تست مشاعی

خبرنامه ۱ شهریور ۱۴۰۰

1400/06/01


 سرمایه بانک مرکزی افزایش یافت
افزایش ۷۵ درصدی فروش سفته و برات در تهران
مجوز فروش متری مسکن صادر شد
بازگشت ارز صادرکنندگان به ۵۷ میلیون یورو رسید
سند همکاری‌های متقابل گمرکی ایران و ژاپن امضا شد




سرمایه بانک مرکزی افزایش یافت
هیئت دولت با افزایش ۶۰۰ میلیارد تومانی سرمایه بانک مرکزی و رسیدن به مرز ۷ هزار میلیارد تومان موافقت کرد.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور تصویب نامه هیئت دولت در خصوص افزایش ۶۰۰ میلیارد تومانی بانک مرکزی و رسیدن به مرز ۷ هزار میلیارد تومانی آن را به بانک مرکزی ابلاغ کرد.
بر اساس این تصویب نامه، سرمایه بانک مرکزی از ۶ هزار و ۳۳۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به ۶ هزار و ۹۳۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید.
پیش از این نیز هیئت دولت دوازدهم در جلسه آخرین روز کاری سال گذشته (۲۷ اسفند ۱۳۹۹) با افزایش ۵۰۰ میلیارد تومانی سرمایه بانک مرکزی موافقت و آن را به بانک مذکور ابلاغ کرده بود.
سرمایه بانک مرکزی برای دومین بار در ۶ ماهه اخیر افزایش یافت
تابناک


افزایش ۷۵ درصدی فروش سفته و برات در تهران
بالغ بر ۲۵۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال سفته و برات در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۷۵.۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.
براساس آمار بانک مرکزی، در خردادماه ۱۴۰۰ حدود ۱۱۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲۳.۹ درصد و ۸۳.۹ درصد افزایش یافت. در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۵۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۷۵.۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.
همچنین طبق آمار شعبه واخواست دادگستری استان تهران در خردادماه ۱۴۰۰ معادل ۸۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی معادل ۱۴۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در شهر تهران واخواست شد. در این ماه شاخص‌های تعداد و مبلغ سفته و برات واخواست شده به ترتیب به اعداد ۹۹.۴ و ۷۷.۶ رسید که در مقایسه با ماه قبل از لحاظ تعداد ۱۲۸.۵ درصد افزایش و از لحاظ مبلـغ ۶.۷ درصد کاهش داشت و نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص تعداد ۴۷.۳ درصد افـزایش و شاخص مبلغ ۵.۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.
شاخص متوسط مبلغ یک برگ سفته و برات واخواست شـده در خردادمـاه ۱۴۰۰ به عدد ۷۸.۱ رسید. عدد شاخص مذکور در خردادماه ۱۳۹۹ معادل ۱۲۱.۷ بوده است. در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ معادل ۱۶۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی معادل ۴۱۲.۳ میلیارد ریال در شهر تهران واخواست شد. در این دوره متوسط شاخص‌های تعداد و مبلغ سـفته و برات واخواست شده به ترتیب به اعداد ۶۵ و ۷۴.۵ رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل از لحاظ تعداد ۱.۴ درصد کاهش و از لحاظ مبلغ ۵.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. شاخص متوسط مبلغ یک برگ سفته و برات واخواست شده در سه ماه اول سـال ۱۴۰۰ به عدد ۱۲۹.۹ رسید. عدد شاخص مذکور در دوره مشابه سال ۱۳۹۹ معادل ۹۷.۷ بوده است.
اخبارپول


مجوز فروش متری مسکن صادر شد
مدیرعامل بانک مسکن از پیگیری افزایش وام خرید مسکن و برنامه جدید این بانک برای فروش متری زمین با استفاده از اوراق موازی سلف خبر داد.
سال گذشته وام خرید افزایش یافت و بر اساس شرایط خاص به ۴۰۰ میلیون تومان رسید.
با توجه به تورمی که در کشور داشته‌ایم در حال پیگیری برای افزایش سقف وام خرید مسکن هستیم.
 از مجاری قانونی در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم وام را افزایش دهیم که با تورم همخوانی داشته باشد. در کنار این برنامه طرح دیگری با نام فروش متری آپارتمان توسط بانک مسکن تدوین شده است.
بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته شرکت‌های زیرمجموعه بانک مسکن از طریق بورس با اوراق موازی سلف فروش متری مسکن را اجرایی می‌کنند.
شایان با یادآوری این‌که مجوز شورای فقهی بانک مرکزی برای فروش متری مسکن اخذ شده است، اضافه کرد: در حال مذاکره با بورس هستیم، با این کار کمک خوبی در کنار صندوق پس‌انداز جوانان قرار می‌گیرد و خانواده‌ها می‌توانند به صورت متری اقدام به خرید مسکن کنند.
ایبنا


بازگشت ارز صادرکنندگان به ۵۷ میلیون یورو رسید
دبیر کمیته اقدام ارزی اظهار داشت: از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۲۳مرداد ۱۴۰۰ از تعهدات ارزی حدود ۶۹ میلیارد یورویی تقریبا ۵۷ میلیارد یورو به چرخه اقتصادی بازگشته است.
احسان قمری با اشاره به اظهارات رییس جمهور در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در مورد شناسایی و رفع موانع ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان، اظهار کرد: تلاش می‌شود با استفاده از ابزارهای تشویقی، موجبات تسهیل و تسریع ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان فراهم شود.
از جمله مهمترین موانع پیشاروی ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان، اطلاع رسانی ناکافی در خصوص ضوابط و مقررات ایفای تعهدات ارزی بوده و لازم است ضمن اطلاع‌رسانی شفاف، نسبت به تبیین مقررات و قوانین موجود اقدام شود.
با تفویض اختیار انجام شده در مورد پیگیری ایفای تعهدات ارزی توسط، وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشی از مشکلات حوزه ایفای تعهدات ارزی استخراج و مرتفع شده است و این روند ادامه خواهد داشت.
مدیر کل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: لازمه حل شدن مشکلات پیشاروی ایفای تعهدات ارزی، تصمیم گیری توسط مجموعه‌ای متولی و استفاده از نظرات و دیدگاه‌های سایر بخش‌ها در تصمیم سازی است و امیدواریم با استمرار پیگیری‌ها و استفاده از نظرات کارشناسان، موانع و مشکلات برطرف شود.
 لازمه ارزیابی و برنامه‌ریزی برای تسهیل و تسریع در ایفای تعهدات ارزی وجود آمار و اطلاعات صحیح بوده و لازم است تمام دستگاه‌های مسئول، ضمن در اختیار قراردادن آمار و اطلاعات مربوط به صادرات، ایفای تعهدات ارزی به تفکیک روش‌ها و دوره‌های مختلف و همچنین وضعیت هر یک از صادرکنندگان در ایفای تعهدات ارزی، شرایطی فراهم کنند که از طریق درگاهی واحد، اطلاعات پردازش و مورد استفاده و بهره برداری قرار بگیرد.
دبیر کمیته اقدام ارزی خاطر نشان ساخت: لازم است شرایطی فراهم شود که صادرکنندگان به صورت برخط و صرفا با استفاده از یک سامانه، نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود اقدام کرده و با خیالی آسوده نسبت فعالیت صادراتی خود را انجام دهند.
قمری با اشاره به ایفای تعهدات ارزی ۸۲ درصدی صادرات اظهار امیدواری کرد: امیدواریم با ابلاغ و تخصیص تمام یا بخشی از مشوق‌های صادراتی مندرج در قانون بودجه سال ۱۴۰۰کشور، امکان استفاده از ابزارهای تشویقی با رویکرد ایفای تعهدات ارزی فراهم شود.
وی در مورد میزان تعهدات ارزی ایفا شده گفت: از ۲۲فروردین ۹۷ تا ۲۳مرداد ۱۴۰۰ از تعهدات ارزی حدود ۶۹میلیارد یورویی حدود ۵۷میلیارد یورو به چرخه اقتصادی بازگشته است.
ایلنا


سند همکاری‌های متقابل گمرکی ایران و ژاپن امضا شد
سند کمک و همکاری‌های متقابل در امور گمرکی در حضور وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ژاپن به امضای مهدی میراشرفی رییس کل گمرک ایران و کازوتوشی آیکاوا سفیر ژاپن در تهران رسید
حسین کاخکی مدیر کل دفتر همکاری های بین الملل با اعلام این خبر گفت: سند موافقت نامه کمک و همکاری های متقابل در امور گمرکی که براساس مدل موافقت نامه سازمان جهانی گمرک تنظیم شده به عنوان مهم‌ترین سند پایه ای گمرکی زمینه کمک و همکاری متقابل امور گمرکی را بین دو کشور ایران و ژاپن را فراهم می کند.
کاخکی با اشاره به اینکه این سند، اولین سند امضا شده بین گمرک دو کشور است، افزود: با امضای این سند، تبادل و استعلام اسناد گمرکی بین دو کشور تسهیل و تسریع خواهد شد.
به گفته وی بر اساس این سند گمرکات دو کشور در زمینه های پژوهش، توسعه و هماهنگی رویه های جدید گمرکی و کمک ها و شیوه های اجرایی فعالیت های آموزشی ماموران گمرک و تبادل کارکنان گمرک همکاری خواهند کرد.
مدیر کل دفتر همکاری های بین الملل گمرک ایران تصریح کرد: ژاپن از فعال ترین گمرکات کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک دارای پتانسیل بسیار بالا در زمینه تجربیات فنی و تکنولوژیکی محسوب شده و امضای این سند بستر های لازم برای توسعه همکاری های اداری، فنی، آموزشی و پژوهشی بین گمرکات دو کشور را فراهم می‌کند.
شایان ذکر است پس از امضای سند به رسمیت شناسی فعالان اقتصادی با گمرک چین، امضای این موافقت نامه دومین سند گمرکی است که از ابتدای امسال به امضای مقامات دو کشور می رسد و راه را برای توسعه تعاملات تجاری و گمرکی با دومین و سومین اقتصاد جهان را مهیا می کند.
بنکر