تست مشاعی

خبرنامه ۰۶ خرداد ۹۷

1397/03/06

الزامات اقتصادی مجلس به بانک مرکزی

مستثنی شدن بازگشت ارز صادراتی محصولات کشاورزی به سامانه نیما

بودجه ۱۶۶ میلیارد یورویی اروپا

 

 

الزامات اقتصادی مجلس به بانک مرکزی

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس از بررسی مشکلات اقتصادی باحضور سیف و کرباسیان در نشست غیرعلنی امروز مجلس خبر داد.

لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست غیرعلنی درباره بررسی مسائل اقتصادی کشور، گفت: از ساعت ۹ صبح بحث مهمی درباره همکاری‌های بانکی کشور و اصلاحاتی که باید در ساختار بانک‌ها در جهت کمک به تولید ملی شود، انجام شد. همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس در مورد مشکلات بانک‌ها، استقلال بانک مرکزی و اصلاحات لازم در قانون بانکداری مباحثی را مطرح کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برای حل و فصل این مسائل زمان‌بندی مشخصی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: خوشبختانه بین آرای مرکز پژوهش‌های مجلس، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در بخش‌های مهم همگرایی‌هایی وجود داشت که کمک می‌کند قوای مختلف اصلاحات لازم را انجام دهند.

سخنگوی هیات رییسه مجلس با اشاره به جلسه غیرعلنی امروز برای بررسی مشکلات اقتصادی کشور، گفت: در این جلسه مقرر شد که بانک‌ها تسهیلات لازم را برای رونق گرفتن تولید به تولیدکنندگان بدهند، همچنین بانک مرکزی نسبت به اصلاح ساختار خود اقدام کند.

او در توضیح جلسه غیرعلنی امروز مجلس گفت: با توجه به مشکلات موجود در مجموعه‌های اقتصادی، هیات رییسه مجلس تصمیم به دعوت از رییس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و مرکز پژوهش‌ها برای ارائه گزارشی درباره این مشکلات گرفت.

نعمتی لزوم اصلاح ساختار بانک مرکزی را از دیگر موارد مطرح در این جلسه عنوان و اظهار کرد: قرار شد بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی مجلس ماموریت پیدا کرده تا مشکلات را ساماندهی کنند. همچنین مجلس و دولت با همفکری، وحدت رویه در پیش گرفته تا مشکلات اقتصادی کشور حل شود. سخنگوی هیات رییسه مجلس در پایان درباره طرح موضوع نوسانات قیمت ارز در این جلسه، گفت: موضوع ارز در جلسات مختلف گذشته بحث شد، امروز مشخصا بررسی مشکلات اقتصادی از جمله رکود مجموعه‌های تولیدی و تورم نقطه‌ای مطرح بود، همچنین موضوع نقدینگی بالا در کشور و لزوم سوق پیدا کردن نقدینگی به سمت تولید نیز بیان شد.

خانه ملت

 

  

 

مستثنی شدن بازگشت ارز صادراتی محصولات کشاورزی به سامانه نیما

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از موافقت اولیه معاون اول رئیس جمهوری برای مستثنی شدن ارائه ارز ناشی از صادرات محصولات کشاورزی به سامانه نیما خبر داد.

پورابراهیمی اظهار داشت: هفته گذشته نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعضای اتاق بازرگانی برگزار شد و مسائل مختلف بخش تولید و صادرات مورد بررسی قرار گرفت.

یکی از درخواست های کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی در نشست مذکور، مستثنی شدن ارائه ارز ناشی از صادرات محصولات کشاورزی به سامانه ارزی نیما بود که در راستای حمایت از بخش کشاورزی این خواسته از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس مورد پیگیری قرار گرفت.

مستثنی شدن ارائه ارز ناشی از صادرات محصولات کشاورزی به سامانه نیما در نامه ای به معاون اول رئیس جمهوری مورد پیگیری قرار گرفت.

در این راستا در جلسه حضوری که با جهانگیری داشتم دغدغه های صادرکنندگان بخش کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت و موافقت اولیه معاونت اول رئیس جمهوری با مستثنی شدن ارائه ارز ناشی از صادرات محصولات کشاورزی از طریق سامانه نیما در راستای حمایت از صادرات بخش کشاورزی اخذ شد.

گفتنی است تصویر متن نامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به معاون اول رئیس جمهوری درخصوص استثنای الزام صادرکنندگان محصولات کشاورزی به برگشت ارز از طریق سامانه نیما در سایت خبرگزاری خانه ملت، موجود است.

ایرنا

 

 

بودجه ۱۶۶ میلیارد یورویی اروپا

اتحادیه اروپا پیش نویس بودجه ۱۶۶ میلیارد یورویی خود را برای سال ۲۰۱۹ میلادی در راستای ایجاد یک اقتصاد قدرتمندتر در قاره سبز رونمایی کرد.

به نقل از «پابلیک فاینانس اینترنشنال»، اتحادیه اروپا اعلام کرد که بودجه ۱۶۶ میلیارد یورویی (۱۱۹۳.۵ میلیارد دلاری) این اتحادیه برای سال ۲۰۱۹ میلادی در جهت قدرتمندتر شدن و انعطاف پذیری بیشتر اقتصاد اتحادیه اروپا سرمایه گذاری خواهد شد.  

در حدود ۸۰ میلیارد یورو برای حمایت از رشد اقتصادی در اروپا تخصیص داده خواهد شد که از این مبلغ ۱۲.۵ میلیارد یورو برای تحقیق و نوآوری و ۲.۶ میلیارد یورو برای آموزش هزینه خواهد شد. پیش نویس بودجه اتحادیه اروپا در مقایسه با سال ۲۰۱۸ میلادی حاکی از افزایش تعهد ۳ درصدی دارد. «گانتر اوتنیگر» رییس بخش بودجه و منابع انسانی اتحادیه اروپا گفت: در حال پیشنهاد دادن یک بودجه جاه طلبانه ای هستیم که به حمایت از اولویت های ما بویژه در سرمایه گذاری، اشتغال، جوانان، مهاجرت، اتحاد، امنیت و ایجاد ارزش بیشتر به شهروندان ما ادامه دهد. وی گفت: نیازمند ثبات برای اتحادیه اروپا هستیم و مشتاقانه به دنبال به توافق رسیدن با پارلمان و شورای اروپا در اسرع وقت هستم. 

۱.۵ میلیارد یورو از بودجه اتحادیه اروپا به پناهندگانی که در ترکیه هستند، کمک خواهد شد؛ ضمن اینکه ۳.۸ میلیارد یورو و ۲۳۳.۳ میلیون یورو به ترتیب برای توسعه شبکه های زیرساخت و کمک کشورهای اروپایی که نرخ بیکاری در آنجا بالا است، تخصیص داده می شود. ۵ میلیون یورو از بودجه اتحادیه اروپا برای ایجاد دفتر جدید دادستانی عمومی اروپا اختصاص داده می شود که جرائم فرا منطقه‌ای از قبیل کلاهبرداری، پولشویی، فساد مالی و حملات سایبری را تعقیب کند. همچنین ۴۰ میلیون یورو از این بودجه برای توسعه برنامه حمایت اصلاحات ساختاری اروپا صرف خواهد شد. طرح بودجه ۲۰۱۹ اتحادیه اروپا با هدف بهینه کردن سرمایه ها برای برنامه های فعلی و طرح های جدید به عنوان بخشی از بودجه بلند مدت ۲۰۱۴-۲۰۲۰ میلادی اتحادیه اروپا طراحی شده است.

بنکر