تست مشاعی

خبرنامه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

1400/02/14

نقش مهم بانک ها در پیشبرد تولید کشور
تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده بیشتر از منابع بوده است
هفت مصوبه بورسی سران قوا
سیاست‌های بانک مرکزی اتحادیه اروپا برای دوران کرونا




نقش مهم بانک ها در پیشبرد تولید کشور
رئیس کل بانک مرکزی در گفت وگویی توضیحاتی را در خصوص برخی گزارش‌های رسانه‌ای مبنی بر اخلال بانک‌ها در امر تولید ارائه کرد.
دکتر همتی، درخصوص برخی گزارش‌های رسانه ای درمورد اخلال بانکها در امر تولید گفت: بانکها، به هیچ‌وجه بری از خطا و اشکال نیستند. نمونه‌اش اقدامات بانک مرکزی در ساماندهی برخی از آنها و برخورد با مفاسد و تخلفات وحتی اعمال مدیریت وسرپرستی بر برخی دیگر از آنها است ولی تمرکز رسانه ای یکطرفه بر معرفی کردن بانکها به عنوان مخل تولید، دور از انصاف و غیر واقعی است.درمورد عملکرد بانکها درخدمت به تولید،حتما درفرصت مناسب گزارش لازم به مردم عزیز خواهم داد.
رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: از همکارانم در نظام بانکی به جد میخواهم ضمن  تلاش برای پاسخ گویی به مطالبی که درمورد عملکرد آنها مطرح می‌شود، باقدرت، در اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب، درمسیر جهش تولید تلاش کرده و همچون گذشته، پشتیبانی لازم را از رشد تولیدات کشور، در در هر دو بخش کالا وخدمات به عمل آورند.
همتی در مورد روند کاهشی نرخ ارز گفت: این روزها در برخی از اظهارات تلاش می شود اقدامات بانک مرکزی برای تعدیل نرخ ارز که در راستای تلاش برای تقویت ارزش پول ملی و پاسخ به مطالبه مهم مردم است را اقدامی سیاسی جلوه کنند. درحالی که احتمال رفع تحریمها و آزادی منابع بانک مرکزی، انتظارات مثبتی در بازار ارز ایجاد کرده است و کاهش نرخ ارز در این بازار امری منطقی است.
رئیس کل بانک مرکزی در پایان درمورد سیاست بانک مرکزی درخصوص مدیریت بازار ارز تاکید کرد: قبلاً هم گفته‌ام بانک مرکزی بدور از هیجانات غیر منطقی و بصورت تدریجی متناسب باعوامل مؤثر برعرضه وتقاضای ارز دربازار ثانویه و افزایش قدرت بازارسازی خود، بازار را به سمت تعادل راهبری و مدیریت خواهد  کرد.
روابط عمومی بانک مرکزی


تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده بیشتر از منابع بوده است
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: از ابتدای سال جاری حدود 19 هزار فقره تسهیلات ازدواج به مبلغ 14 هزار و 664 میلیارد ریال پرداخت شده است.
شهرزاد دانشمندی ضمن تاکید بر اینکه نسبت تسهیلات قرض‌الحسنه به منابع قرض‌الحسنه پس از  کسر سپرده قانونی در پایان بهمن ماه 1399 بالغ بر 110 درصد شده است، افزود: بنابراین بانک‌ها علاوه بر منابع پس‌انداز قرض‌الحسنه، بخشی از منابع جاری‌شان را نیز بابت تکالیف تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کرده اند. لذا در خصوص تسهیلات قرض الحسنه صرفا منابع بانک ها نباید مدنظر قرار گیرد و مصارف قرض الحسنه نیز باید مورد توجه باشد.
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در اولویت بانک ها قرار دارد، ادامه داد: در سال جاری تکالیف قرض‌الحسنه بیش از 3 برابر شده است و بانک‌ها علاوه بر قرض‌الحسنه ازدواج، مکلف به پرداخت به قرض الحسنه در سایر امور اعم از اشتغال‌زایی، درمان و... نیز هستند.
دانشمندی با تاکید بر اینکه بانک ها در سال جاری از محل وصولی اقساط تسهیلات قبلی و جذب منابع جدید قطعاً پرداخت وام ازدواج را در اولویت قرار خواهند داد، گفت: در سال گذشته به 825 هزار و 275 نفر به مبلغ 430 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت شده است.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: در سال گذشته حدود 80 هزار نفر در نوبت دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بودند که در صورت تکمیل مدارک وام خود را دریافت می کردند اما به دلایلی از جمله زمزمه های افزایش مبلغ این تسهیلات برای تکمیل پرونده خود اقدامی نکردند.
دانشمندی خاطر نشان کرد: مطابق با قانون بودجه امسال، مزدوجین سال 1397به بعد می‌توانند مشمول وام 70 میلیونی یا 100 میلیونی شوند، لذا اگر کسانی که در صف هستند از سال 97 به بعد ازدواج کرده باشند، مشمول قانون جدید می‌شوند و اگر تاریخ ازدواج شان قبل از 1397باشد، مشمول قانون قبلی خواهند شد.
شبکه خبر


هفت مصوبه بورسی سران قوا
جلسه سران قوا به منظور حمایت از سهامداران خرد با تصویب ۷ مصوبه برگزار شد.
جلسه سران قوا به منظور چاره اندیشی و حمایت از بازار سرمایه روز دوشنبه مورخ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ تشکیل و طرح‌هایی که در قالب مصوبه از جانب شورای هماهنگی اقتصاد کشور به جلسه سران قوا ارجاع داده شده بود به تصویب رسید. از بند‌های این مصوبه می‌توان به موافقت انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق سرمایه‌گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه با تضمین دولت، صادر شدن مجوز صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در بازار‌های پولی و مالی داخلی از جمله بازار سرمایه، اعطای سهام جایزه به منظور جبران زیان سهامداران صندوق پالایش یکم و سایر موارد اشاره کرد.
بر اساس مصوبات مقرر شد ۸۰ درصد از مالیات نقل و انتقال سهام در سال ۱۴۰۰ به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود.
پیرو مصوبه این جلسه بانک‌ها و موسسات اعتباری برای برنامه های حمایت از بازار سرمایه در چارچوب مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی از شمول ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید خارج خواهند بود.
در این جلسه به منظور تشویق حمایت از بازار سرمایه مقرر شد شرکت هایی که ازسهام خود یا شرکت های زیر مجموعشان حمایت کنند مالیات بر درآمد آنها در سال جاری امهال و به سال بعد موکول شود. همچنین شرکت هایی که سود تقسیم نشده سال ۱۴۰۰ آنها به حساب سرمایه منتقل می‌شود، مشمول مالیات با نرخ صفر خواهند بود.
بر اساس این مصوبه صندوق توسعه ملی مجاز به سرمایه گذاری در بازارهای پولی و مالی داخلی از جمله بازار سرمایه شد.
مقرر شد تا زیان محقق شده آن دسته از خریداران واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق قابل معامله پالایش یکم که واحدهای مذکور را از دولت خریداری کرده‌ و تاکنون به فروش نرسانده‌اند، از طریق اعطای سهام جبران شود.
این مصوبات در صورت تایید مقام معظم رهبری برای اجرا ابلاغ خواهند شد.
ارانیکو


سیاست‌های بانک مرکزی اتحادیه اروپا برای دوران کرونا
بانک مرکزی اتحادیه اروپا  اعلام کرد هفته‌هاو ماههای نخست اسال میلادی  هنوز تحت کنترل سیاست هایی قرار دارند که برای مهار ویروس اتخاذ شده است.
بخش خدمات در اروپا با وجود تمام اقدامات هنوز قفل است. تجارت جهانی درحال بهبود است و بسیاری از شرکت های اروپایی از این مزیت بهره‌مند می شوند.
برآورد بانک مرکزی اتحادیه اروپا حاکی است که در طول بقیه سال جاری شاهد بهبودی خوبی در شرایط اقتصادی خواهیم بود .
درسه ماهه اول سال ۲۰۲۱ که البته در پایان ماه مارس به پایان رسید،کاهش تولید همچنان وجود داشته است.
برآورد این بانک این است که اقتصاد در ماه مه و ژوئن و حتی در سه ماهه سوم بین ژوئیه و سپتامبر با شدت بیشتری رشد خواهد کرد و این روند در پاییز هم ادامه خواهد یافت.
اگرکل سال ، 2021 را با هم جمع کنید ، فکر می کنیم فعالیت های اقتصادی حدود 4 درصد بالاتر از مقادیر 2020 باشد اما باز هم این رشد خسارات وارده در سال 2020 را به طور کامل بهبود نمی بخشد.
درحال حاضر،رشد اقتصاد اتحادیه اروپا حدود 4 درصد از سطح قبل از همه گیری پایین تر است. بانک مرکزی اروپا در این برهه سه وظیفه اصلی را برای خود قائل شد.
اولین کار ایجاد ثبات دربازارها ، در ماههای مارس و آوریل سال گذشته بود. شوک ابتدایی همه گیری کرونا بر ثبات بازار در همه جا تأثیر می گذارد و همه بانک های مرکزی مجبور به پاسخگویی هستند.
دومین هدف اساسی آنها حمایت از تأمین اعتبار یا تخصیص وام ها بود. این هدف گذاری با این نگاه انجام گرفت که اگر یک مشکل بانکی را بریک مشکل اقتصادی اضافه کنید، ممکن است رکود اقتصادی بسیار بدتر باشد.
عنصر سوم حمایت پولی بود. سیاست نرخ بهره، البته این روزها فقط مربوط به کوتاه مدت نیست،بلکه از طریق خرید دارایی نیزهست.
به عقیده این بانک ، سیاست پولی اتخاذ شده بسیار سودمند بوده چرا که در این هفته سودهای بالایی را از انواع شرکت های فناوری و برخی از شرکت های بانکی سرمایه گذاری مشاهده شده است
که نشانگراین است که بسیاری از بخش ها در برابر بحران مذکور ایمن شده‌اند.
دراین شرایط،برای شرکت های بزرگ مهم است که اوراق قرضه منتشر کنند درحالیکه بسیاری از مشاغل کوچک،شرکت های کوچک وافراد، مستقیماً در بازار اوراق مشارکت، شرکت نمی‌کنند.
کاری که این برنامه انجام می دهد این است که تأمین اعتبار بازار اوراق قرضه برای شرکت های بزرگ را انجام می دهد. علاوه بر این، وام بیشتری به شرکت های کوچک و خانوارها اختصاص می‌دهد.
تورم نزدیک به ۲ درصد هدف فعلی حکمرانان اقتصادی اتحادیه اروپا است. رسیدن به این هدف، برای ثبات دراز مدت اقتصاد اروپا بسیار مهم است و تمام اقدامات این بانک ، از جمله خرید دارایی ، برای این منظور تنظیم شده‌اند.
هدف این بانک ، ایجاد تعادل مابین سیاست های اقتصادی مربوط به نرخ بهره، برنامه وام های هدفمند و خرید دارایی ها است. منطقه یورو با شرایطی روبرو است که نرخ های بهره منفی را تحت شرایط فعلی، با ارزش و موثر می داند. اما مطمئناً در شرایط دیگر ، وقتی حرکت تورمی بسیار شدیدتر باشد ، واکنش ممکن است متفاوت باشد.
چابک آنلاین