد داشت که در پایان هر سه ماه مانده موجود در حساب به صورت نقدی تسویه می شود و از این بابت با یکی از بانک های بزرگ روسیه به نام گازپروم بانک مذاکره کردیم که خوشبختانه پذیرفتند و از طرف ایران نیز بانک ملّی مسئول شد که بتواند این کار هم عملیاتی شود.

نهایی شدن این توافق در تسهیل تسویه حساب های دو طرف و سرعت و سهولت تجارت موثر است و واردات و صادرات هم افزایش خواهد داشت و تراز تجاری دو کشور ارتقاء می یابد.

رئیس کل بانک مرکزی ضرورت تشکیل اجلاس بانکداران ایران و روسیه را از موضوعات مهم مورد مذاکره با طرف روسی بیان کرد و گفت: با تشکیل این اجلاس بانک ها با شناخت عمیق تر از یکدیگر ارتباط بیشتری خواهند داشت.

خوشبختانه در شرایطی هستیم که بانک های بزرگ روسیه اقبال نشان دادند و به تدریج حساب هایی را برای بانک های ایرانی باز می کنند که این روند مثبتی است.

بخشی از تسویه حساب های بین المللی بانک های ما که قبلا در کشورهای جنوبی ایران بود به بانک های روسیه منتقل خواهیم کرد که تحول است و زمینه تسهیل پرداخت های بین المللی را بوجود می آورد و با توجه به شبکه گسترده ای که بانک های روسی دارند نتایج مثبتی برای بانک های ما خواهد داشت. بانک های روسی علاقه دارند که در داخل ایران حضور فیزیکی داشته باشند که درباره تاسیس نمایندگی، شعبه و یا بانک ایرانی که سهامدار آن بانک روسی باشد، مذاکراتی انجام شد و ما نیز آمادگی خود را اعلام کردیم و امیدواریم در آینده به نتیجه برسد.

سیف با اشاره به تجربه خوب سال قبل در همکاری مشترک بانک مرکزی، نظام بانکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و تعدادی از دستگاه‌های اجرایی گفت: در این همکاری تسهیلات برای واحدهای کوچک و متوسط با روش دقیق پرداخت شد. آثار این همکاری را نیز در آمار رشد اقتصادی مشاهده می کنیم که رشد اقتصادی بدون نفت در سه ماهه سوم به چهار و شش دهم درصد رسید که از نتایج آن اقدام است. این سیاست می تواند ادامه یابد اما در مقدمه باید دستورالعمل هایی تدوین کنیم تا مانع هدر رفتن تسهیلات و منابع محدود نظام بانکی شود. نظام بانکی نیز به اقدامات اصلاحی نیاز دارد و باید همه دستگاهها کمک کنند تا بتوانند از نظر استانداردهای بین المللی به روز شوند، مثلا نسبت کفایت سرمایه، اطمینان از سود آور بودن فعالیت های جاری بانک ها که زیان تولید نکند و بانک ها با قدرت از فعالیت های مثبت اقتصادی حمایت کنند.

صدا و سیما

 

 

 

موافقتنامه حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری ایران و ژاپن

سفارت ژاپن در تهران با صدور بیانیه مطبوعاتی از اجرایی شدن موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری بین ژاپن و جمهوری اسلامی ایران از ششم اردیبهشت ماه امسال (۲۶ آوریل ۲۰۱۷) خبر داد.

در این بیانیه آمده است: در تاریخ ۷ فروردین ماه ۱۳۹۶ (۲۷ مارس ۲۰۱۷)، ژاپن اطلاعیه مربوط به اتمام تشریفات داخلی جمهوری اسلامی ایران برای لازم الاجرا شدن «موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری بین ژاپن و جمهوری اسلامی ایران» را از جمهوری اسلامی ایران در تهران دریافت کرده است.

در بیانیه سفارت ژاپن افزوده شده است: این موافقتنامه، موارد جامع و مفصلی را در رابطه با تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری معین می‌کند و با لازم الاجرا شدن آن، انتظار می‌رود که سرمایه‌گذاری بین ژاپن و جمهوری اسلامی ایران تشویق و همچنین روابط اقتصادی بین دو کشور بیش از پیش تقویت شود. قانون موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و ژاپن که با عنوان لایحه به مجلس شورای اسلامی رفت؛ سوم آذرماه سال گذشته در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و در اول دی ماه به تائید شورای نگهبان رسید.

ایرنا

 

 

بازداشت یک مقام بانکی ترکیه

به گزارش رویترز، مقامات دادستانی آمریکا روز سه شنبه یکی از مدیران یک بانک دولتی ترکیه را به اتهام دست داشتن در یک برنامه چند ساله برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران تحت تعقیب قرار دادند.

مهمت هاکان آتیلا، معاون مدیر کل هالک بانک ترکیه متهم به تبانی با رضا ضراب، تاجر طلای ایرانی الاصل برای انجام صدها میلیون دلار تراکنش مالی غیرقانونی از طریق بانک های آمریکایی از سوی دولت ایران و دیگر نهادهای ایرانی شده است. آتیلای ۴۷ ساله یک روز پس از بازداشت در فرودگاه بین المللی جان اف کندی، در منهتن نیویورک در یک جلسه استماع در نزد قاضی جیمز فرانسیس حاضر شده است.

این اتهامات به معنای گسترش دامنه رسیدگی ها در مورد پرونده ای است که انتقادات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه را برانگیخته است. اردوغان پیشتر گفته بود معتقد است که مقامات آمریکایی دارای «انگیزه های پنهانی» در تعقیب قضایی ضراب هستند.

آتیلا در همان روزی بازداشت شده که فاش شد رضا ضراب، رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و از چهره های نزدیک به دولت ترامپ را به تیم وکلای خود اضافه کرده است.

روابط ترکیه با آمریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما تنش آلود بود و مقامات آنکارا امیدوارند در دوره ترامپ این روابط بهبود یابد.

مقامات ترک روز سه شنبه گفتند، اطلاعاتی در مورد این بازداشت ندارند.

بر اساس یک شکایت کیفری مطرح شده، آتیلا طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ با رضا ضراب و چند نفر دیگر برای پنهان کردن توانایی ضراب برای تامین ارز و طلای مورد نیاز دولت ایران از طریق هالک بانک همکاری داشته است.

به گفته مقامات تعقیب آمریکایی، آتیلا و ضراب با استفاده از شرکت های صوری و صورت حساب های ساختگی، بانک های آمریکایی را فریب داده و آنها را به انجام تراکنش هایی وادار کرده اند که وانمود شده بود مربوط به خرید و فروش مواد غذایی هستند و از تحریم های دولت آمریکا معافند.

تسنیم