تست مشاعی

خبرنامه ۲۵ فروردین ۹۹

1399/01/25
 دولت می‌تواند بودجه‌های عمومی و اختصاصی را در راه اقتصاد روزمره مردم خرج کند

در پایان سال ۹۸ موفق شدیم ۱۰۰۰ میلیارد تومان مازاد بر درآمد محقق شده کسب کنیم


تسهیلات اقتصادی، شامل اشخاص حقوقی هم بشود


درصورت کاهش مالیات و حق بیمه اصناف میتوانند به حیات خود ادامه دهند


نحوه استعلام رایگان و پیامکی چک برگشتی در سامانه صیاد


 


 


 


دولت می‌تواند همه بودجه‌های عمومی و اختصاصی را در راه اقتصاد روزمره مردم خرج کند


یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: معیشت بسیاری این روزها با مشکل مواجه شده است. در عین حال ممکن است زیانی که مزدبگیران از بیماری و هزینه درمان می‌بینند، جبران ناپذیر باشد.


مسعود رضایی در مورد مصوبات اخیر ستاد مبارزه با کرونا و چالش اقتصاد و سلامت گفت: در استان فارس در ابتدا شاهد تمهیدات و همکاری مردم بودیم و وضعیت خوبی داشتیم اما وقتی زمزمه‌ آزادسازی بعضی فعالیت‌ها در جریان است، بیماری شیوع بیشتری پیدا کرده است. آمار استان شیراز نشان می‌دهد که به شمار مبتلایان بیشتر شده و روند صعودی نسبت به قبل دارد.


نماینده مردم شیراز در مجلس ضمن تأکید به ضرورت تبعیت از مصوبات ستاد مبارزه با کرونا، گفت: به شخصه فکر می‌کنم اگر در مورد شیراز فضا را باز نکنند، اتفاق بهتری می‌افتد و می‌توانیم استان را نجات دهیم، اما اگر خدایی ناکرده تردد و عبور و مرور زیاد شود، مدیریت و کنترل بحران سخت خواهد شد.


او مسائل اقتصادی کشور را «بسیار مهم» دانست و گفت: اقتصاد تا به اینجا آسیب‌ دیده و آسیب خواهد دید اما ما باید اهم و مهم کنیم. اقتصاد، به درد یک انسانی می‌خورد که سلامتی داشته باشد. من معتقدم که چالش سلامت و اقتصاد، چالش مهمی است؛ چرا که معیشت بسیاری این روزها با مشکل مواجه شده است. در عین حال ممکن است زیانی که مزدبگیران از بیماری و هزینه درمان می‌بینند، جبران ناپذیر باشد.


ایسنا


 


 


۱۰۰۰ میلیارد تومان مازاد بر درآمد محقق شده کسب کنیم


رییس کل گمرک ایران اعلام کرد: در پایان سال ۹۸ موفق شدیم ۱۰۰۰ میلیارد تومان مازاد بر درآمد محقق شده کسب کنیم.


مهدی میراشرفی با اشاره به حرکت گمرکات پیشرفته جهان به سوی کنترل‌های غیرمزاحم و غیرمملوس گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای افزایش امنیت و تسهیل تجارت، اقدامات زیادی انجام داده که از جمله آنها می‌توان به پیاده‌سازی سامانه‌های الکترونیکی، پنجره واحد تجارت فرامرزی، سامانه کارشناسی مجازی، گمرک موبایل، پلمپ هوشمند و شبکه فعالان مجاز اقتصادی (AEO) اشاره کرد.


با به‌ کارگیری پلمپ هوشمند و نصب تراشه الکترونیکی RFID بر روی آن، در حال حاضر مبادی ورودی و خروجی ۶ گمرک مهم کشور به این سامانه مجهز شده که در آینده با توسعه این سامانه، تمام مسیرهای ترانزیتی کشور تحت پوشش قرار خواهد گرفت و امکان هرگونه تخلف و انحراف از مسیر در مورد محموله‌های ترانزیتی به صفر خواهد رسید.


سامانه رهگیری پلمپ هوشمند هم‌ اکنون به صورت آزمایشی در گمرکات بازرگان، سرخس، لطف‌آباد، دوغارون و ... راه‌اندازی شده است. رییس کل گمرک گفت: یکی از روش‌های مؤثر برای کنترل و رصد محموله‌های تجاری به‌ ویژه کانتینرهای حامل کالای ترانزیت خارجی و داخلی، استفاده از "کوادکوپتر" است که می‌تواند به افزایش امنیت و کاهش تخلفات تجاری ازجمله قاچاق کالا کمک کند، اما این ابزار را در گمرک به‌ کار گرفته‌ایم.


میراشرفی با بیان اینکه ما در گمرک به صورت ۲۴ ساعته فعالیت می‌کنیم، خاطرنشان کرد: علاوه بر انجام وظایف جاری در حال حاضر مدیران و کارکنان گمرکات مرزی به خاطر تحریم‌ها و شروع بیماری کرونا فشار مضاعفی را تحمل می‌کنند.


وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی گمرک سبب تسهیل کارها و کاهش قیمت‌های تمام شده کالاها می‌شود، گفت: در پایان سال ۹۸ موفق شدیم ۱۰۰۰ میلیارد تومان مازاد بر درآمد محقق شده کسب کنیم که این امر نتیجه تلاش و همت مدیران و کارکنان گمرک است.


وی با بیان اینکه در سال ۹۸ کشفیات قاچاق نسبت به سال قبل از آن ۳ برابر شد، اظهارداشت: علی‌رغم آنکه طبق قانون مدیریت واحد مرزی در بحث تجارت به گمرک محول شده ولی برخی از دستگاه‌های تمکین نمی‌کنند و این امر بعضی اوقات چالش‌برانگیز است.


ایلنا


 


 


تسهیلات اقتصادی، شامل اشخاص حقوقی هم بشود


رییس اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای جدید به رییس‌جمهوری ضمن قدردانی از برخی سیاست‌های حمایتی دولت برای اقتصاد، از او خواست معافیت‌های در نظر گرفته شده برای اشخاص حقیقی به اشخاص حقوقی نیز عرضه شود.


پس از شیوع ویروس کرونا در ایران، دولت اعلام کرد به منظور حمایت از فعالان اقتصادی و با هدف کاهش اثرات منفی شیوع این ویروس، تسهیلاتی را برای فعالان اقتصادی در نظر خواهد گرفت.


تسهیلات در حوزه پرداخت‌های مالیاتی، تامین اجتماعی یا تعویق در پرداخت اقساط بانکی، بخشی از برنامه‌هایی بود که از سوی دولت در دستور کار قرار گرفت.


چند هفته پس از نهایی شدن این سیاست‌ها، غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران، ضمن تقدیر از سیاست‌های حمایتی دولت، از او خواسته به شخصیت‌های حقوقی نیز توجه شود.


در این نامه که پایگاه اتاق بازرگانی ایران منتشر کرده آمده است:" احتراماً ضمن تشکر و قدردانی از حضرتعالی و همچنین شورای عالی هماهنگی اقتصادی و ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص اتخاذ تصمیمات موثر جهت حمایت از تولید و اشتغال کشور و از جمله معافیت صدور یا تجدید پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم از اخذ گواهی پرداخت یا ترتیب بدهی مالیاتی تا پایان خردادماه سال۱۳۹۹، خواهشمند است با عنایت به اینکه عمده فعالیت های تولیدی، صادراتی و اشتغال کشور توسط اشخاص حقوقی انجام می شود و در راستای حمایت از تولید، صادرات و اشتغال کشور، جلوگیری از گسترش ویروس کرونا و صیانت از بهداشت و سلامت مردم شریف و از جمله مدیران و کارمندان خدوم بخش های دولتی و خصوصی، مقرر و دستور فرمایند جزء (۳ ) بند (۴) مصوبه مورخ ۱۳/۱۲/۱۳۹۸ شورای عالی هماهنگی اقتصادی (معافیت از اخذ گواهی پرداخت یا ترتیب بدهی مالیاتی تا پایان خرداد ماه سال ۱۳۹۹) به اشخاص حقوقی نیز تعمیم داده شود".


همچنین عباس آرگون  عضو اتاق بازرگانی تهران  در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به لزوم توجه دقیق به شرایط شرکت‌ها و واحدهای تولیدی، اظهار کرد: در شرایط فعلی و با توجه به شیوع کرونا، قطعا باید حمایت‌های دولت در چند سطح عمده اجرایی شود. یکی از آنها، کمک به اقشار کم درآمد جامعه است که بدون حمایت امکان گذران امور را نخواهند داشت و دیگر کسب و کارهای کوچکی که تحت تاثیر کرونا، یا بسته شدند یا بسیار زیان دادند.


در کنار این دو گروه، بخشی که نیاز به حمایت جدی دارند واحدهای تولیدی بزرگ هستند. واحدهایی که تعداد زیادی کارمند و نیرو دارند و بخشی از بار اقتصادی کشور را به دوش می‌کشند. این واحدها نیز باید در فهرست حمایت‌ها باشند زیرا در صورت فراموش شدن، نه تنها خود آسیب می‌بینند که در نگاه کلان، تامین نیازهای داخلی مردم و صادرات کالا نیز با مشکل مواجه خواهد شد.


بنکر


 


 


درصورت کاهش مالیات و حق بیمه اصناف میتوانند به حیات خود ادامه دهند


عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: با کاهش میزان مالیات و حق بیمه میتوان از ورشکستگی برخی اصناف جلوگیری کرد.


عباس آرگون، با اشاره به تسهیلات ارائه شده برای شروع فعالیت اصناف، گفت: در این مورد مهمترین مسئله باید این باشد که بنگاهها بتوانند به کسب و کار خود بپردازند. با توجه به نرخ سود ۱۲ درصدی اعلام شده، اگر مدت زمان بازپرداخت این وامها کوتاه مدت باشد، عملا کسب وکارها نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. اما اگر مدت زمان بازپرداخت وامهای ارائه شده بلند مدت باشد، این امید هست که اصناف بتوانند کسب وکار خود را از سر گرفته و به روال عادی بازگردند.


وی با اشاره به کسبوکارهایی که در دوران بحران کرونا بیشترین تاثیر را پذیرفتهاند، گفت: این مشاغل باید شناسایی شده و تسهیلاتی بیشتر از سایر مشاغل به آنها ارائه گردد زیرا که بیشترین ضرر را داشته‌اند.


آرگون کاهش مالیات وعدم پرداخت حق بیمه را از مهمترین عواملی بیان کرد که می‌تواند موجب تداوم کسب و کارهای آسیب دیده شود و ادامه داد: تنها در این صورت است که اصناف میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و در غیر این صورت بسیاری از مشاغل با ورشکستگی روبهرو خواهند شد.


اخباربانک


 


 


نحوه استعلام رایگان و پیامکی چک برگشتی در سامانه صیاد


با جایگزینی چک‌های صیادی به‌ جای چک‌های قدیمی، از یکسو شرایط صدور چک برای افراد بدحساب سخت‌تر شده و از سوی دیگر دریافت‌کننده چک می‌تواند با استعلام سوابق حساب و چک‌های برگشتی فرد صادرکننده، بابت نقد شدن چک دریافتی اطمینان خاطر بیشتری پیدا کند. بنابراین قبل از دریافت چک می‌توانید، سابقه حساب و تعداد چک‌های برگشتی صادرکننده چک را از بانک مرکزی استعلام بگیرید.


ویژگی بسیار مهم سامانه صیاد این است که یک شماره منحصر به فرد بر روی هر برگ چک درج می‌شود که دریافت کننده چک می تواند این رقم را به سامانه پیامکی بانک مرکزی ارسال کند و در همان لحظه از سوءسابقه صاحب چک مطلع شود. اگر مشکلی وجود داشته باشد همان لحظه گیرنده پیامک مطلع می شود و می تواند قبل از اینکه چک را دریافت کند معامله را قطعی نکند، این موضوع اطمینان نسبی به افراد می دهد که اصالت چک اطمینان بخش است و ضمن آنکه وضعیت صاحب چک استعلام شده است.


هموطنان می‌توانند با ارسال شناسه استعلام ۱۶ رقمی مندرج در چک‌های صیادی به سامانه استعلام پیامکی بانک مرکزی با سرشماره ۷۰۱۷۰۱ و در قالب زیر از وضعیت اعتباری صادرکننده چک از نظر تعداد و مبلغ چک های برگشتی ثبت شده نزد بانک مرکزی مطلع شوند.


قالب ارسال پیامک استعلام (از سمت چپ): شناسه ۱۶ رقمی مندرج بر روی چک*۱*۱


شما بابت استعلام هر چک صیادی از سامانه بانک مرکزی باید هزینه ۳۵۰ تومانی پرداخت کنید. این هزینه بابت کل فرایند استعلامی و تمامی پیام‌های پاسخ ارسال‌شده برای درخواست‌کننده استعلام است. در واقع شما بابت هر استعلام این هزینه را پرداخت می‌کنید نه هر پیامک دریافتی بابت استعلامی که درخواست دادید. شما با هر شماره تلفن همراه می‌توانید در طول روز چهار استعلام مربوط به چک‌های صیادی را درخواست کنید.


همچنین امکان استعلام چک‌ های صیادی از طریق تارنمای بانک مرکزی به نشانی cbi.ir به صورت رایگان فراهم شده است. بر این اساس مشتریان می‌توانند شناسه استعلام ۱۶ رقمی مندرج در چک‌های صیادی را در بخش استعلام چک صیادی سایت بانک مرکزی وارد کرده و نسبت به اعتبارسنجی چک به صورت رایگان و نامحدود اقدام کنند.
اخبارپول