تست مشاعی

خبرنامه ۲۰ خرداد ۹۷

1397/03/20
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تروریسم مسکوت ماند

انجام حواله ارزی برای شرکت های تولیدی تا سقف ۵ میلیون یورو امکان پذیر شد


بانک‌ها فقط با مجوز فرابورس مجاز به راه‌اندازی صندوق جسورانه هستند


پیشبینی بهبود روابط ایران و اروپا


آغاز پرداخت سپرده‌های موسسات غیر مجاز تا یک میلیارد تومان


 


 


لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تروریسم مسکوت ماند


نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس با ۱۳۸ رای موافق، ۱۰۳ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از ۲۵۳ نماینده حاضر با مسکوت ماندن دو ماهه لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم موافقت کردند.


علی لاریجانی رییس مجلس پس از این رای گیری اعلام کرد: ما دو ماه این لایحه را مسکوت می گذاریم، پیش از این بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرده که این لایحه برخی ملاحظات دارد بنابر این در این دو ماهه وقت است که این ملاحظات بررسی شود.


غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه به نمایندگی از درخواست کنندگان مسکوت ماندن دو ماهه لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم گفت: این پیشنهاد فرصتی را در اختیار دولت قرار می دهد تا به اروپا اعلام کند، باید تضمین های لازم را برای اجرای برجام ارائه دهد.


نماینده مردم گچساران از نمایندگان خواست در صورتی که دولت با تعویق بررسی این لایحه موافق است، با این درخواست موافقت کنند.


مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران نیز گفت: ۱۸۸ کشور به این کنوانسیون پیوسته اند، تعریف سازمان ملل از تروریسم، القاعده، طالبان، جبهه النصره و داعش بوده و اگر قرار است فلسطین به عنوان تروریسم معرفی شود، ما اقداماتی انجام خواهیم داد.


پیوستن به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم می توان سازمان مجاهدین خلق را تعقیب و اقداماتی که علیه جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد، را پیگیری کرد،


نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به مخالفان تصریح کرد: نگرانی و دلواپسی ها هیچ ربطی به برجام ندارد، زیرا رهبر معظم انقلاب فرمودند که در قالب برجام غنی سازی ۱۹۰ هزار سو را هدفگذاری کنید.


ایرنا


 


 


انجام حواله ارزی برای شرکت های تولیدی تا سقف ۵ میلیون یورو امکان پذیر شد


بانک مرکزی طی دستورالعمل شماره ۸۱۵۳۸ مورخ ۹۷.۳.۱۰ انجام حواله ارزی به منظور واردات کالا برای شرکت‌های تولیدی را در صورت تأیید وزارت‌خانه مربوطه تا سقف ۵ میلیون یورو یا معادل آن به سایر ارزها با رعایت سایر ضوابط و مقررات بلامانع اعلام کرد.


در راستای اجرای سیاست جدید ارزی، اخذ پیش دریافت ریالی بابت گشایش اعتبار اسنادی (موضوع بند ۱‏-۳ از قسمت "الف" بخش اول مجموعه مقررات ارزی) برای شرکت‌های تولیدی در صورت تأیید وزارت‌خانه مربوطه حداکثر تا سقف ۲۰ درصد مجاز است. بدیهی است مبالغ کمتر از این سقف با توافق بانک عامل و متقاضی میسر است. ضمناً بهره‌گیری از مفاد این دستورالعمل تا تاریخ ۳۰‏/۸‏/۱۳۹۷ امکان پذیر خواهد بود.


روابط عمومی بانک مرکزی


 


 


 


بانک‌ها فقط با مجوز فرابورس مجاز به راه‌اندازی صندوق جسورانه هستند


مدیر عامل فرابورس از توافق شفاهی معاونت فناوری ریاست جمهوری با بانک مرکزی برای معاف شدن بانک‌ها در زمینه راه اندازی صندوق‌های سرمایه گذاری جسورانه دارای مجوز از فرابورس خبر داد. امیر هامونی با بیان اینکه بازار دارایی فکری در سال ۹۶ شاهد ۷ میلیارد تومان معامله بوده است، گفت: با سازوکار موجود در بازار فرابورس، نیروی جوان کشور توانسته با همه محدودیت‌های حقوقی موجود برای ایده‌های ناب ارزش‌گذاری داشته باشند.


هامونی با بیان اینکه تاکنون برای صدور موافقت اصولی برای ۲۳ صندوق سرمایه گذاری جسورانه به هیات پذیرش فرابورس مراجعه شده، عنوان کرد: در حال حاضر تعداد ۵ صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در فرابورس پذیره نویسی کرده‌اند و ۸ صندوق نیز توانسته‌اند موافقت اصولی خود را دریافت کنند که پس از فرآیند بررسی ثبت شرکت‌ها وارد بازار سهام خواهند شد.


وی با اشاره به اندازه ۱۵ میلیارد تومانی سرمایه صندوق سرمایه گذاری جسورانه دانشگاه تهران افزود:  سرمایه این صندوق تعهدی است، به طوری که در روز پذیره نویسی تنها باید ۲۰ درصد معادل سه میلیارد تومان از سرمایه سهامداران تأدیه شد.


به گفته این مقام مسئول، عدم جمع‌آوری کل وجوه مورد نیاز برای راه‌اندازی صندوق جسورانه در ابتدای پذیره نویسی را از ویژگی‌های آن نسبت به سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری عنوان کرد و افزود: پس از تأدیه ۲۰ درصد مبلغ سرمایه از سوی سهامداران، وقتی طرح کسب و کار آماده و شرکت استارت آپ خریداری شود، آن زمان مدیر صندوق فراخوان تأدیه مابقی سرمایه را به سهامداران خواهد داد.


هامونی با این مطلب که در دنیا مبلغ تأدیه کل سرمایه در ابتدای فعالیت و پذیره نویسی واحدهای صندوق سرمایه گذاری جسورانه صفر است، گفت: تا کنون ۵ صندوق سرمایه گذاری جسورانه با سرمایه ۲۱۵ میلیارد تومانی در فرابورس پذیره نویسی شده‌اند و ۸ صندوق دیگر با سرمایه ۲۶۵ میلیارد تومانی توانسته‌اند، موافقت اصولی خود را از هیات پذیرش فرابورس دریافت کنند. از این تعداد  سه صندوق جسورانه بانکی و مابقی نیز صندوق‌های جسورانه جدید هستند.


مدیر عامل فرابورس ایران از توافق شفاهی معاونت فناوری ریاست جمهوری با بانک مرکزی برای معاف شدن بانک‌ها در زمینه راه اندازی صندوق‌های سرمایه گذاری جسورانه دارای مجوز از فرابورس خبر داد و گفت: صندوق‌های جسورانه هر شش ماه و ۱۲ ماهه موظف هستند، آمار سرمایه‌گذاری‌های خود و این که چند طرح جدید خریداری شده را به عموم سرمایه‌گذاران ارائه کنند.


فارس


 


 


پیش‌بینی بهبود روابط ایران و اروپا


عضو هیات امنا موسسه عالی آموزش بانکداری ایران با تاکید بر روابط خوب ایران و اروپا در گذشته، گفت: با توجه به شرایط جدید به نظر می رسد پس از خروج آمریکا از برجام روابط بیش از پیش بهبود یابد. او درباره بهره‌گیری از ظرفیت‌های جدید بانکی در شرایط جدید برجام، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های موجود در برجام در ارتباط با طرف های اروپایی و همچنین حجم مراودات ایران و اروپا، شرایط نشان از بهبود اوضاع دارد.


بانک های ایرانی طی سی سال اخیر با بانک های اروپایی ارتباط و فعالیت خوبی داشته اند و بی شک از شرایط جدید نیز می توانند استفاده کنند. در دوره ای که گذشت بانک های اروپایی تحت تاثیر شرایط و تحریم ها، با ایران همکاری نکردند اما با توجه به شرایط جدید به نظر می رسد که بانک های اروپایی آمادگی همکاری با ایران را دارند.


طالبی با اشاره به اینکه برخی نگرانی ها از خروج آمریکا از برجام وجود داشت، گفت: حداکثر تاثیر خروج آمریکا بر ما هویدا شده و بانک های اروپایی می توانند تحت تاثیر تصمیم دولت های خود با ایران همکاری داشته باشند. از آنجایی که حجم مراودات و تجارت شرکت های ایرانی و اروپایی زیاد است، فرصت همکاری بیش از پیش خواهد بود اما به نظرم باید منتظر نتایج جلسات ۴+۱ باشیم.


ایبنا


 


 


 آغاز پرداخت سپرده‌های موسسات غیر مجاز تا یک میلیارد تومان


پرداخت سپرده‌های سپرده‌گذاران موسسات غیر مجاز از فردا (دوشنبه) تا سقف یک میلیارد تومان آغاز می شود. سپرده‌گذارانی که ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان سپرده دارند از تاریخ ۲۱ تا ۲۴ خرداد؛ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان از ۲۹ خرداد تا ۲ تیر ؛ بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان در ۶ تیر ؛ ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان در ۱۰ تیر ؛ ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در ۱۳ تیر ؛ ۷۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان در ۱۹ تیر ؛ ۹۰۰ تا یک میلیارد تومان در ۲۴ تیر و بیش از یک میلیارد تومان در ۲۷ و ۲۸ تیر می‌توانند به شعب مربوط مراجعه کنند. سپرده‌گذاران باید مدارک خود را ارائه کنند و اسناد مربوط احراز شود و در مدت یک هفته بررسی و سپس پول به حساب آنها پرداخت می‌شود. با آغاز این پرداخت‌ها ۹۹.۵ درصد افراد سپرده‌گذاران موسسات غیر مجاز تسویه خواهند شد و فقط پرداخت مبالغ درشت پس از شناسایی دارایی‌های این موسسات انجام خواهد شد.تا کنون بیش از ۹۸ درصد از سپرده‌گذاران تسویه حساب شدند و ۲ درصد باقیمانده در تصمیم اخیر تا مبلغ یک میلیارد تومان می‌توانند تسویه و دریافت کنند و آنهایی که بیش از یک میلیارد تومان سپرده داشتند هم می توانند تا مبلغ یک میلیارد تومان را دریافت کنند.
سه میلیون و ۲۶۲ هزار نفر گرفتار این موسسات بودند که ۹۸ درصد از آن ها قبلا تسویه شده‌اند و حدود ۲۹ هزار و ۵۰۰ نفر باقی ماندند که با این اقدام ۲۸ هزار و ۱۰۰ نفر تعیین تکلیف می‌شوند. کمتر از ۱۴۰۰ نفر باقی می‌مانند که بیش از یک میلیارد تومان در موسسات حساب دارند که آن‌ها هم تا یک میلیارد تومان را دریافت می‌کنند.


سپرده‌گذاران موسسه آرمان، افضل توس و البرز ایرانیان تا ۱۰۰ میلیون تومان، سپرده گذاران موسسه فرشتگان تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و سپرده گذاران موسسه ثامن‌الحجج تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان را دریافت کرده‌اند. موسسه اعتباری ملل مسئول پرداخت موسسه آرمان یا وحدت، بانک آینده مسئول پرداخت موسسه افضل توس، بانک تجارت مسئول پرداخت موسسه البرز ایرانیان ، موسسه کاسپین مسئول پرداخت موسسه فرشتگان و بانک پارسیان مسئول پرداخت موسسه ثامن الحجج است. بانک مرکزی به پشتوانه دارایی‌های شناسایی شده از این موسسات خط اعتباری مشخص کرده و این پرداخت‌ها در برخی بانک‌ها در همه شعب و در بعضی بانک‌ها در شعب مشخص انجام می‌شود که فهرست  آنها در وب سایت بانک‌ها اعلام خواهد شد. این پرداخت‌ها تا پایان تیرماه به پایان خواهد رسید.


ایبنا