تست مشاعی

خبرنامه ۱۹ بهمن ۹۴

1394/11/19
موافقت بانک مرکزی با ثبت نام موسسه اعتباری " کاسپین "

بانکداری الکترونیک در ایران بسیار فراتر از خاورمیانه است


هیات بزرگ اقتصادی ایتالیا فردا به تهران می آید


احتیاط بانک‌های اروپایی در سرمایه‌گذاری مشترک با ایران


صرافی های مجاز همچون گذشته مجاز به درج نرخ هستند




· موافقت بانک مرکزی با ثبت نام موسسه اعتباری " کاسپین "



بانک مرکزی موافقت رسمی خود را با تغییر نام موسسه آرمان به کاسپین اعلام کرد. موسسه اعتباری آرمان ایرانیان(کاسپین) اکنون روزهای پایانی دریافت مجوز رسمی و نهایی خود را طی می کند و در ایستگاه پایانی قرار گرفته است.


احتمالا از هفته آینده کار تغییر تابلوهای شعب این موسسه از آرمان به کاسپین آغاز خواهد شد. این موسسه اکنون به گام پایانی برای اخذ مجوز رسیده و تا پایان ماه جاری کارهای اداری از جمله ثبت رسمی انحلال دو تعاونی اعتبار باقی مانده یعنی امید جلین و تعاونی عام کشاورزان مازندران به اتمام می رسد. پیش بینی می شود اوایل ماه آینده مجوز رسمی و نهایی این موسسه از سوی بانک مرکزی صادر و وارد باشگاه مجازها شود.


اخبار بانک




· بانکداری الکترونیک در ایران بسیار فراتر از خاورمیانه است



مدیر اداره بررسیهای سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد : بانکداری الکترونیک در ایران بسیار فراتر از خاورمیانه و در سطح کشورهای متوسط اروپایی است. مهدی زاده اظهار داشت: بانک مرکزی در دوسال اخیر همواره بر انضباط مالی و کارآمدی سیاستهای پولی تاکید داشته است و کاهش نرخ تورم از ۴۰ درصد به ۱۳ درصد از دستاوردهای آن محسوب می شود.


توسعه سامانه های پرداخت الکترونیک و گسترش چتر نظارتی بر موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز هم در اولویت بانک مرکزی بوده است که ثمرات خوبی هم دارد. تک نرخی شدن ارز در اولویت بانک مرکزی است که امیدواریم در نیمه نخست سال آینده تحقق یابد. افزایش نرخ ارز در ۱۰ ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۵.۷ درصد بوده است در حالیکه نرخ یورو ۱۰.۸ درصد کاهش نشان می دهد و درامدهای نفتی هم به عنوان طرف موثر عرضه ارز کاهش داشته است.


مهدی زاده همچنین از اتصال شبکه بانکی به سوئیفت و گسترش همکاریهای بانکی و بیمه ای بین المللی خبرداد گفت: با اجرای برجام شرایط مثبتی برای تک نرخی شدن ارز فراهم شده است.


اقتصاد مقاومتی با مردمی کردن تولید ثروت تحقق می یابد.


سردار صلاحی در مصاحبه با این رادیو با بیان اینکه حدود دو سال از ابلاغ کلی سیاست های اقتصاد مقاومتی می گذرد افزود: هنوز سیاست های اقتصاد مقاومتی در ارکان فعالیت های اجرایی نهادینه نشده است. برای عبور از رکود تورمی نیاز داریم که نقش مردم در بخش تولید ثروت افزایش یابد تا با افزایش قدرت خرید و تحریک طرف های تقاضا بتواند فرآیند پایدار از رشد تولید را ایجاد کند.


برای استقرار اقتصاد مقاومتی باید الگوی ویژه توسعه ایرانی و اسلامی را پیاده کنیم و در دوره برجام هم باید همه فعالیت ها با محور توسعه اشتغال برنامه ریزی شود.


مردم انتظار دارند در دوره جدید برنامه های ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و خروج از رکود تورمی در اولویت دولت باشد. افزایش تسهیلات بنگاه های کوچک و متوسط و همچنین مشاغل خانگی می تواند به تحقق این هدف کمک کند و رونق تولید هم باید با رویکرد افزایش صادرات برنامه ریزی شود. او با اشاره به مطالبی که درباره تکنوکرات ها گفته می شود ، گفت:‌ این عده تولید ثروت را برای اهداف خود می خواهند در صورتی که اقتصاد مقاومتی تولید ثروت را برای مردم برنامه ریزی می کند و باید به این سمت حرکت کنیم.


برنا




· هیات بزرگ اقتصادی ایتالیا فردا به تهران می آید



هیات بزرگ اقتصادی ایتالیا متشکل از ۳۱۰ نفر به نمایندگی از ۱۹۷ شرکت، انجمن و بانک در امور زیربنایی، سازه، نفت، گاز و کشاورزی به ریاست وزیران حمل و نقل و امور زیربنایی و کشاورزی این کشور اروپایی، فردا برای سفری سه روزه عازم تهران می شوند.


این هیات اقتصادی در پی سفر سه روزه «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در پنجم بهمن ماه (۲۵ ژانویه ۲۰۱۶) و انعقاد توافقنامه های همکاری میان تهران - رم به ایران سفر می کند.


«مائوریتزیو مارتینا» وزیر کشاورزی و «گراتزیانو دل ریو» وزیر حمل و نقل و امور زیربنایی ایتالیا ریاست این هیات بزرگ اقتصادی را برعهده دارند. وزیر حمل و نقل و امور زیربنایی ایتالیا در آستانه این سفر در مصاحبه با خبرگزاری «آجی» گفت: ایران با توجه به موقعیت استراتژیکی و جغرافیایی اش دروازه ای مهم برای تمام مشرق زمین، از افغانستان و پاکستان تا قفقاز و تمام آسیای میانه محسوب می شود و ایتالیا نیز دروازه اروپا در مدیترانه به شمار می آید.


دل ریو افزود: این سفر، بسیار مهم است، زیرا پس از گفت وگوها و امضای تفاهم نامه های همکاری میان دو کشور و در پی سفر رئیس جمهوری ایران به ایتالیا انجام می شود و اکنون لحظه آن رسیده است تا گام های بیشتری در همکاری میان شرکت ها برداشته شود.


ما یک سری پرونده در خصوص بخش زیربنایی تعیین کرده ایم، جایی که ایرانی ها تمایل به سرمایه گذاری زیادی دارند. جمهوری اسلامی ایران قصد تقویت زیرساخت های خود را که شامل ۱۰ هزار کیلومتر راه آهن ، هزاران کیلومتر بزرگراه، پل و فرودگاه می شود، دارد. ایران مساعد مشارکت میان شرکت های دولتی و خصوصی است؛ بنابراین یک نوع گشایش بازارها وجود دارد. ایرانی ها به توان شرکت های ایتالیایی اعتماد دارند، بسیاری از این شرکت ها از جمله شرکت های «اناس» و «ایتال فر» همواره به ایرانی ها بسیار نزدیک بوده اند و حضوری تاریخی در این کشور دارند.


در سفر به تهران، روزهای کاری بسیار مهمی را برای بررسی تک تک پرونده ها در پیش خواهیم داشت. طرح های بسیار مهمی با ارزش میلیارد یورویی برای سرمایه گذاری بر روی مواد و طراحی های جدید در دست است. اکنون باید از همکاری های فنی به سوی طرح های واقعی با برنامه های مالی مربوطه رفت و توان خود را به اجرا بگذاریم.


راه وزارت امور زیربنایی ایتالیا به تهران باز شده است. ما در ایتالیا تفاهمنامه های همکاری در تمام بخش ها، از زیربنایی تا حمل ونقل امضا کردیم و چارچوب سیاسی و نهادی با این توافق ها بوجود آمده است و اکنون لحظه برداشتن گام های بیشتر در همکاری میان شرکت های ایرانی و ایتالیایی است.


ایرنا




· احتیاط بانک‌های اروپایی در سرمایه‌گذاری مشترک با ایران



سفر حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران به پاریس چند روز پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای فرصت مناسبی برای توافق‌های تجاری میان ایران و فرانسه به وجود آورد اما در پشت پرده اخبار این توافق‌ها که کاخ‌ریاست‌جمهوری فرانسه (الیزه) ارزش آن را ۱۵ میلیارد یورو اعلام کرد، مسئله تامین مالی سرمایه‌گذاری در ایران، پنهان مانده است. اگر امروز بانک‌های اروپایی تا این اندازه برای ورود به بازار سرمایه‌گذاری در ایران محتاط هستند به این دلیل است که برخی از بانک‌ها متهم به نقض تحریم‌های آمریکا علیه برخی از کشورها از جمله ایران با مجازات‌های اعمال شده توسط واشنگتن، نقره داغ شده‌اند. نمونه بارز آن که رکورد جریمه را شکسته است، مجازات بانک «ب‌ان‌پ پاریبا» فرانسه است که در سال ۲۰۱۴ میلادی به پرداخت هشت میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار مجبور شد.


یکی از بانک‌های بزرگ فرانسه اعلام کرده است: هیچ ابتکار تازه‌ای در زمینه همکاری با ایران نداریم. این منبع که ترجیح داد نامش فاش نشود، افزود: تحریم‌ها برداشته شده است اما هنوز ابهاماتی وجود دارد چرا که تعبیر اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها از این امر یکسان نیست.


این تردید به بانک‌های فرانسوی محدود نمی‌شود و نهادهای مالی و بانکی سایر کشورهای اروپایی را نیز نگران کرده است.


«دویچه بانک» آلمان که در اواخر سال ۲۰۰۷ میلادی به همکاری خود با ایران پایان داد و در ماه نوامبر (آبان/آذر) گذشته از سوی آمریکا به پرداخت ۲۵۸ میلیون دلار محکوم شد، اعلام کرده که تا اطلاع ثانوی تصمیمی برای همکاری در امور مربوط به ایران ندارد.


پیشتر «لوران فابیوس» وزیر امور خارجه فرانسه که اعلام کرد پیش از پایان مذاکرات در مورد ایران، از «جان کری» همتای آمریکایی خود تضمین‌های لازم را گرفته است، در مجمع ملی (پارلمان فرانسه)، اظهار کرد: از زمان توافق هسته‌‌ای، دو هیئت اروپایی از نمایندگان فرانسه، آلمان و انگلیس به آمریکا سفر کرده‌اند. نگرش آمریکا مبتنی بر همکاری است اما ما امروز اقدام عملی را برای جلوگیری رخداد آنچه پیشتر اتفاق افتاده است می‌خواهیم. سال پیش بانک فرانسوی ب‌ان‌پ پاریبا به دلیل نقض تحریم‌های آمریکا علیه برخی کشورها به پرداخت جریمه‌ای کلان مجبور شد.


آمریکا مطابق قانون موسوم به «اقدامات مفسدانه خارجی» (Foreign Corrupt Practices Act) این اختیار را برای خود قائل است تا بر همه معاملاتی که با دلار صورت می‌گیرد، نظارت داشته باشد حتی اگر توسط نهادهای غیرآمریکایی انجام شود. این امر که برخی تحریم‌ها (یکجانبه ضدایرانی) همچنان باقی می‌ماند، سبب شده است تا پاریس، برلین و لندن در پی راهی باشند تا شرکت‌های اروپایی که قدم به بازار ایران می‌گذارند، به سرنوشت تلخ بانک فرانسوی دچار نشوند.


ایرنا





· صرافی های مجاز همچون گذشته مجاز به درج نرخ هستند



با توجه به تخلف برخی سایت های اعلام نرخ در اعلام قیمت های غیر واقعی و بی توجهی این سایت ها به تذکرات پی در پی بانک مرکزی برای همراهی با بازار واقعی ارز به حدود ۲۰ سایت اعلام نرخ تذکر داده شد تا از درج نرخ خود داری کنند. برخی از این سایت ها در هنگام کاهش قیمت اقدام به درج سقف قیمت می کردند یا در ایام تعطیل نرخ روز بعد را درج می کردند که بارها به مسئولان این سایت ها تذکر داده شد.


تذکر بانک مرکزی به این قبیل سایت ها این گونه تلقی شد که صرافی ها از درج قیمت منع شده اند. بانک مرکزی اعلام کرد که این اخبار صحت ندارد و صرافی های مجاز همچون گذشته نرخ ها را در تابلو و سایت های خود درج می کنند.


آخرین میانگین قیمت ارز در سایت SANARATE.IR درج می شود.


صداوسیما