تست مشاعی

خبرنامه ۹ آذر ۱۴۰۰

1400/09/09

افزایش سرمایه بانک خاورمیانه ثبت شد
منابع ایجاد اشتغال و تسهیلات بانک‌ها هماهنگ شد
تاسیس بانک آفشور و بورس بین‌الملل در کیش
الزام بانک‌ها به آگاه کردن کتبی افراد ممنوع‌الخروج
اعلام نظر دیوان محاسبات درباره بودجه




افزایش سرمایه بانک خاورمیانه ثبت شد
پیرو  تصمیم مجمع عمومی فوق‌العاده بانک خاورمیانه در تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۰ مبنی بر افزایش سرمایه 10٫000 میلیارد ریال شرکت از محل سود انباشته، نزد اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری تهران، این افزایش به طور رسمی در تاریخ ۸ آذر ثبت گردید.
با ثبت رسمی این تصمیم، افزایش سرمایه بانک خاورمیانه از مبلغ  15.000 میلیارد ریال به مبلغ 25.000 میلیارد ریال نهایی شد.
افزایش سرمایه بانک به منظور بهبود نسبت کفایت سرمایه و افزایش سقف فردی تسهیلات و تعهدات انجام می‌شود.
مدیریت ارتباطات


منابع ایجاد اشتغال و تسهیلات بانک‌ها هماهنگ شد
وزیر اقتصاد با بیان اینکه برای اولین بار در قانون بودجه سالجاری 32 هزار میلیارد تومان از اجزای تبصره 14 به بند «الف» تبصره 18 منتقل شد تا در خدمت تولید و اشتغال قرار گیرد گفت: در همین راستا منابع دولت و بانک‌ها برای رفع بیکاری یکدست شد.
خاندوزی افزود: تلفیق منابع بودجه دولت با منابع بانکی و اهرم کردن این منابع برای آنکه بیش از آنکه تسهیلات در بودجه به دولت برای رفع بیکاری در نظر گیرد داده شد تا موجب ایجاد اشتغال شود ضمن اینکه بایستی این تسهیلات از طریق منابع بانکی هم تجهیز شود و در نهایت با یک ضریب فزاینده به حل مسأله اشتغال و رفع بیکاری کمک کند.
وی ادامه داد: 5 جلسه کارگروه تخصصی ملی در این زمینه صورت گرفت، قراردادهای عاملیت بانک‌ها تعیین تکلیف شد، دستورالعمل ابلاغی بانک مرکزی نیز با پیگیری‌های صورت گرفته، انجام شد.
خاندوزی در ادامه به نحوه تحقق اعتبارات استانی اشاره کرد و گفت: در استان ها دستورالعملی ارائه شد که تا پایان تیرماه به دبیرخانه ها برنامه خود را ارائه کنند، در مجلس و دولت کسی انتظار ندارد پول پاشی بدون ایجاد اشتغال صورت گیرد، از این رو دولت تلاش کرد برنامه مدونی از دستگاه ها بگیرد تا بتواند طبق مصوبه مجلس اعتبار 32 هزار میلیارد تومانی را برای ایجاد اشتغال پایدار اختصاص دهد، از سوی دیگر با همکاری وزارت امور اقتصادی، مشکل سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص این اعتبار حل و فصل شد.


تاسیس بانک آفشور و بورس بین‌الملل در کیش
دبیرشورای عالی مناطق آزاد اظهار داشت: امروز دیپلماسی قوی با شانزده کشور همسایه برقرار است و می‌توانیم در قالب پیمان شانگهای منطقه آزاد مشترک با چین داشته باشیم و همچنین در قالب موافقت‌نامه آسیا در منطقه اوراسیا مناطق آزاد مشترک ایجاد کنیم.
فعالان حوزه بانک، بیمه و بورس باید بدون در نظر گرفتن منافع جزیره‌ای و با حفظ منافع ملی انسجام ملی تاب‌آوری کشور در شرایط سخت تحریم‌ها را افزایش دهند و بتوانیم معیشت مردم را بهبود بخشیم.
مناطق هشت گانه و هفت منطقه جدید ابلاغی که در مجموع تعداد مناطق آزاد کشورمان به 15 منطقه می‌رسد، طرح‌های متفاوتی دارند و با احتساب 32 منطقه ویژه اقتصادی، 45 درصد صادرات کشور از این مناطق انجام می‌شود که سهم مناطق آزاد دو درصد است.
محمد با بیان اینکه در حال حاضر 150 فرصت سرمایه گذاری در مناطق آزاد را معرفی کردیم گفت: این اطلاعات به روز و تکمیل می‌شود و تسهیلات ویژه برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده است.
در مناطق آزاد 870 شعب نهادهای مالی داریم که یک خانواده بزرگ در این حوزه محسوب می شویم.
مشاور رییس جمهوری با بیان اینکه نسل سوم مناطق آزاد خدمات محور است و باید بتوانیم خدمات پولی، بانکی و بازار سرمایه را در تمام مناطق آزاد ارایه دهیم.
وی با اشاره به تاسیس بانک آفشور در مناطق آزاد تاکید کرد: در جلسه اخیر شورای عالی امنیت بحث راه اندازی بانک آفشور را مورد بررسی قرار دادیم از سوی دیگر ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد از جمله موضوعاتی است که سال‌ها مورد پیگیری قرار گرفته اما رییس سازمان بورس در این باره بسیار مصمم است و به زودی بورس بین الملل در منطقه آزاد کیش راه اندازی می‌شود.
همچنین تاسیس شرکت تامین سرمایه هم از موضوعاتی است که در اولویت برنامه مناطق آزاد قرار دارد.
دبیرشورای عالی مناطق آزاد درباره اجرای برنامه های عملیاتی برای رسیدن به نسل چهارم مناطق آزاد گفت: نسل چهارم دانش محور است که توسعه مراکز فناوری و نوآوری استقرار شتاب دهنده ها از جمله برنامه‌های مناطق آزاد برای رسیدن به نسل چهارم است.
ایلنا


الزام بانک‌ها به آگاه کردن کتبی افراد ممنوع‌الخروج
طی اعلان مدیریت کل حقوقی اداره دعاوی حقوقی بانک مرکزی، بانک‌های عامل مکلفند همزمان با درخواست ممنوعیت خروج از کشور اشخاص حقیقی یا مدیران اشخاص حقوقی نسبت به آگاه نمودن کتبی افراد جهت جلوگیری از بروز مشکلات هنگام خروج از کشور اقدام نمایند.
در ادامه این بخشنامه با اشاره به این که بعضا این موضوع از سوی بانک‌ها با بی‌توجهی مواجه شده و این امر منجر به تضییع حقوق فردی واجتماعی اشخاص هنگام خروج از کشور می‌گردد تصریح شده با عنایت به تأکیدات ریاست قوه قضاییه بر رعایت حقوق شهروندان، ضمن تأکید مجدد بر لزوم رعایت کامل و دقیق مفاد بخشنامه‌های ابلاغی این بانک، خواهشمند است مقرر فرمایید مراتب به واحدهای ذی‌ربط ابلاغ و برحسن اجرای آن نظارت شود. بدیهی است عواقب ناشی از عدم رعایت حقوق اشخاص، متوجه مدیران و مسئولین بانک‌های عامل خواهد بود.
ایبنا


اعلام نظر دیوان محاسبات درباره بودجه
بررسی‌ها از بودجه پیشنهادی ۱۴۰۱ نشان می دهد که منابع پیش بینی شده برای ۳۷۷ شرکت دولتی، بانک و موسسه انتفاعی با رشد ۳۴ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ همراه بوده است.
براساس اظهارنظر دیوان محاسبات نسبت به بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۱، منابع تخصیص یافته به شرکت های دولتی بالغ بر ۲۱۱۲ هزار میلیارد تومان است که مقایسه آن با مبلغ ۱۵۷۱ هزار میلیارد تومان سال ۱۴۰۰، از رشد ۳۴.۴ درصدی حکایت دارد. گفتنی است، از مهمترین دلایل این رشد، به مواردی همچون افزایش نرخ کالا و خدمات، افزایش حقوق پرسنل و بالا بودن نرخ تورم اشاره شده است.
این درحالیست که ۳۵ درصد از کل درآمد شرکت های دولتی، تنها مربوط به چهار شرکت «پالایش نفت آبادان»، «شرکت ملی نفت ایران»، «شرکت ملی گاز ایران» و «شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران» است. افزون بر این، ۶۰ درصد درآمدهای بودجه تنها به ۱۰ شرکت و بانک دولتی اختصاص دارد.
از مجموع ۳۶۷ شرکت و ۹ بانک و یک موسسه انتفاعی قید شده در بودجه پیشنهادی ۱۴۰۱، تعداد ۱۵۴ مورد سودده، ۱۹۹ مورد سربه سر و ۲۴ مورد زیان‎ده پیش بینی شده اند. درج تنها ۲۴ مجموعه زیان‎ده در میان شرکت ها، بانک ها و موسسات انتفاعی دولتی در بودجه ۱۴۰۱ درحالیست که فقط در ۶ ماهه نخست سال جاری، ۱۶۲ شرکت زیان‎ده بوده اند که مقایسه آن با رقم پیش بینی شده ۶۲ شرکت در بودجه ۱۴۰۰، موید این حقیقت است که تعداد شرکت های زیان ده بیش از تعداد درج شده در لایحه پیشنهادی خواهد بود.
جمهوریت