تست مشاعی

خبرنامه ۰۱ آبان ۹۵

1395/08/01

فاصله ۳۷ درصدی ایران از کشورهای توسعه یافته در بیمه های عمر

سال پایه آماری به ۹۵ تغییر می‌کند

سامانه جامع مدیریت پذیرندگان شاپرک وارد فاز عملیاتی شد

قانون جدید بانکداری اسلامی تا پایان امسال در مجلس تصویب می شود

اوراق گواهی سپرده بانک پارسیان در فرابورس ایران پذیرش شد

معاملات نفتی ایران با دویچه بانک آلمان آزاد شد

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس سرمایه خود را از دویچه بانک خارج می کنند

 

 

فاصله ۳۷ درصدی ایران از کشورهای توسعه یافته در بیمه های عمر

عضو هیات موسس بیمه خاورمیانه با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه عمر در ایران ۱۳ درصد است، گفت: ایران در زمینه بیمه عمر ۳۷ درصد از کشورهای توسعه یافته فاصله دارد.

سیدحسین سلیمی درباره دلایل شرکت بیمه خاورمیانه که قرار است تنها در زمینه بیمه های عمر و زندگی فعالیت کند، افزود: یکی از نقاط ضعف ایران، استفاده کم مردم از خدمات بیمه های عمر است؛ در ایران ضریب نفوذ بیمه های عمر ۱۳ درصد است ولی این رقم در کشورهای توسعه یافته بیش از ۵۰ درصد است.

وی با بیان اینکه توسعه بیمه های عمر و زندگی می تواند منجر به افزایش حق بیمه تولیدی شود، گفت: تاکنون کسی توجهی به نقطه ضعف فاصله زیاد بیمه عمر مردم در ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته نمی کرد و ما فکر کردیم با احداث این شرکت جدید، مردم بتوانند از پس انداز خود برای زمان بازنشستگی استفاده کنند.

عضو هیات موسس بیمه خاورمیانه در پاسخ به این سوال که آیا محاسبات اکچوئری بیمه خاورمیانه براساس استانداردهای بین المللی است، گفت:  محاسبات اکچوئری همانند محاسبات بین المللی است.

عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: پیش از این نرخ های تورم بالا و دو رقمی به ویژه در دولت گذشته مانع از اجرای چنین طرح هایی در ایران بود اما چنانچه نرخ تورم تک رقمی ادامه یافته و به ۶ یا هفت درصد برسد، تمامی فرمول های محاسباتی که در دنیا جواب می دهد، در ایران نیز می تواند جواب دهد.

سلیمی در خصوص اظهارات عبدالناصر همتی مبنی بر تعیین نرخ های تکلیفی در صورت ادامه روند نرخ شکنی های غیرفنی در بازار ، گفت: در شرایط کنونی نیز به نوعی نرخ حق بیمه ها تکلیفی است زیرا قیمت مشخصی از سوی بیمه مرکزی تعیین شده و شرکت ها می توانند تا درصد مشخصی تخفیف داده و با یکدیگر رقابت کنند.

وی با تاکید بر اینکه نرخ حق بیمه ها را بازار باید تعیین کند، پیشنهاد داد شرکت های بیمه برای تعیین نرخ حق بیمه ها از الگوی توافق بانک های خصوصی و دولتی برای تعیین نرخ سود سپرده ها استفاده کنند.

عضو هیات موسس شرکت بیمه خاورمیانه اظهار داشت: در صورتی که نرخ تورم هشت درصد در کشور تثبیت شود، زمینه برای رقابت آزاد بازار بیمه فراهم خواهد شد.

عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد که بقای تمامی واحدهای تولیدی و موسسات اقتصادی بستگی به رقابت پذیری دارد و در غیر این صورت با اعمال شیوه های دستوری اتفاق خاصی نخواهد افتاد و این موضوع در گذشته نیز اثبات شده است.

بیمه زندگی خاورمیانه به عنوان یک شرکت بیمه تخصصی به منظور انجام عملیات بیمه‌ای مستقیم در انواع رشته‌های بیمه زندگی ، مستمری و همچنین تحصیل پوشش و قبول بیمه‌های اتکایی از داخل یا خارج از کشور تشکیل شده است.

ایبنا

 

سال پایه آماری به ۹۵ تغییر می‌کند

رئیس‌کل بانک مرکزی از تکمیل مراحل تغییر سال پایه این بانک از ۹۰ به ۹۵ خبرداد و گفت: سابقه بانک مرکزی در تولید و انتشار آمارهای اقتصادی و اعتبار آن نزد جامعه، بی‌مانند است.

ولی‌اله سیف در پیامی به مناسبت روز آمار گفت: بانک مرکزی طلایه‌دار تولید آمار اقتصادی است؛ این در حالی است که به اذعان سازمان‌های معتبر بین‌المللی، کار تولید آمارهای اقتصادی از سوی بانک مرکزی به نحو احسن انجام گرفته است.

متن پیام ولی اله سیف به این شرح است:

بسمه تعالی

تحقق اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ و توسعه و پیشرفت کشور در مسیر اقتصاد مقاومتی با برنامه‌ریزی دقیق، اقدام به موقع و عمل اثربخش میسر است و دسترسی به آمار و اطلاعات صحیح، به هنگام و دقیق از ارکان و الزامات قطعی آن تلقی می‌شود.

مفتخریم که نظام بانکی کشور و بانک مرکزی، از زمان تأسیس و آغاز به کار خود به عنوان اولین سازمان رسمی، طلایه‌دار تولید آمار اقتصادی در کشور بوده و طی هشت دهه گذشته در کنار ایفای سایر نقش‌ها و مأموریت‌های خطیر، تولید، محاسبه و انتشار آمارهای اقتصادی کشور را به عنوان یکی از وظایف اصلی و کلیدی خود بدون هیچ وقفه و تساهلی انجام داده و به شهادت و اذعان خبرگان، متخصصین، اندیشمندان، برنامه‌ریزان کشور و همچنین سازمان‌های معتبر بین‌المللی نظیر صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، این کار به نحو احسن انجام شده است که این افتخار جز به مدد الهی و تلاش پیگیر و خستگی‌ناپذیر همکاران عزیز دست‌یافتنی نبود.

اکنون در این برهه از زمان به لطف لایزال خداوند متعال، رهنمودهای مقام معظم رهبری و تلاش و مجاهدت‌های مردم و مسئولین گرانقدر کشور، بستر و زمینه رشد و توسعه اقتصادی کشور بیش‌ از پیش فراهم شده است و افق روشنی در پیش رو است. قطعاً دست یازیدن به اهداف و ارتقاء مستمر جایگاه اقتصادی و علمی کشور جز با تلاش و همت مضاعف ممکن نخواهد بود.

بانک مرکزی به پشتوانه سابقه درخشان و بی‌مانند خود در زمینه تولید و انتشار آمارهای اقتصادی و اعتبار آن نزد جامعه، به توسعه، بهبود و روزآمدسازی دانش خود، اهتمام جدی ورزیده و با نگاه به آینده، دوشادوش مؤسسات معتبر بین‌المللی به دنبال توسعه کارآمد، اثربخش و فراگیر آمار و اطلاعات است.

امروز در آستانه روز ملی آمار و برنامه‌ریزی، ضمن تبریک این مناسبت به تلاشگران این عرصه به ویژه همکاران خود در بانک مرکزی و همچنین مرکز آمار ایران، بایسته و شایسته است از تمام عزیزانی که در پاسخگویی به سؤالات نمایندگان بانک مرکزی برای تکمیل پرسشنامه‌های طرح‌های آماری همکاری کرده اند، مراتب قدردانی و سپاس خود را اعلام دارم.

خُرسندم که اعلام کنم بانک مرکزی تمام مراحل تجدیدنظر و تغییر سال پایه شاخص‌های اقتصادی از ۱۳۹۰ به ۱۳۹۵ را به بهترین وجه انجام داده و به زودی شاهد نتایج ارزشمند آن به ویژه در عرصه تولید آمارهای پایش و ارزیابی برنامه ششم توسعه، اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سایر برنامه‌های کشور خواهیم بود.

در پایان امیدوارم با همدلی و همکاری آحاد ملت، دستگاه‌ها و سازمان‌های فعال کشور در زمینه تولید، محاسبه و انتشار آمار، شاهد توسعه و پیشرفت روز افزون کشور باشیم.

بازار نیوز

 

 

سامانه جامع مدیریت پذیرندگان شاپرک وارد فاز عملیاتی شد

«سامانه جامع مدیریت پذیرندگان شاپرک» با هدف بهینه سازی ارائه خدمات، یکپارچه سازی داده‌ها، تصحیح مدل داده پذیرندگی و اعتبارسنجی داده‌های پذیرندگان به صورت آنلاین، از امروز، اول آبان ماه سال ۱۳۹۵، وارد فاز عملیاتی شد.

شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت، با استفاده از این سامانه، به دلیل برخورداری از قابلیت‌ها وامکانات فنی و امنیتی مناسب، می‌توانند درخواست‌های تعریف و به‌روزرسانی تمامی سطوح داده‌های پذیرندگی نظیر پذیرنده، فروشگاه و پایانه را به صورت آنلاین ثبت و پیگیری کرده که این امر موجب تسریع در ارائه خدمات و افزایش رضایت پذیرندگان خواهد شد.

براساس این گزارش، به کارگیری سامانه جامع مدیریت پذیرندگان شاپرک، موجب «کنترل سیتماتیک و رفع خطای انسانی در ثبت داده‌ها»، «افزایش سرعت و دقت در ورود داده‌ها» و «اعتبارسنجی داده‌ها » خواهد شد.

با راه‌اندازی سامانه مذکور و سایر اقدامات و پروژه‌های شاپرک در حوزه پالایش داده‌ها، با داده‌های پالایش شده و صحیح پذیرندگان، امکان ارائه اطلاعات و گزارشهای تحلیلی دقیق تری در راستای تصمیم سازی و سیاستگذاری در شبکه پرداخت کشور فراهم خواهد شد.

روابط عمومی شرکت شاپرک

 

 

قانون جدید بانکداری اسلامی تا پایان امسال در مجلس تصویب می شود

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: قانون کنونی بانکداری اسلامی مصوب سال ۱۳۶۲ است و با توجه به ضرورت تصویب قانون جدید، ما مصمم به تصویب آن تا پایان سال هستیم.

محمدرضا پورابراهیمی افزود: قانون پیشین بانکداری اسلامی مصوب سال ۱۳۶۲ است و تاکنون باید بارها اصلاح می شد اما این امر محقق نشده و ما قصد داریم با همراهی دولت، قانون جدید را بررسی و تا پایان سال تصویب کنیم.

پورابراهیمی اظهار کرد: لایحه این قانون در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است و پس از تصویب در دولت، به مجلس می آید که امیدواریم دولت نیز در این خصوص اقدامات تسریعی لازم را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طبق یک بررسی، مشکل اصلی ۸۵ درصد فعالان اقتصادی در کشور، نظام بانکی است، افزود: یکی از مهمترین عوامل بهبود این وضعیت، تصویب و اجرای نظام بانکداری اسلامی با استفاده از تجربه های جهانی و نظرات کارشناسان است که باید در این خصوص اهتمام لازم صورت گیرد.

پورابراهیمی همچنین از تصویب کلیات طرح صندوق های مکانیزه فروش در راستای پرداخت واقعی مالیات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: درصدد هستیم این طرح را نیز تا پایان سال در مجلس نهایی کنیم.

ایرنا

 

 

اوراق گواهی سپرده بانک پارسیان در فرابورس ایران پذیرش شد

در راستای توسعه بازار بدهی در فرابورس ایران، حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال اوراق گواهی سپرده عام بانک پارسیان در بازار ابزارهای نوین مالی پذیرش شد.

اوراق گواهی سپرده بانک پارسیان در نماد "پارس۹۶۰۷" که با هدف اعطای تسهیلات به طرح‌های نیمه تمام و تامین سرمایه در گردش منتشر شده با نام و قابل معامله در فرابورس بوده و از تاریخ بازگشایی نماد آن قابل دادوستد خواهد بود.

تعداد کل این اوراق ۲۰ میلیون ورقه به ارزش اسمی هر ورقه یک میلیون ریال است که پذیره‌نویسی آن در شبکه شعب بانک پارسیان صورت گرفته و نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد ریال از آن در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس پذیرش شده است. همچنین مدت این اوراق یکساله بوده و نرخ سود آن ۱۵.۵ درصد است که ماهانه به دارندگان آن پرداخت خواهد شد.

ارکان اوراق گواهی سپرده عام بانک پارسیان شامل ناشر یعنی بانک پارسیان، بازارگردان تامین سرمایه لوتوس پارسیان و عامل پرداخت سود شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه است.

ایسکا نیوز

 

 

معاملات نفتی ایران با دویچه بانک آلمان آزاد شد

معاون وزیر نفت از آغاز همکاری‌های نفتی ایران و «دویچه بانک» آلمان خبر داد و گفت: همکاری چندین بانک بزرگ اروپایی دیگر تا چند روز آینده با ایران از سرگرفته خواهد شد.

امیر حسین زمانی نیا درباره عدم همکاری بانک‌های بزرگ اروپایی با ایران به ویژه به منظور انجام معاملات نفتی در دوران پسابرجام، گفت: اگر تا چندی پیش صرفا بانک‌های کوچک اروپایی برای انجام معاملات نفتی همکاری می‌کردند اما روز به روز همکاری بانک‌های بزرگ اروپایی هم بیشتر می‌شود.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان اینکه همکاری‌های دویچه بانک آلمان از چند روز قبل برای انجام برخی از معاملات نفتی ایران آغاز شده است، تصریح کرد: همکاری چندین بانک بزرگ اروپایی دیگر تا چند روز آینده با ایران آغاز خواهد شد.

این مقام مسئول همچنین در خصوص مذاکرات انجام گرفته با شرکت‌های بزرگ نفتی برای آغاز همکاری‌های جدید در قالب قراردادهای IPC هم اظهار داشت: برخی از شرکت‌های بزرگ نفتی برای همکاری با ایران در قالب قراردادهای جدید توسعه‌ای کماکان تردید دارند و مذاکرات با این شرکت‌ها ادامه دارد.

زمانی نیا با تاکید بر اینکه مذاکراتی برای معرفی ویژگی قراردادهای جدید نفتی ایران با شرکت های خارجی به ویژه اروپایی در حال انجام است، بیان کرد: با این وجود، توافق و پیشرفت هایی در مذاکره با چندین شرکت بزرگ نفتی اروپایی حاصل شده که نتایح آن تا چند هفته آینده مشخص خواهد شد.

«دویچه بانک» آلمان از تابستان سال ۱۳۸۶ به طور رسمی فعالیت‌های بانکی خود با ایران به ویژه در حوزه فروش نفت خام و محصولات نفتی را به حالت تعلیق درآورده بود.

«رونالد ویشرت» سخنگوی وقت دویچه بانک آلمان مرداد ماه ۱۳۸۶ از پایان همکاری این بانک با تهران در پی کاهش پس‌انداز درآمدهای نفتی ایران در این بانک به ۰.۱ درصد خبر داده و تاکید کرده بود: مقام‌های این بانک در نامه‌ای به دولت ایران، پایان همکاری خود را با تهران اعلام کرده‌اند.

دویچه بانک همچنین از ترس قطع همکاری‌های بانکی و مالی آمریکا با ارسال نامه‌های جداگانه به مشتریان خصوصی خود در ایران پایان همکاری خود با آنها را اعلام کرده بود.

افکارنیوز

 

 

 

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس سرمایه خود را از دویچه بانک خارج می کنند

به دنبال بروز مشکلات مالی برای بانک معتبر دویچه آلمان و اختلافات گسترده با واشنگتن بر سر مسایل اقتصادی، سرمایه داران سرشناس در کشوهای عربی حوزه خلیج فارس دارایی های خود را از این بانک خارج می کنند.

هم اکنون تجار و بازرگانان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس میلیاردها دلار سرمایه خود را در اروپای غربی و بانک دویچه آلمان سرمایه گذاری کرده اند اما پس از تصویب قانون جاستا علیه عربستان سعودی و اختلافاتی که میان دویچه بانک و واشنگتن به وجود آمده است، نگرانی فزاینده ای از ادامه فعالیت تجار عرب در آلمان وجود دارد.

در زمان حاضر بیشترین نگرانی از ادامه فعالیت و همکاری در نزد دویچه بانک برای خاندان حاکم قطر وجود دارد؛ چرا که دویچه بانک با جریمه ۱۴ میلیارد دلاری آمریکا مواجه است و مسؤولان قطری نیز نگرانند که به طور غیرمستقیم سرنوست مشابه قانون جاستا برای آنها به وجود آید. همزمان صندوق سرمایه گذاری ابوظبی نیز در این زمینه فعالیت دارد و نگرانی های فزاینده ای در این زمینه به وجود آمده است.

به نوشته روزنامه الانباء چاپ کویت، علاوه بر سپرده گذاری های کلانی که از سوی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در دویچه بانک صورت گرفته است، تعداد زیادی از شرکت های تجاری در کشورهای حوزه خلیج فارس نیز قراردادهای میلیاردی همکاری های اقتصادی را با بانک آلمانی امضا کرده اند و هم اکنون ثبات تمامی این دارایی ها به خطر افتاده است.

وقوع این مشکلات در حالی است که اعضای شورای همکاری خلیج فارس، خود با معضلات عدیده مالی ناشی از کسری بودجه دست و پنجه نرم می کنند.

ایرنا