تست مشاعی

خبرنامه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

1404/01/16
گزارش تامین ارز واردات سال ۱۴۰۳

حدود 90 درصد چک‌ها در بهمن ماه سال گذشته وصول شد

افزایش سهام سرمایه دولت ایران در بانک بین‌المللی ترمیم 

 

گزارش تامین ارز واردات سال ۱۴۰۳

در سال 1403 بانک مرکزی 66.8 میلیارد ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، صنایع بخش های مختلف اقتصادی و نیازهای خدماتی را تامین کرده است. 

از 66.8 میلیارد دلار ارز تامین شده، حدود 14.1 میلیارد دلار آن بابت ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو، 51.3 میلیارد دلار برای صنایع و 1.2 میلیارد دلار ارز موردنیاز خدماتی بوده است.

بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی 11 میلیارد و 45 میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۳ میلیارد و 153 میلیون دلار ارز تامین کرده است و در مجموع طی مدت مذکور 14 میلیارد دلار و 198 میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ 28500 تومان و با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر تامین شد. 

روابط‌عمومی بانک مرکزی

 

 

حدود 90 درصد چک‌ها در بهمن ماه سال گذشته وصول شد

آمار چک های مبادله‌ای در مقایسه نشان می‌دهد در دی‌ماه سال گذشته بیش از ۱۱ میلیون فقره به ارزشی بالغ بر ۹۱۱۱ هزار میلیارد ریال مبادله شده که از این میزان، بیش از ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار فقره به ارزشی بالغ بر ۷۸۱۱ هزار میلیارد ریال وصول شده است.

براساس اطلاعات سامانه چکاوک طی بهمن‌ماه سال گذشته، نسبت تعداد چک‌های وصولی به مبادله‌ای، 89.۷ درصد و نسبت مبلغ چک‌های وصولی به مبادله‌ای ۸۵.۹ درصد است. میزان مبادلات چک در بهمن ماه نسبت به ماه قبل آن، از نظر تعداد، ۱۰.۱ درصد، کاهش و از نظر مبلغ، 0.4 درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین بیشترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به مبادله‌ای در استان‌های گیلان، خوزستان و قم بوده است. از لحاظ ارزشی نیز بیشترین نسبت چک‌های وصولی به مبادله‌ای در استان‌های البرز، گیلان و زنجان بوده است.

روابط‌عمومی بانک مرکزی

 

 

افزایش سهام سرمایه دولت ایران در بانک بین‌المللی ترمیم 

نمایندگان مجلس با لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه (و شرکت مالی بین‌المللی «آی .اف.سی» از موسسه‌های وابسته به گروه بانک جهانی موافقت کردند.

طبق این لایحه به دولت اجازه داده می‌شود در افزایش سهام سرمایه موردی و عمومی سال ۱۳۹۷ (۲۰۱۸م) بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه (آی.بی.آر.دی) وابسته به گروه بانک جهانی، مشارکت نموده و نسبت به پذیره‌نویسی پنج‌ هزار و چهارصد و هفتاد و نه (۵۴۷۹) سهم به ارزش کل ششصد و شصت میلیون و نهصد و پنجاه و نه هزار و یکصد و شصت و پنج (۱۶۵ر۹۵۹ر۶۶۰) دلار آمریکا در چهارچوب افزایش سرمایه عمومی و موردی اقدام و اقساط سرمایه نقدی به میزان نود و شش میلیون و سیصد و هفتاد هزار و چهارصد و هفتاد و شش دلار و ده سنت (۱۰/۴۷۶ر۳۷۰ر۹۶) را پرداخت نماید. مابقی مبلغ پذیره‌نویسی به صورت عندالمطالبه می‌باشد که حسب مورد به درخواست بانک مذکور قابل پرداخت خواهد بود.

همچنین دولت مجاز است در افزایش سرمایه موردی و عمومی سال ۱۳۹۸ (۲۰۲۰م) شرکت مالی بین‌المللی (آی.اف.سی) وابسته به گروه بانک جهانی مشارکت نموده و سرمایه جمهوری اسلامی ایران در شرکت مزبور را از یازده هزار و ده (۱۱۰۱۰) سهم (ارزش هر سهم یک هزار دلار آمریکا) به پنجاه و هشت هزار و چهارصد و سی و شش (۵۸۴۳۶) سهم افزایش دهد و نسبت به پرداخت مبلغ سهام پذیره‌نویسی برابر با چهل و هفت میلیون و چهارصد و بیست و شش هزار (۰۰۰ر۴۲۶ر۴۷) دلار اقدام نماید.

ایلنا