تست مشاعی

خبرنامه ۱۶ بهمن ۹۶

1396/11/16
پیشنهاد ارزیِ معاون وزیر اقتصاد
آغاز پیش فروش سکه از ۱۷ بهمن
صدور بیش از ۳۷۷ میلیون کارت بانکی
بانک های بریتانیایی خرید بیت کوین با کارت اعتباری را ممنوع کردند



 

پیشنهاد ارزیِ معاون وزیر اقتصاد

معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های وزارت اقتصاد با بیان اینکه نرخ ارز محاسباتی بودجه باید به یورو تغییر کند، گفت: امریکا به کشورهای اروپایی و آسیایی فشار می‌آورد و این کشورها نیز جرأت نمی‌کنند، کار انجام دهند. معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های وزارت اقتصاد یکی از اقدامات ریشه‌ای را تغییر ارز مبادلات و معاملات کشور دانست و افزود: مبنای فعالیت‌های اقتصادی باید یورو باشد که اکنون نیز بیشترین معاملات با یورو انجام می‌شود، اما متأسفانه شاخص همچنان دلار است و با تحریم‌های آمریکا هیچ بانکی عملیات دلاری نمی‌تواند انجام دهد و اصلاً نباید عملیات دلاری داشته باشیم. ندیمی بوشهری با تأکید بر اینکه ۸۰ درصد مردم نگاهشان به دلار است و حتی نمی‌دانند یورو چه قیمتی دارد، بیان داشت: مبنای ارز عملیات و فعالیت‌های بزرگ کشور با یورو است، اما اثر دلار در بازار و میان افراد بیشتر است که باید اصلاح شود.
وی در پاسخ به این سؤال که شما از مردم توقع دارید مبنای کار را یورو قرار دهند، اما ارز محاسباتی در بودجه دولت دلار است، چگونه می‌توان چنین توقعی داشت، عنوان کرد: بله؛‌ یکی از مباحث همین است، چرا باید در بودجه به دلار کار داشته باشیم. نفت را به دلار نمی‌فروشیم. درست است که قیمت نفت را در دنیا با دلار محاسبه می‌کنند، اما قراردادهای نفتی ما با یورو است.
معاون وزیر اقتصاد در خصوص پیمان‌های پولی دوجانبه گفت: در انعقاد این پیمان‌ها خیلی موفق نبودیم، اما برای تحقق آن تلاش شده است.ندیمی بوشهری در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود پول نفت به داخل کشور نمی‌آید و مجبوریم کالا در قبال آن وارد کنیم، با رد آن بیان داشت: برای نقل و انتقال پول مشکلات داریم. با آمریکا معامله نداریم؛ با این حال آنها به نظام بانکی، بازرگانی و دیگر بخش‌های کشورهای اروپایی و آسیایی فشار می‌آورند و این کشورها نیز جرأت نمی‌کنند، کار انجام دهند.  این همه کالا وارد کشور می‌شود، اما اینگونه نیست که نفت در مقابل کالا به ما می‌دهند، بلکه پول نفت به حساب‌های ما واریز می‌شود و برای خرید کالا، پول آن را می‌دهیم، منتها نقل و انتقال پول سخت است و فشار می‌آورند. وی در مورد راهکار حل مشکلات ارزی خاطرنشان کرد: با یک سری کشورهایی که رابطه بهتری داریم، فضا را باز می‌کنیم تا مشکل کاهش یابد و به هر حال مملکت اداره می‌شود.
افکار

  آغاز پیش فروش سکه از ۱۷ بهمن

مدیر اداره ریالی و نشر بانک مرکزی از آغاز پیش فروش سکه در ۱۷ بهمن خبر داد و گفت: به جای اعلام قیمت قطعی نرخ سکه، قیمت ها بر اساس نرخ روز تحویل و با اعمال تخفیف تعیین می شود. مسعود رحیمی گفت: با توجه به افزایش قیمت سکه در نیمه پاییز، بحث هایی مطرح شد که بانک مرکزی به موضوع ورود کند. وی افزود: در آن زمان قیمت سکه حدود ۲۵۰ هزار تومان حباب داشت که از اوایل آذر ماه حراجی سکه در بانک کارگشایی کلید خورد. مدیر ریالی و نشر بانک مرکزی افزود: در همین دو ماه گذشته توانستیم حباب قیمت سکه را از بازار تخلیه کنیم. وی با بیان اینکه نقدهایی به مداخله بانک مرکزی وارد می شد مبنی بر اینکه فقط عرضه در تهران بوده است، گفت: فروش آنی یکی دیگر از ایرادات مطرح شده بود و پیشنهاد می شد فروش آتی هم در دستور کار قرار گیرد.
رحیمی افزود: پیش فروش سکه از ۱۷ بهمن در ۱۳۱۲ شعبه بانک ملی در سراسر کشور آغاز می شود و پیش خرید برای همه افراد حقیقی بالای ۱۸ سال وجود دارد و می توانند با در دست داشتن کارت ملی اقدام کنند. سررسید سکه ها شش ماه و یکساله است و در ابتدای ثبت نام یک میلیون تومان باید بپردازند. مدیر ریالی و نشر بانک مرکزی افزود: برای این پیش فروش ۹ درصد تخفیف برای پیش فروش یکساله و ۴ درصد برای پیش فروش ۶ ماه در نظر گرفته شده است. وی تاکید کرد: هدف بانک مرکزی این نیست که قیمت ها را جابجا کند و بازدهی سود منطقی در نظر گرفته شده است که میزان سود آن ۱۵ درصد تا یکسال آینده خواهد بود که شبیه سپرده گذاری بانکی است.رحیمی تاکید کرد: قرار نیست هیچ کارمزدی از مردم در شعب بابت پیش فروش سکه اخذ شود. تخفیف ها بر اساس قیمت روز تحویل محاسبه می شود.  قیمت سکه بر اساس قیمت جهانی هر اونس طلا و قیمت دلار محاسبه می شود و به طور قطع نمی شود مشخص کرد هر روز رقم دقیق آن چیست.
ایرنا

 

صدور بیش از ۳۷۷ میلیون کارت بانکی

تعداد کل کارت‌های صادره شبکه بانکی کشور تا پایان مهرماه به بیش از ۳۷۷ میلیون کارت بانکی رسیده که بانک ملت با صدور بیش از ۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار کارت بیشترین سهم را دارد. مجموع کل کارت‌های صادره شبکه بانکی تا پایان مهر ماه سال جاری ۳۷۷ میلیون و ۴۱۴ هزار و ۳۶۹ فقره بوده که از این تعداد کارت برداشت با بیش از ۲۴۵ میلیون فقره بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. همچنین بیش از ۱۲۸ میلیون کارت خرید نقدی در شبکه بانکی صادر شده و سهم کارت اعتباری و کارت پول الکترونیک نیز هر یک کمتر از ۲ میلیون فقره است. بانک ملت بیش از ۳۵ میلیون کارت برداشت صادر کرده است که از این حیث بالاترین رتبه را در میان بانک‌ها دارد. همچنین بانک‌های ملی با بیش از ۳۲ میلیون کارت برداشت و بانک سپه با بیش از ۲۶ میلیون فقره رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. بیشترین کارت اعتباری نیز متعلق به بانک ملت با بیش از ۴۵۱ هزار فقره بوده و بانک‌های ملی و پارسیان در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در حوزه صدور کارت خرید نقدی نیز بانک ملت پیشرو است و بیش از ۲۳ میلیون فقره کارت صادر کرده است. همچنین بانک‌های پارسیان با ۱۸ میلیون و ملی با ۱۶ میلیون کارت در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در صورتی که مجموع کارت‌های صادر شده را تقسیم بر جمعیت کشور کنیم سهم هر ایرانی حدود ۴.۷ کارت خواهد بود و اگر جمعیت حدود ۵۳ میلیون نفری افراد بالای ۱۸ سال را در نظر بگیریم، سهم هر فرد بیش از ۷ کارت بانکی می‌شود.
دیوان اقتصاد

 

بانک های بریتانیایی خرید بیت کوین با کارت اعتباری را ممنوع کردند

گروه بانکداری لویدز بریتانیا هم خرید بیت کوین با کارت های اعتباری را برای مشتریان ممنوع اعلام کرد. به دنبال حرکت اخیر بانک های بزرگ آمریکایی مبنی بر اعمال ممنوعیت برای خرید ارزهای بیت کوین با استفاده از کارت های اعتباری، در تازه ترین جنبش اعمال فشار بیشتر به بازار پرتلاطم ارزهای رمزنگار، این بار گروه بانکداری لویدز بریتانیا، خرید بیت کوین با استفاده از کارت های اعتباری این بانک را از سوی مشتریان خود ممنوع اعلام کرد. این تصمیم در راستای نوسان شدید در بازار ارزهای رمزنگار اتخاذ شده است که به دنبال آن در صورت خرید این ارزها با کارت های اعتباری، باز پرداخت از سوی مشتریان برای بانک ها به یک چالش و به انباشت بدهی تبدیل می شود. همچنین دیگر بانک های بریتانیایی وابسته به گروه بانکداری لویدز شامل هالیفاکس، ام بی ان ای و بانک اسکاتلند هم ممنوعیت خرید ارزهای رمزنگار توسط کارت های اعتباری را برای مشتریان اعمال خواهند کرد.سقوط قیمت بیت کوین باعث ایجاد نگرانی برای بیشتر مقروض شدن صاحبان کارت های اعتباری در میان بانک های جهان شده است. البته رگولاتورهای آمریکا، کره جنوبی، چین، روسیه و هند نسبت به قانونمند کردن ارزهای رمزنگار هشدار داده و باندس بانک آلمان( بانک مرکزی این کشور) و وزیر دارایی فرانسه هم خواهان اعمال قوانین سفت و سخت برای ارزهای رمزنگار شده اند. بر همین اساس، فیس بوک هر گونه تبلیغات بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگار را به دلیل تراکنش های مشکوک آنها بر روی سایت های خود ممنوع کرده است. بر پایه این گزارش، پیش از این بانک های جی پی مورگان چیس و بانک آمریکا خرید بیت کوین با کارت های اعتباری را ممنوع کرده بود.
ایبنا