تست مشاعی

خبرنامه ۱۷ اردیبهشت ۹۸

1398/02/17
و هموار بودن مسیر آن گفته است.
براین اساس ۱۲ گام برای واردات در ازای کالای صادراتی هر تولیدکننده یا بازرگان وجود دارد. این گام ها در حقیقت برای اطمینان از بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور طراحی شده اند و از سوی دیگر رفع تعهد ارزی صادرکنندگان را سهل تر از گذشته کرده اند. با اجرای این گام ها، روند بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور شدت گرفت.
گام اول: ایجاد ثبت سفارش: در اینجا وارد کننده ای که می خواهد از ارز حاصل از صادرات خود جهت واردات استفاده کند، لازم است در عملیات ثبت سفارش در تب «مالی و بانکی» فیلد «نوع عملیات ارزی» را بانکی و فیلد «تامین ارز» را «از محل صادرات» انتخاب کند.
نکته مهم در این خصوص این است که بازرگان باید پس از ثبت پیش فاکتور و دریافت نتیجه استعلام ضوابط تجاری، براساس نوع کالا، درخواست مجوز ارزی خود را به طور سیستمی به یکی از دستگاه های مجوزدهنده ارزی (وزارت بهداشت/ جهاد یا یکی از ۸ دفتر تخصصی وزارت صنعت) ارسال کرده و از دریافت مجوز (در صورت تائید دستگاه مجوز دهنده) نسبت به پرداخت کارمزد و دریافت شماره ۸ رقمی ثبت سفارش خود را انجام دهد.
گام دوم: مراجعه به بانک عامل و درخواست تامین ارز ثبت سفارش: واردکننده (صادرکننده) جهت تامین ارز ثبت سفارش خود به بانک عامل مراجعه کرده و با ارائه اطلاعات پروانه صادراتی، برای آن ثبت سفارش، درخواست تامین ارز می کند.
گام سوم: درخواست گواهی ثبت آماری (تخصیص ارز) : بانک عامل باید با مراجعه به «پرتال ارزی» از بانک مرکزی، درخواست گواهی ثبت آماری از نوع «ارز اشخاص» و «از محل صادرات» کند.
گام چهارم: اخذ تعهدات و وثایق لازم از بازرگان: در صورتی که گواهی ثبت آماری مورد تائید بانک مرکزی قرار بگیرد، بانک عامل موظف است تضامین لازم را از بازرگان طبق بند «د» بخش اول مجموعه مقررات ارزی اخذ کرده و تائیدیه آن را در «سامانه تامین ارز» اعلام کند.
گام پنجم: ثبت اطلاعات پروانه صادراتی: در صورتی که گواهی ثبت آماری مورد تائید بانک مرکزی قرار بگیرد، بانک عامل موظف خواهد بود اطلاعات پروانه صادراتی را در «سامانه تامین ارز» ثبت کند.
البته ثبت اطلاعات در سامانه توسط بانک عامل در صورت نامعتبر بودن پروانه صادراتی امکان پذیر نخواهد بود.
گام ششم: ثبت ابزار پرداخت: پس از صدور حواله ارزی به حساب فروشنده خارجی، بانک عامل موظف خواهد بود با مراجعه به «سامانه مدیریت تعهدات ارزش کشور (سمتاک) » نسبت به ثبت ابزار پرداخت در قالب «برات بدون تعهد پرداخت» اقدام کند.
ابزار پرداخت بسته به نوع روش پرداخت می تواند به طور LC یا حواله نیز ثبت شود.
گام هفتم: ارائه اسناد حمل به بانک عامل: واردکننده لازم است اسناد حمل ثبت سفارش خود را به بانک عامل تحویل دهد.
گام هشتم: ثبت اسناد حمل: بانک عامل باید با مراجعه به «سامانه مدیریت تعهدات ارزی کشور (سمتاک) » اسناد حمل را ثبت کند.
گام نهم: ثبت منشاء ارز: واردکننده موظف است با مراجعه به «سامانه جامع تجارت» در بخش «مدیریت عملیات ارزی بانکی» اطلاعات منشاء ارز خود را ثبت کند.
گام دهم: صدور اطلاعیه تامین ارز: بانک عامل با بررسی منشاء ارز، اقدام به صدور «اعلامیه تامین ارز» می کند.
گام یازدهم: ترخیص کالا از گمرک: واردکننده (صادرکننده) با مراجعه به گمرک و ارائه «شماره رهگیری اعلامیه تامین ارز (ساتا) »، اقدام به ترخیص کالای خود می کند.
گام دوازدهم: واردکننده(صادرکننده) رفع تعهد و دریافت تضامین: واردکننده پس از ترخیص کالا جهت رفع تعهد و دریافت تضامین خود، باید به بانک عامل مراجعه کند.
اخبارپول
 
 
اسناد مالکیت بناهای ملی به عنوان وثیقه قابل پذیرش است
نمایندگان درجلسه امروز ماده‌ای از طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی مربوط به وثیقه اخذ تسهیلات مرمت و احیاء را مصوب کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز  مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح یک فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی – فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهره‌برداران بناهای تاریخی – فرهنگی با ماده (۷) این طرح با ۱۶۷ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده (۷) آمده است: بانک‌ها و موسسات اعتباری مکلفند اسناد مالکیت مربوط به بناهای ثبت شده در فهرست آثار ملی را که مالکیت آنها قابل انتقال باشد، به عنوان وثیقه اخذ و تسهیلات مرمت و احیاء بپذیرند.
ایلنا
 
 
لغو معافیت مالیاتی، در صورت بازنگرداندن ارز صادراتی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه بهانه ای برای برنگرداندن ارز توسط صادرکنندگان وجود ندارد، گفت: صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور بازنگردانند، از معافیت های مالیاتی برخوردار نمی شوند.
محمد علی دهقان درباره بازنگشتن ارزهای حاصل از صادرات افزود: برای تولید محصولات و کالاهایی که صادر می شود از منابع و امکانات کشور استفاده شده است؛ بنابراین صادرکنندگان بخش خصوصی، دولتی و عمومی باید بدانند که لازمه استفاده از منابع و امکانات کشور آن است که مسوولیت پذیری و پاسخ گویی لازم را داشته باشند.
معاون امور اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: اکنون به دلیل تلاطم هایی که ایجاد شده نیاز است منابع ارزی با سرعت در اختیار رفع نیازهای ارزی کشور قرار داده شود.
دهقان اضافه کرد: اینکه صادراتی انجام شده اما منابع ارزی حاصل از آن به چرخه اقتصادی کشور بازنگردد، قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه برنامه هایی برای مقابله با صادرکنندگانی که ارز خود را باز نمی گردانند اجرا شده است، اظهار داشت: در گام نخست، اعلام شده صادرکنندگانی که ارز ناشی از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور بازنگردانند معافیت های مالیاتی نمی گیرند.
دهقان خاطر نشان کرد: البته برخی از صادرکنندگان، ملاحظات و مشکلاتی داشتند که اقداماتی برای تسهیل فعالیت هایشان انجام شد، از جمله اینکه واردات در مقابل صادرات توسط بانک مرکزی به رسمیت شناخته شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: بنابراین بهانه ای برای صادرکنندگان وجود ندارد و این موضوع باید سریعتر محقق شود.
دهقان گفت: آمار دقیقی از میزان ارز حاصل از صادراتی که به چرخه اقتصادی کشور بازنگشته وجود ندارد زیرا فرایند انتقال ارز برخی صادرکنندگان زمانبر است.
به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر بازار ارز، نوسان هایی را تجربه کرد؛ بطوری که قیمت دلار به کانال ۱۴ هزار تومانی و بهای یورو به کانال ۱۶ هزار تومانی وارد شده است.
هرچند درباره علت این نوسان به عوامل مختلفی اشاره می شود اما به نظر کارشناسان در صورت ورود ارز بیشتر توسط صادرکنندگان، امکان مدیریت بازار ارز تسهیل می شد.
بر اساس برخی گزارش ها، از مجموع ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی سال گذشته تنها ۱۰ میلیارد دلار آن به کشور بازگشته است.
بانک مرکزی در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲.۲ میلیارد یورو ارز توسط این بانک و صادرکنندگان به منظور تأمین نیازهای مواد اولیه و میانی بخش های صنعتی کشور در بازار ثانویه عرضه شد. این ارزها با متوسط نرخ هر یورو ۱۱ هزار تومان در بازار ثانویه عرضه شد.
همچنین بانک مرکزی معادل ۲ میلیارد یورو ارز مورد نیاز برای تأمین کالاهای اساسی و دارو را تأمین کرده است.
بر اساس بخشنامه سازمان امور مالیاتی که در ۲۱ فروردین امسال ابلاغ شده است معافیت مالیاتی برای درامدهای حاصل از صادرات کالا و خدمات در مواردی که ارز حاصل از صادرات طبق مقررات بانک مرکزی به چرخه اقتصادی کشور بازنگردانده نشود برای عملکرد سال های ۹۷ و ۹۸ قابل اعمال نخواهد بود.
ایرنا