اخبار پولی و بانکی

تورم آبان ماه ۴۴ درصد شد

1401/09/02
مرکز آمار با تأکید بر کاهش ۰.۵ واحد درصدی نرخ تورم نقطه‌ای آبان، اعلام کرد:‌نرخ تورم ماهانه آبان ۱۴۰۱، به ٢,١ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۹ واحد درصد کاهش داشته است.
مرکز آمار اعلام کرد:‌ نرخ تورم سالانه آبان ماه 1401 ، برای خانوارهای کشور به 44.0درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ١.١ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.
منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد. نرخ تورم نقطه‌ای در آبان ماه 1401، به عدد ٤٨,١ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٤٨.١ درصد بیشتر از آبان 1400 برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده¬ اند.
نرخ تورم نقطه‌ای آبان ماه 1401، در مقایسه با ماه قبل 0.5 واحد درصد کاهش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی¬ ها و دخانیات» با کاهش 3.0 واحد درصدی به ٦٧.٧ درصد رسیده و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش 0.8 واحد درصدی به ٣٦.٩ درصد رسیده است.
این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری ٤٧,٣ درصد می‌باشد که نسبت به ماه قبل 0.4 واحد درصد کاهش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٥٢.٣ درصد بوده که نسبت به ماه قبل 0.9 واحد درصد کاهش داشته است.
اخباربانک
کلمات کلیدی
آرشیو