وزارت صنعت ، معدن وتجارت برنامه ای را برای افق ۱۴۰۰ پیش بینی کرده که براساس آن در مدت ۲ سال بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار از میزان واردات کشور کاسته شود که این امر در چارچوب رونق تولید داخل و ایجاد اشتغال در دستور کار قرار گرفته است.
مطالعات انجام شده از سوی وزارت صنعت برای این منظور گویای آن است که دستیابی به هدف مزبور نیازمند ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری ارزی و ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی (درمجموع حدود چهار میلیارد دلار) است.
براساس این برنامه ۱.۲ میلیارد دلار از این صرفهجویی در صنعت نساجی و پوشاک، ۵۰۰ میلیون دلار در صنایع سلولزی، ۲.۷ میلیارد دلار در صنایع شیمیایی، ۲.۴ میلیارد دلار در صنایع معدنی، ۶۰۰ میلیون دلار در صنایع فلزی، ۶۵۰ میلیون دلار در لوازمخانگی، ۶۵۰ میلیون دلار در ماشینآلات، ۱.۴ میلیارد دلار در صنعت خودرو و ۲۵۰ میلیون دلار در لوازم برقی و الکتریکی انجام خواهد شد که در واقع به بیش از ۱۰ میلیارد دلار می رسد..
وزارت صنعت، پیشتر اعلام کرد که بانک مرکزی برای تأمین ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی صنایع در نیمه دوم امسال قول مساعد داده و اکنون برنامههای توسعهای و ساخت داخل این وزارتخانه آماده شده و خواستار مشارکت فعال اهل حرفه در این ارتباط شده است.
وزارت صنعت، امسال برنامه افزایش ۲۶۰ هزار دستگاه خودروی سواری بیش از سال ۹۷ را دارد که در واقع ۱.۲ میلیون دستگاه خودروی سواری در کارنامه سال ۹۸ به ثبت خواهد رساند که تحقق این مهم به ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش و ۵۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی نیاز دارد.
وزارتخانه یاد شده علاوه بر اینکه موضوع احیا و فعال سازی معادن کوچک مقیاس غیر فعال را در دستور کار دارد، به فعالسازی ۲ هزار واحد صنعتی راکد میاندیشد که نیازمند نقدینگی است.
ایرنا