تست مشاعی

خبرنامه ۱۹ دی ۱۴۰۳

1403/10/19
بخشنامه بانک مرکزی درباره صندوق تضمین صادر شد

ابلاغ بخشنامه ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها

جزئیات نشست تأمین امنیت بازار ارز 

 

بخشنامه بانک مرکزی درباره صندوق تضمین صادر شد

بخشنامه بانک مرکزی در خصوص تعریف صندوق تضمین و تعیین موضوع فعالیت آن توسط رئیس مرکز تنظیم‌گری و مدیریت کل تنظیم مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.

در این بخشنامه آمده است که صندوق تضمین به شرکتی اطلاق می‌شود که تحت عنوان مؤسسه یا صندوق تضمین با هدف صدور ضمانت‌نامه به نفع اشخاص حقیقی و حقوقی تاسیس شده و ضمن رعایت قوانین و مقررات عمومی کشور در چارچوب قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها مصوب ۱٤۰۲ ، قانون تجارت و مقررات تصویب‌نامه مذکور فعالیت می‌نماید و تحت نظارت مرکز تسهیل تامین مالی، تولید مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی است. همچنین موضوع فعالیت صندوق‌های تضمین ،صدور انواع ضمانت‌نامه مطابق قانون تامین مالی تولید و زیر ساخت‌ها مصوب ١٤٠٢ است. 

بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مجازند ضمانت‌نامه‌های صادرشده توسط صندوق‌های تضمین را متناسب با وضعیت اعتباری و رتبه‌بندی سطح فعالیت صندوق‌های مزبور که سالانه توسط مرکز تسهیل تامین مالی تولید اعلام می‌شود؛ بپذیرند. همچنین آنها مجازند مطابق مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران حسب مورد نسبت به تضمین مجدد سبد ضمانت صندوق‌های تضمین اقدام نمایند.

مهر

 

 

ابلاغ بخشنامه ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها

چارچوب نحوه دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله رمزپول از سوی بانک مرکزی به فعالین ابلاغ و مقرر شد تمامی سکوهای رمزپول برای فعالیت، حساب بانکی واحد و مورد تایید بانک مرکزی داشته باشند.

بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس چارچوب تعیین شده و به منظور تضمین شفافیت فعالیت‌های ریالی و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده احتمالی، اطلاعات مرتبط با فعالیت تمامی کارگزاران رمزپول از جمله جزئیات فعالیت‌های معاملاتی، مشخصات مدیران و تعاملات مالی آن‌ها طبق قانون، دریافت و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بر اساس این ابلاغیه و با هدف امکان نظارت دقیق‌تر بر سلامت مالی این حوزه، کارگزاران رمزپول ملزم هستند کلیه عملیات دریافت و پرداخت ریالی مرتبط با فعالیت خود را به‌صورت شفاف و از طریق حساب مشخص و مورد تایید بانک مرکزی انجام دهند.

همچنین نظر به تمهیدات فراهم شده برای دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله به‌صورت مستقیم از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت و بانک‌ها، سکوهای موصوف از دریافت خدمت پرداخت به‌صورت باواسطه منع شده‌اند.

تسنیم

 

 

جزئیات نشست تامین امنیت بازار ارز 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از برگزاری نشست کمیسیون متبوع خود با حضور وزیر اقتصاد و رئیس‌کل بانک مرکزی در خصوص تأمین امنیت بازار ارز خبر داد و گفت که در این جلسه بر هماهنگی دستگاه‌ها برای تثبیت نرخ ارز تأکید شد.

در این جلسه مسائل و التهابات ارزی و تأمین امنیت بازار ارز با حضور رئیس‌کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان اطلاعات فراجا، معاون وزیر ارتباطات و مقاماتی از وزارت اطلاعات، پلیس امنیت اقتصادی فراجا و همین‌طور رئیس کمیسیون اقتصادی بررسی شد.

رئیس‌کل بانک مرکزی گزارشی از راه‌اندازی سامانه و بازار جدید ارزی و ادغام ارز نیمایی در آن ارائه کرد. آقای فرزین گفت «ما ارز دارو و کالاهای اساسی را تا پایان سال تأمین می‌کنیم و تاکنون هم تأمین شده است و در این زمینه مشکلی در تأمین ارز نداریم؛ برای سال آینده هم برنامه‌ریزی‌شده است. بانک مرکزی، مسائل و موضوعات اقتصادی را مدیریت می‌کند و نرخ تورم PPI در آذرماه امسال و نسبت به ۷ سال گذشته، به کمترین میزان خود رسیده و بازار آرام است، ما دائماً قیمت‌ها را رصد می‌کنیم و مدافع ضربه دادن به بازار نیستیم و بنایی برای شوک دادن نداریم، بازاری هم که الان ایجاد کردیم همین بازار ارز توافقی باهدف تثبیت نرخ ارز و باثبات کردن نرخ ارز است».

رضایی اظهار کرد: در ادامه مدیرانی از وزارتخانه‌های اطلاعات و ارتباطات و فراجا گزارش‌هایی از اقداماتی که برای ایجاد امنیت روانی و کمک به تثبیت قیمت ارز انجام دادند، ارائه کردند و همه اعلام آمادگی کردند که در این زمینه فعال شوند و کمک کنند.

ایلنا