تست مشاعی

خبرنامه ۱۹ مهر ۹۶

1396/07/19

کاهش ۱۱ درصدی معوقات بانکی
رئیس کل بانک مرکزی به امریکا می‌رود
فعالیت صندوق تثبیت بازار سرمایه آغاز شد
صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی ایران را ۳.۵ درصد برآورد کرد
مقایسه ماندگاری سپرده در بانک‌ها
تهیه صورت‌های مالی نمونه IFRS شرکت‌های بیمه در دو ماه آینده



کاهش ۱۱ درصدی معوقات بانکی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با لیست معوقات بانکی گفت: طبق آماری که دارم ۱۰۶ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی داریم و فکر می‌کنم میزان آن ۱۱ درصد کاهش پیدا کرده است و قرار است طی روزهای آتی جلساتی با مسئولان بانک مرکزی داشته باشیم تا اقدامات احتمالی برای این کار انجام شود. سراج گفت: نمی‌توانیم بگوییم که این بدهکاران مجرم هستند، چون یک مرتبه دلار یک هزار تومانی، ۳ هزار تومان شد و خیلی از این بدهی‌ها برای نوسانات ارزی است و متاسفانه بسیاری از این‌ مجرمان، افرادی هستند که برای غارت بیت المال تسهیلات گرفتند و تضمین‌های کافی از آن‌ها اخذ شده‌ است.
افکار نیوز

رئیس کل بانک مرکزی به امریکا می‌رود
ولی‌الله سیف امروز به‌منظور شرکت در اجلاس پاییزه صندوق بین المللی پول به آمریکا سفر خواهد کرد. در این سفر پیمان قربانی معاون اقتصادی و غلامعلی کامیاب معاون بین الملل بانک مرکزی، سیف را همراهی خواهند کرد؛ البته معاونان سیف از چند روز قبل به منظور شرکت در جلسات مقدماتی به امریکا سفر کرده اند. نشست مشترک صندوق بین المللی پول (IMF) و گروه بانک جهانی (World Bank Group)، همه‌ساله در دو نوبت برگزار می‌شود، که طی آن از تمامی رؤسای کل بانک‌های مرکزی و وزرای اقتصادی و دارایی کشورهای عضو دعوت به عمل می‌آید. اجلاس بهاره در اواخر فروردین ماه و اجلاس پائیزه (سالانه) به‌طور معمول در اواسط مهرماه در واشنگتن برگزار می‌گردد و هر سه سال یک بار نیز یکی از کشورهای عضو به‌عنوان میزبان اجلاس سالانه تعیین می‌شود. از مهمترین نشست‌های این اجلاس، می‌توان به میزگردهای اقتصادی با حضور مقامات ارشد صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، نشست وزرا و رؤسای کل گروه ۲۴، نشست معاونین گروه ۲۴، اجلاس کمیته پولی و مالی بین المللی (IMFC) و کمیته توسعه (DC) اشاره نمود.
تسنیم

فعالیت صندوق تثبیت بازار سرمایه آغاز شد
وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد:صندوق تثبیت بازار سرمایه با تصویب چارچوب کلی فعالیت و نحوه استفاده از منابع، آیین نامه‏ ها و بودجه توسط هیات امنا و امضای وزیر اقتصاد از روز گذشته به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. در چهارمین جلسه هیات امنای صندوق تثبیت بازار سرمایه به ریاست مسعودکرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی، چارچوب کلی نحوه استفاده از منابع، آیین نامه‏ ها و بودجه این صندوق، به تصویب رسید و فعالیت های این صندوق کار خود را آغاز کرد. این صندوق که در راستای اجرای ماده ۲۸ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور با هدف اطمینان بخشی و ایجاد ثبات در بازار سرمایه، در تیرماه ۱۳۹۶ بنای تاسیس آن گذارده شد تاثیر بسزایی در حمایت از سهامداران و پیشگیری از نوسان های شدید بازار دارد.
بر اساس این گزارش، هدف اصلی از راه اندازی این صندوق، اطمینان بخشی برای مقابله با مخاطرات و نوسان‏های قابل توجه در بازار سهام و پوشش ریسک‏های خاص وارده بر بازار به منظور کاهش آسیب سهامداران خرد است. تشکیل این صندوق، به عنوان یکی از زیرساخت‎های بازاری کارآمد و عمیق، سبب افزایش ثبات، افزایش نقدشوندگی و کاهش ریسک بازار سهام کشور می‏ شود.
ایرنا

صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی ایران را ۳.۵ درصد برآورد کرد
صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود موسوم به چشم انداز اقتصاد جهانی، تولید ناخالص داخلی ایران را در سال جاری میلادی ۳.۵ درصد پیش‌بینی کرد. این نهاد بین المللی پولی در تازه ترین گزارش خود تحت عنوان «چشم انداز اقتصاد جهانی» اعلام کرد، رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال گذشته میلادی ۱۲.۵ درصد بود و این رقم برای سال جاری میلادی ۳.۵ درصد برآورد می شود. البته صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی ایران را در سال ۲۰۱۸ میلادی ۳.۸ درصد پیش بینی کرد.همچنین این نهاد بین المللی تراز حساب های جاری ایران را در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴.۱ درصد اعلام کرد و این رقم را برای سال جاری و آینده میلادی به ترتیب ۵.۱ درصد و ۵.۹ درصد برآورد کرده است. صندوق بین المللی پول نرخ تورم ایران را در سال گذشته میلادی ۱۱.۹ درصد اعلام و پیش بینی کرد نرخ تورم ایران در سال جاری و آینده میلادی ۱۰.۱ درصد و ۹.۷ درصد باشد. بر همین اساس، صندوق بین المللی پول نرخ بیکاری ایران را در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۲.۵ درصد و این رقم را برای سال جاری میلادی ۱۲.۴ درصد برآورد کرده است.
ارانیکو

مقایسه ماندگاری سپرده در بانک‌ها
رتبه بندی ۳۰ بانک کشور در شاخص ماندگاری سپرده ها نشان می دهد که بانک های خصوصی به دلیل اعطای سود بیشتر از حد معمول و قانونی به سپرده ها، بیشترین میانگین ماندگاری سپرده را دارند. در این گزارش به بررسی شاخص ماندگاری سپرده در بانک از مجموعه نسبت های مدل CAMEL در بررسی کیفیت مدیریت بانکها و موسسات اعتباری پرداخته شده است. شاخص ماندگاری سپرده در بانک‌ها و موسسات اعتباری از حاصل تقسیم سپرده های سرمایه گذاری مدت دار بر سپرده های فرّار بدست می آید. سپرده فرّار از مجموع سپرده قرض الحسنه جاری، قرض الحسنه پس انداز و سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی (بدون سررسید) بدست می آید؛ این ترکیب سپرده های ناپایدار (سپرده های بدون سررسید) بانک را تشکیل می دهد و از قسمت بدهی های ترازنامه و یا گزارش های سالانه بانک‌ها و موسسات اعتباری بدست می‌آید.
گفتنی است بخش بزرگی از سپرده های سرمایه گذاری بانک‌ها در ایران سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی است که به این حساب سود تعلق می گیرد اما در هر لحظه قابل افزایش و کاهش می باشد؛ بنابراین جزو سپردهای فرّار محسوب می شود. شاخص ماندگاری سپرده نشان می دهد بانک ها و موسسات اعتباری در مقابل هر واحد سپرده فرّار، چه میزان سپرده سرمایه گذاری مدت دار (سپرده ماندگار) جذب نموده و در هنگام بروز بحران نقدینگی، به چه میزان سپرده های بانک در ریسک خروج از بانک قرار دارند. منابع ارزان قیمت (سپرده های فرار) در مقایسه با منابع گران قیمت (سپرده های سرمایه گذاری مدت دار) پایداری کمتری دارند؛ پایداری به مفهوم تاثیرناپذیری سریع سپرده ها در مقابل شوک های اقتصادی و بحران های بانکی است. یکی از دلایل اصلی بالا بودن نسبت ماندگاری سپرده در بانک‌های خصوصی نسبت به دیگر بانک ها، ارائه سودهای بالا و توافقی به سپرده های سرمایه گذاری بلندمدت است که این مسئله در بانک های دیگر از جمله بانک های دولتی بسیار محدودتر است.
مقاومتی نیوز

تهیه صورت‌های مالی نمونه IFRS شرکت‌های بیمه در دو ماه آینده
تهیه صورت های مالی نمونه موسسات بیمه براساس استانداردهای حسابداری ملی و گزارشگری مالی بین المللی (IFRS) در دو ماه آینده نهایی می شود. راهکارهای اجرایی کردن استانداردهای حسابداری ملی و گزارشگری مالی بین المللی در موسسات بیمه، براساس تفاهم نامه ای بین بیمه مرکزی، سندیکای بیمه گران ایران، سازمان بورس و سازمان حسابرسی طی دو ماه آینده نهایی می شود. سید محمد علیپور دبیرکل سندیکای بیمه گران در جلسه شورای عمومی سندیکا با اعلام این خبر گفت: نمایندگان بیمه مرکزی، سندیکای بیمه گران، سازمان بورس و سازمان حسابرسی در جلسه ای مشترک به بحث و بررسی درخصوص راهکارهای اجرایی کردن استانداردهای حسابداری ملی و گزارشگری مالی بین‌المللی(IFRS) پرداختند.
دبیرکل سندیکای بیمه گران افزود: در این جلسه مقرر شد کمیته مشترکی تشکیل شود و ظرف مدت دو ماه صورت های مالی نمونه موسسات بیمه توسط این کمیته تهیه شود. براساس این خبر موسسات بیمه ای جهت ایجاد وحدت رویه باید گزارش های مالی میان دوره ای و سالانه خود را طبق نمونه تهیه شده توسط کمیته مشترک بیمه مرکزی، سندیکای بیمه گران ایران، سازمان بورس و سازمان حسابرسی ارائه کنند.
روابط عمومی سندیکای بیمه گران